„Ce poate fi mai frumos decât o victorie clară pe Dan Păltinișanu?” Jorza a pasat, Curtuiuș a marcat. Cum au comentat meciul cu Poli actorii primului gol al arădenilor

Marius ANGHEL 22 May. 2017, 13:36 Campionat

Ieșit din conul de umbră chiar în meciul cu Juventus București, când a semnat golul egalizator, Marius Curtuiuș a înscris apoi pentru UTA cu Olimpia și Academica Clinceni, însă reușita de duminică, din derby-ul cu ASU Politehnica, le depășește pe toate.

Atacantul utist a fost servit ideal în minutul 31 de Jorza, a plecat de la limita offside-ului, ușor lateral dreapta, dintre Telescu și Bilia, a preluat pe direcția de alergare și a șutat din 16 metri pe jos, lângă bara colțului lung.

„Ce poate fi mai frumos decât o victorie clară pe Dan Păltinișanu? Cu atât mai mult cu cât, pe lângă faptul că ne doream să ne facem suporterii fericiți, aveam mare nevoie și de punctele puse în joc pentru obiectivul nostru. Așadar, suntem mândri de acestă victorie, am adus bucurie și puncte la Arad. Ca și atacant, e și mai important că am marcat, de acum pot spune cu mândrie că am făcut și eu ceva pentru club, înscriind într-un derby. Sigur, și celelalte goluri au importanța lor, dar când marchezi cu Poli și UTA câștigă, parcă senzația e cu totul alta”, a spus Curtuiuș după meciul de aseară de la Timișoara, citat de Sport Arad.

„O sărbătoarea a utiștilor chiar pe terenul marii rivale”

Vârful arădenilor a avut cuvinte de audă și pentru suporterii utiști deplasați în număr destul de mare pe arena „Dan Păltinișanu”, aproximativ 1000.

„Câte echipe pot avea atâția spectatori într-o deplasare, fie ea și de 50 de kilometri? I-am simțit mereu alături de noi, ne-am bucurat alături de ei la goluri și la final, a fost o seară perfectă. O sărbătoarea a utiștilor chiar pe terenul marii rivale. Sper să se rezolve problema stadionului și la Arad, pentru că de multe ori stadionul „Motorul” a fost neîncăpător”, a adăugat Curtuiuș.

„Eu zic că îi băteam și în tur dacă am fi jucat pe teren bun. Astăzi, s-a văzut valoarea, îi sfătuiesc să fie mai cumpătați în declarații”, a încheiat fotbalistul care a adunat zece goluri stagionale pentru UTA, cu referire la remiza din tur de pe stadionul Motorul din Arad, încheiată la egalitate, scor 1-1.

Jorza: „E o victorie specială”

Pe de altă parte, „creierul” UTA-ei de la mijlocul terenului, Amir Jorza, aflat la primul său derby al Vestului, a răspuns pe măsură, fiind unul dintre cei mai buni jucători ai lui Laurențiu Roșu. Jorza a pasat ideal pentru Curtuiuș atunci când atacantul a deschis scorul, însă a fost nevoit să fie schimbat în minutul 65 după o accidentare suferită.

„Mă bucur mult că am învins, că i-am făcut fericiți pe suporterii noștri fericiți, și că rămânem în lupta pentru promovare. E o victorie specială, a fost atmosferă foarte frumoasă în tribună, te simți extraordinar când vezi atâta lume. Mai avem încă două meciuri, ne dorim să le câștigăm. Știm că și Sepsi ar trebui să facă un pas greșit, dar sper că putem prinde locul 2”, a mărturisit, pentru site-ul UTA-ei, fotbalistul care împlinește 18 ani în iulie.

După acest succes, UTA a acumulat 65 de puncte în clasament, cu trei etape înainte de finalul sezonului, și e pe locul 2. În intermediara din această săptămână, UTA va juca acasă joi, de la ora 17:30, cu CS Balotești, apoi în weekend va sta.

Foto: UTA Media Design

Marius ANGHEL 22 May. 2017, 13:36 Campionat
Pe aceeași temă