Cât pe ce să fie o victorie „italiană” pentru Energeticianul, la debutul noului antrenor, dar Ripensia i-a stricat planurile în minutul 90

Anda DELIU, Marius ANGHEL 10 Oct. 2018, 21:15 Campionat

Ripensia Timișoara a mai ieșit din „amorțirea” în care intrase în ultimele etape și a obținut, miercuri, un egal, scor 1-1, pe teren propriu, cu Energeticianul. Pe „Dan Păltinișanu” a fost o primă repriză destul de anostă, după care oaspeții au jucat mai bine la reluarea jocului și au și marcat, prin Stoenac. Finalul de meci le-a aparținut însă gazdelor, care au reușit să obțină un punct grație lui Apro, în minutul 90.

Pe „Dan Păltinuișanu”, în etapa intermediară, au venit sub 100 de spectatori, iar în prima repriză, nici nu prea au avut ce vedea. Cu noul antrenor Bogdan Andone, care a semnat marți seara cu clubul, cei de la Energeticianul au avut o singură ocazie importantă, după un corner. Mingea a ajuns în careu pentru lovitura de cap a lui Lung, însă aceasta s-a dus puțin pe lângă poartă. Timișorenii nu au reușit nici ei să fie prea periculoși. Anghelina a prins un șut bun de la distanță, dar Miron a reținut, pentru ca, ulterior, Adi Popa să reia din careu o minge venită de la Alexandru Popovici.

Cele două echipe și-au împărțit dominarea în repriza a doua

După trecerea pe la vestiare, Energeticianul a arătat o altă față și a început să pună presiune. Vlad Tudorache a pătruns în careu cu mingea la picior, dar a șutat pe lângă buturi. A urmat un șut în bară al lui Manole, după care, în minutul 59, Marian Stoenac a înscris, cu o execuție de la 17 metri, fază la care Dobre nu a mai avut ce face.

Ulterior, mai ales după minutul 70, Ripensia a apăsat piciorul pe accelerație și a pus o mare presiune pe oaspeți. Mai întâi, Călin Toma a șutat pe lângă buturi, pentru ca, ulterior, portarul Bogdan Miron să intervină la alte două baloane ce s-ar fi îndreptat spre poartă. Până la urmă, în minutul 90, s-a dictat lovitură liberă indirectă din afara careului. Adi Popa a mișcat mingea, iar Claudiu Apro a venit și a șutat în forță, în plasa porții noii echipe a lui Andone.

Ca amănunt, în urmă cu două etape, Bogdan Andone o întâlnea pe Ripensia, tot pe „Dan Plătinișanu”, cu Metaloglobus, iar bucureștenii se impuneau atunci cu 1-0. Acum, aflat pe banca celor de la Energeticianul, Andone obține doar o remiză contra roș-galbenilor.

RIPENSIA TIMIȘOARA – ENERGETICIANUL    1-1
Claudiu Apro 90′ / Marian Stoenac 59′

Șt. Dobre – Ad. Popa, Străuț, M. Toma, C. Toma (cpt.) – Al. Popovici, Stoi (Apro 67′), Anghelina (Kawagoe 78′), Dumiter – Cluci (Monea 61′), M. Gueye
Rezerve neutilizate: Păduraru – Țieranu, Mih. Lemnaru, Ardelean
Director sportiv: Radu Suciu

Bg. Miron – Tomozei (Leasă 63′), D. Lung (cpt.), C. Achim, Andr. Dragu – C. Cristea, Vl. Tudorache – Al. Neacșa (Stoenac 55′), Laur. Manole, Cioiu (E. Ninu 74′) – C. Neagu
Rezerve neutilizate: H. Moldovan – D. Drugă, Gîrbiță, C. Ionică
Antrenor: Bogdan Andone

Stadion: „Dan Păltinișanu” (Timișoara – Timiș); Spectatori: 100; Arbitru: Paul Unimătan; Asistenți: Gabriel Bârjac și Ferencz Tunyogi (toți din Zalău).

Energeticianul a adunat 17 puncte și rămâne pe locul 10, iar sâmbătă va juca acasă cu ACS Poli. Ripensia ajunge la 9 puncte și a mai urcat din zona „roșie”,  până pe locul 14. Duminică de la roa 18 e oaspete la derby-ul cu ASU politehnica.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Sebastian TĂ‚TARU (Mediafax foto)

Anda DELIU, Marius ANGHEL 10 Oct. 2018, 21:15 Campionat
Pe aceeași temă