Călărășenii au încurcat din nou o echipă care are ca obiectiv promovarea. „Doar sacrificându-ne putem obține și rezultate bune”

Marius ANGHEL 06 Mar. 2017, 17:38 Campionat

Dunărea Călărași a reușit să smulgă două puncte în acest mini-retur de la echipe mai bine cotate în clasament. După remiza de la Mioveni, sâmbătă, în etapa a 23-a a Ligii 2, Adi Mihalcea & Co. au reușit să ia un punct de la încă o candidată la promovare, FC Brașov. Jocul desfășurat pe stadionul „Ion Comșa” s-a încheiat 1-1, după golurile lui Cătălin Țîră (43), respectiv Paul Iacob (27).

Echipa de pe malul Borcei practică alt joc în 2017. Unul plăcut ochiului și chiar mai agresiv față de anul trecut. Chiar dacă nu câștigă teren în clasament (locul 12), echipa lui Adrian Mihalcea crește la capitolul imagine. Noile achiziții au confirmat până în acest moment. Atacanții Avram și Țîră și-au trecut deja numele pe lista marcatorilor în primele două etape de la reluarea campionatului.

În partida din runda a 23-a, Dunărea Călărași s-a luptat de la egal la egal cu FC Brașov. Trupa lui Țălnar a venit la Călărași să recupereze punctele pierdute din prima etapă cu Olimpia și să reintre în lupta pentru promovare. Nu a fost așa. Dunărea nu mai este echipa care anul trecut pierdea la Brașov categoric fără să emită pretenții pe teren. Cu o echipă decimată de accidentări și suspendări, Mihalcea a încropit o trupă în primul 11 care a avut randament. O accidentare serioasă a lui Balint (min 7) l-a pus pe gânduri pe tehnicianul Dunării. Cătălin Țîră a fost nevoit să intre aproape neîncălzit de pe margine.

În minutul 27, brașovenii deschid scorul prin Paul Iacob la o bulibășeală în careul Dunării. Călărășenii reintră în joc până la pauză și reușește să restabilească egalitatea prin Cătălin Țîră (43). În repriza secundă, Brașovul lui Cornel Țălnar a ajuns cu greu la poarta lui Cezar Lungu. De partea cealaltă, atacantul Alexandru Avram s-a bătut pentru fiecare balon, centrările bune ale lui Țenea nu au avut finalitate, iar Șandru și Matei au format zidul apărării călărășenilor.

La finalul jocului, antrenorul Adrian Mihalcea s-a declarat mulțumit de rezultat, dar și de atitudinea elevilor săi. Rezultatul este considerat unul echitabil. „Sunt mulțumit de atitudinea băieților. Cu o excepție, să zicem, că am avut vreo 20 de minute în prima repriză, după ce am primit golul, mai puțin bune, când am părut apatici. Dar am avut noroc și am înscris înainte de pauză. Repriza a doua, zic că ne-a aparținut în totalitate ca presiune, mingi recuperate și ocazii de poartă. Băieții au înțeles că doar sacrificându-ne putem obține și rezultate bune. Îmi pare bine că a venit atâta lume care a plecat mulțumită. Sunt convins că vom repeta evoluții de acest gen și cu scoruri mult mai favorabile. Să ținem cont și de faptul că am jucat cu FC Brașov, o echipă destul de solidă, măcinată puțin de probleme, dar cu jucători destul de interesați. Zic că a fost un rezultat echitabil”, a spus Mihalcea.

Antrenorul Dunării spune însă și că și-ar fi dorit mai multe puncte din aceste două prim etape desfășurate. „Am avut două meciuri extraordinare de grele în acest început de sezon când echipele, încă se caută. Însă am jucat împotriva unor adversari destul de puternici care se bat în continuare la promovare. Să fiu corect, mă așteptam la vreo patru puncte. Și nu vorbesc după acest meci, acesta era targetul meu ca în aceste două meciuri să avem o victorie. Dacă stăm bine să ne gândim, la adevăr totuși am pierdut, dar câștigăm în joc și ne batem cu echipele bune. Vor veni și victoriile”, a mai declarat Adrian Mihalcea.

În următoarea etapă, a 24-a, Dunărea Dunărea Călărași va sta, deoarece ar fi trebuit să joace la Șoimii Pâncota, iar în cealaltă etapă va evolua acasă cu Luceafărul Oradea.

Articol și foto de Cătălin NIȚU (Ediția)

Marius ANGHEL 06 Mar. 2017, 17:38 Campionat
Pe aceeași temă