Ca și retrogradați după înfrângerea cu Ceahlăul. Oțelul cade în Liga 3, însă doar o minune o salvează de faliment

Marius ANGHEL 23 Mar. 2016, 19:10 Campionat
Ca și retrogradați după înfrângerea cu Ceahlăul.** Oțelul cade în Liga 3, însă doar o minune o salvează de faliment

FC Oțelul a pierdut astăzi, în etapa a 24-a a Ligii 2, meciul decisiv cu Ceahlăul, scor 0-3, pentru evitarea retrogradării directe în Liga 3. La Piatra Neamț, gălățenii au avut două mari ocazii de gol, prin Codreanu, care singur cu portarul a ratat șansa de a deschide scorul, respectiv, Toma, al cărui șut a fost prea „moale”, mingea fiind scoasă de pe linia porții de portarul nemțean.

Nemțenii au înscris prin Margină (27), Bleda (71) și Lupei (73) și a făcut schimb de locuri în clasament cu Oțelul.

„Din păcate, am pierdut, chiar dacă am avut un joc destul de bun. Am avut două mari ocazii, dar dacă nu le-am fructificat, acestea s-au răzbunat”, a declarat, pentru Viața Liberă, tehnicianul Oțelului, Stelian Bordieanu, care la Piatra Neamț a mizat pe jucătorii: Vădeanu – Oprea, Iorguș (Strelțov, min. 82), Maftei, Ciurea – Codreanu, Chiriac (Lepădatu, 79) – Toma (Cristof, 75), Sefer, Blănaru – Perju.

Astfel, Oțelul coboară pe ultimul loc în Seria I, cu 12 puncte, direct retrogradabil în Liga 3, și mai are de disputat un singur meci în acest retur, duminică, pe teren propriu, de la ora 18:00, cu FC Rapid. În schimb, Ceahlăul, care are 14 puncte, mai are de jucat cu ACS Berceni (d) și CS Balotești (a).

Oțelul păstrează o șansă să se salveze de la retrogradarea directă, însă aceasta ține de domeniul fantasticului în acest moment. Gălățenii trebuie să câștige meciul cu Rapid, iar Ceahlăul să piardă ultimele două jocuri din retur.

Procesul de insolvență a FC Oțelul: Instanța Tribunalului București a rămas în pronunțare

Altfel, miercuri, 23 martie, a avut loc un nou termen de judecată în procesul de insolvență al FC Oțelul. Instanța Tribunalului București a rămas în pronunțare, verdictul urmând să fie anunțat în următoarele zile.

Inițial, noul termen de judecată în procesul de insolvență fusese stabilit pentru 6 aprilie, însă a fost devansat la cererea administratorului judiciar al FC Oțelul, Mihail Bojincă. Potrivit Viața Liberă, acesta a explicat solicitarea prin faptul că creditorii clubului au decis întocmirea unui nou plan de reorganizare, actualizat cu situația economică la zi a FC Oțelul SA, iar pentru întocmirea acestuia este nevoie de acordul judecătorilor.

Cei din club estimează că sunt posibile doar două variante: fie aprobarea pentru întocmirea unui nou plan de organizare, fie intrarea în procedura de faliment.

Foto: Sorin PANĂ‚

Marius ANGHEL 23 Mar. 2016, 19:10 Campionat
Pe aceeași temă