Buia, la a treia reușită la UTA. „Zecele” de pe tricou a vorbit! „Mi-a ieșit, mă bucur, dar obiectivul sunt punctele și salvarea de la retrogradare”

Marius ANGHEL 26 Mar. 2018, 14:58 Campionat

UTA s-a despărțit de nu mai puțin de 15 fotbaliști de la începutul anului și i-a înlocuit în general cu fotbaliști tineri, dornici de afirmare sau de a-și relansa cariera. E și cazul lui Darius Buia, fotbalist de 23 de ani, aflat timp de cinci sezoane în lotul lui Dinamo.

Accidentările nu l-au ocolit deloc pe mijlocașul ofensiv, care a luat-o în această vară de la capăt, în tricoul celor de la Gloria Lunca Teuz Cermei. A făcut un tur bun de campionat și echipa emblemă a Aradului l-a adus la „pachet” cu portarul Bodea și cu acordul necondiționat al conducerii divizionarei terțe. „Bodea și Buia sunt jucători pe care eu i-am adus la UTA, am avut încredere în ei. Mă bucur că ambii confirmă și sper să joace la fel de bine în continuare și să ajute această echipă”, menționa Cristian Todea la finalul disputei cu Afumațiul, câștigată duminică de UTA cu 2-1.

Dacă Bodea a parat un penalty la 0-1, Buia a fost cel care a întors soarta meciului cu o „dublă” reușită în decurs de 10 minute. Cu pauza aferentă între ele. Mai întâi, fiul lui Romică Buia a marcat din apropiere după o fază lucrată de Hlistei și Stahl, iar apoi a făcut de la A la Z golul cu numărul doi, cel care avea să fie și cel de trei puncte pentru UTA. „Decarul” arădenilor a recuperat un balon la mijlocul terenului, a pătruns până în careu, aici s-a făcut că trage cu stângul, l-a depășit din fentă pe fundașul din fața sa și l-a executat pe Marinescu cu un lob de efect din unghi închis.

„Sunt fericit pentru cele două goluri, dar cel mai mult mă bucur pentru că în sfârșit am câștigat. Și nu împotriva oricărui adversar, ci împotriva unei formații bune, care știam că ne va pune probleme. La golul doi, a trebuit să gândesc rapid. Cred că dacă aș fi șutat cu stângul fundașul m-ar fi blocat, așa că am preferat să-mi fac mingea pe dreptul. Am ajuns în unghi aproape mort, iar singura soluție a fost lobul. Mi-a ieșit, mă bucur, dar obiectivul sunt punctele și salvarea de la retrogradare. Sper să mai urcăm puțin în clasament și după meciurile ce urmează, cu toate că suntem conștienți că nu vom fi așteptați cu flori la Mioveni și mai ales Călărași”, a menționat utistul, care le-a desenat și o inimă fanilor din galerie, împreună cu care se bucura la debutul său în „alb-roșu”, după reușita de 1-0 cu Clinceniul.

Atunci a ieșit rău pentru arădeni, acum a venit și reversul medaliei și pentru că Roberto Bodea, venit și el cu Buia de la Cermei, și-a ținut echipa în joc apărând un penalty. „Are valoarea și experiența necesară pentru a juca și în Liga 1.  Este un portar care ne dă siguranță, a făcut meciuri bune. Chiar și la Balotești a fost aproape să apere și acel penalty, dar mingea a sărit din gazon peste mâna lui. Astăzi a fost și mai inspirat, ne-a ridicat moralul, căci altfel se juca meciul la 0-2″, a mai precizat Buia, aflat la al treilea gol în „alb-roșu”, plus două assisturi.

Buia trăiește momente unice și în viața personală. După meciul cu Hermannstadt și-a unit destinele cu Alexandra, care peste câteva luni îi va oferi și o fetiță. „Golurile de azi i le dedic soției mele și în general familiei, care m-a susținut necondiționat și în cele mai grele momente”, a încheiat „decarul” Bătrânei Doamne.

CITEȘTE și: Bodea a apărat primul penalty din carieră la momentul potrivit: „Simțeam că va veni și această zi importantă pentru mine, dar mai ales pentru echipă”

Sursa: Sport Arad
Foto: UTA Arad

Marius ANGHEL 26 Mar. 2018, 14:58 Campionat
Pe aceeași temă