Buia, acid la adresa lui Falub: „N-am înțeles nimic din tactica UT-ei. Se joacă prea puțin fotbal”

Marius ANGHEL 25 May. 2013, 09:01 Campionat
Buia, acid la adresa lui Falub:**

Antrenorul „Bătrânei Doamne” a fost deranjat de declarațiile lui Romulus Buia înainte de meciul de vineri seară. Printre altele, fostul mijlocaș al lui Poli se aștepta ca UTA să fie relaxată, ceea ce avea să se confirme în mare măsură la finalul disputei. La rândul său, Buia a fost iritat de faptul că lui Falub nu i-a convenit că băimărenii au dat lecții de tactică după meciul din toamnă, mai ales că nu el stătea pe banca moroșenilor la acea vreme.

–  Domnule Buia, ce ne puteți spune de meciul din această seară?
–  Îmi primul rând, vreau să-mi felicit echipa. Am văzut o dăruire totală a băieților în condițiile în care nu am avut unde să ne antrenăm vreo trei săptămâni. Jos pălăria pentru jucători, pentru tot ce au făcut până acum pentru Baia Mare. Nu am numai cuvinte de laudă, mi-aș dori să am tot timpul în echipă astfel de băieți.

– V-a surprins UTA cu ceva?
–  Ne-a surprins cu jocul slab, mă așteptam la mai mult. La ce condiți sunt aici și ce bani se investesc, se joacă prea puțin fotbal.

–  Dar au fost arădenii relaxați, așa cum ați anticipat dumneavoastră?
– UTA nu a fost relaxată, ci chiar foarte încordată. La pauză, mai ales. Noi am, jucat prea relaxat, altfel puteam chiar să batem aici.

– Să înțelegem că aveți unele nemulțumiri la adresa utiștilor…
–   Nu mi-a plăcut atitudinea domnului Falub la adresa noastră. Nu știu dacă dânsul știe, dar nu eu am fost antrenor la meciul tur, domnul Tătăran stătea atunci pe bancă. Nu eu am făcut acele declarații despre tactica UTA-ei. Tot ce pot spune este că acum am încercat să înțeleg tactica echipei din Arad, dar nu am înțeles nimic. În tur nu am fost pe fază, de abia acum am făcut eforturi mari să înțeleg ceva și nu am reușit deloc.

– Nu există riscul să nu vă ajute acest punct dacă veți fi retrogradați pe motiv că echipa de juniori A a clubului a fost exclusă din campionat?
–  Pe teren noi am muncit, sperăm să terminăm peste linie, iar dacă Federația va hotărî altceva, noi, jucătorii și antrenorii nu avem ce face. Vom vedea la final ce va fi, noi acum ne dorim să o batem pe Poli acasă.

–  Echipa din Baia Mare rămâne un „naș” al UTA-ei…
–   (Zâmbește)…Așa se pare. Se întâmplă să luăm puncte de la Arad, sperăm să o facem și în continuare dacă rămânem în Divizia B.

–   E greu după gard și nu în teren alături de echipă?
–   E greu și pe bancă, dar mult mai greu în afara terenului. Îmi pare rău că mi-am pierdut cumpătul etapa trecută. A fost o simulare grosolană a bihorenilor și nu m-am putut abține să nu intru pe teren. Bine că nu am pierdut azi cu mine sau fără mine pe bancă…

Sursa: Sport Arad
Foto: Bogdan Samoilenco

Marius ANGHEL 25 May. 2013, 09:01 Campionat
Pe aceeași temă