Bratu – Lobonț, ce duel! „Mitraliera” vrea să răpună „Pisica”: „Contăm pe un moral bun după victoria de la Timișoara”

Marius ANGHEL 14 Mar. 2019, 16:27 Campionat

Cu moralul ridicat după ce în etapa din weekendul trecut a obținut prima victorie în 2019, 2-1 în deplasare cu ASU Politehnica, Aerostar Bacău abia așteaptă partida de sâmbătă, de la ora 15:00, de pe teren propriu, cu Universitatea Cluj, una dintre favorite la promovare din Liga 2 și proaspăt ocupanta locului 2. Va fi, totodată, un meci interesant și dacă privim antrenorii celor două echipe. Băcăuanii sunt conduși de Florin Bratu, în timp ce clujenii de Bogdan Lobonț.

Foști coechipieri la Dinamo și la națională, „Mitraliera” și „Pisica” vor fi față în față pentru prima dată în postura de antrenori.

Diferența dintre cele două echipe este una însemnată, însă, în dese rânduri, în fotbal au avut loc surprize. Aerostar n-a arătat, cel puțin în 2019, ca o formație care se luptă pentru evitarea retrogradării, pierzând cu greu în fața Chindiei, 2-3 la Târgoviște, după ce a condus de două ori, apoi a remizat dramatic cu Energeticianul, scor 1-1, fiind egalată în minutele de final, și, în fine, a câștigat la Timișoara, 2-1 cu ASU Poli, după ce a condus aproape pe toată durata partidei.

„U” Cluj n-a făcut niciun pas greșit în acest an (2-0 la Energeticianul, 1-0 cu ASU Politehnica și 3-1 la Luceafărul Oradea), însă abia în al treilea meci a câștigat de o manieră clară, ca joc. Aceste rezultate i-au și permis echipei lui Lobonț să urce pentru prima dată în acest sezon pe un loc promovabil direct, pe 2.

Aerostar și „U” dau și printre cei mai prolifici atacanți în această ediție a Ligii 2. Băcăuanii îi au în lot pe Valentin Buhăcianu (13 goluri) și Cătălin Vraciu (11 goluri), în timp ce clujenii se bazează pe Nicolae Pîrvulescu (14 goluri) și Cristian Gavra (13 goluri). Bratu nu se va putea baza însă în acest meci pe Vraciu, suspendat pentru cumul de cartonașe galbene.

„Ca fost atacant, îmi doresc ca echipa mea să câștige, chiar dacă suntem conștienți de valoarea adversarului. Contăm pe un moral bun după victoria de la Timișoara și avem de partea noastră publicul, care ne-a fost mereu alături în partida de acasă”, a declarat, pentru Deșteptarea, Florin Bratu, care, chiar înainte să o preia pe Aerostar, a fost ofertat de Universitatea Cluj și atras să se răzgândească în privința numirii la echipa băcăuană.

În meciul tur, desfășurat pe Cluj Arena, Aerostar a dat o replică bună cu „U”, cedând cu 2-3. Pentru ardeleni au marcat Cristian Gavra (5), Kofi Twumasi (29) și Rareș Takacs (76), în timp ce pentru moldoveni au punctat Valentin Buhăcianu (26) și Cătălin Vraciu (86 – pen.).

Acum, înaintea desfășurării etapei a 25-a, „U” Cluj se află pe locul 2, cu 53 de puncte, în timp ce Aerostar e pe poziția a 14-a, cu 26 de puncte, la doar un punct deasupra ultimei poziții retrogradabile.

Marius ANGHEL 14 Mar. 2019, 16:27 Campionat
Pe aceeași temă