Bogdan Lobonț rămâne pozitiv și după eșecul cu Mioveni: „Nu mă gândesc absolut deloc la plecare.” Cum comentează antrenorul lui „U” Cluj scandările cu demisia ale suporterilor

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 07 Apr. 2019, 09:40 Actualizat: 08 Apr. 2019, 10:45 Campionat

Seria de 19 rezultatele consecutive fără înfrângere obținute în acest sezon de Liga 2 de Universitatea Cluj continuă printr-o criză. Echipa lui Bogdan Lobonț a ajuns la al treilea meci la rând în care nu obține victorie, în ultimele două chiar pierzând și făcând pași pe loc în lupta pentru promovare. „Șepcile roșii” au legat ieri seară două înfrângeri consecutive, lucru nemaiîntâlnit la „U” de când a fost reînființat, în 2016.

După eșecul de la Ploiești, 0-1 cu Petrolul, Universitatea nu s-a simțit bine nici pe teren propriu, cu CS Mioveni, împotriva căreia a pierdut cu 1-2. După primul gol încasat de la argeșeni, în minutul 67, spectatorii au lăsat de-o parte încurajările pentru George Florescu și compania și au început să-l conteste pe Bogdan Lobonț. Antrenorului i s-a cerut în mai multe rânduri demisia. Uneori, scandarea împotriva lui Lobonț nu erau atât de convingătoare, mai ales când începeau după ce un singur om dădea tonul dintr-un anumit sector din stadion, iar restul îl urmau timid. Fostul internațional nu s-a ascuns însă pe bancă, ci a continuat să fie energic pe marginea terenului și să dea indicații jucătorilor săi.

După primul gol al Mioveniului, după ce lui Bogdan Lobonț i s-a scandat demisia, galeria i-a strigat numele lui Mircea Cojocaru, antrenorul care a asigurat interimatul între Adrian Falub și Lobonț și care acum se află în staff ca „secund”. La final, jucătorii au fost băgați în ședință de către suporterii din galerie, la discuții participând și managerul Ioan Ovidiu Sabău.

La conferința de presă, Bogdan Lobonț și-a asumat vina eșecului, a vorbit partea pozitivă care trebuie luată în considerare și a explicat de ce nu va demisiona, aducându-i în discuție pe antrenorii italieni Luciano Spalletti și Maurizio Sarri.

„Din păcate, am pierdut, dar înfrângerea face parte din joc, din parcursul nostru, mergem înainte. O luăm ca atare, suntem conștienți de ceea ce am făcut pe teren. Băieții au respectat indicațiile, ei nu au nici o vină. Responsabilitatea îmi aparține în totalitate, îmi asum toate rezultatele, în special pe cele negative! Față de meciurile precedente am avut o posesie bună, dar ne-a lipsit ultima pasă, iar în a doua repriză, odată cu trecerea timpului, ne-am precipitat, nu am mai avut luciditate. Chiar înainte de a primi golul am avut o situație în care am fost în posesie și, cu puțină atenție, puteam să rezolvăm faza respectivă în altă manieră. Apoi, ne-am pierdut cu toții răbdarea.

Reacția suporterilor este normală, dar nu plec nicăieri. Sunt conștient că sunt la început de drum, că nu am experiență, e ca și cum aș fi debutat în cariera de fotbalist, la 19 ani. Experiența se acumulează greșind, greșeala face parte din parcursul de creștere. Indiferent ce se întâmplă cu cariera mea, această experiență îmi va fi de folos. În fiecare zi experimentăm lucruri din care avem cu toții de învățat, atât eu, cât și staff-ul meu și jucătorii. Realitatea este că în trei partide am obținut numai un punct. Nici în primele patru etape nu am avut un joc strălucit, dar atunci am câștigat. Suntem „U” Cluj, avem jucători cu calități și muncim să le dezvoltăm. Echipa noastră nu stă în absolut nici un fotbalist. „U” Cluj este „U” Cluj și așa va rămâne.

Am mai spus-o, promovarea este undeva sus. Este important parcursul pe care îl avem pentru a o atinge, deoarece fotbalul nu înseamnă doar cele două ore și jumătate pe care le petrecem la antrenament. Fotbalul înseamnă să muncești 24 / 7, tot ceea ce faci după ce pleci de la stadion, cum te refaci, cum te alimentezi. Sunt conștient că băieții pot mai mult, sunt capabili să obțină mai mult, au potențial. Toată lumea vrea să promoveze. Clinceniul, Snagovul, Chindia, Petrolul, Universitatea, dar e important ceea ce faci. Obiectivul este rezultatul muncii zilnice, asta trebuie să înțelegem. Suntem privilegiați că muncim la „U” în anul Centenarului și vom face tot ceea ce depinde de noi pentru a promova.

Mioveniul nu ne-a surprins absolut deloc, și-a făcut jocul obișnuit, a încercat să facă densitate sub linia mingii. În prima repriză am fost mai mobili și am reușit să fructificăm situațiile „unu contra unu”, dar, mă repet, ne-a lipsit ultima pasă și acolo mai avem de lucru. Ne-am ales această meserie și știm implicațiile ei. Există perioade cu meciuri din trei în trei zile sau din patru în patru zile, dar rolul nostru este să le gestionăm exemplar. Trebuie să luăm partea pozitivă din absolut orice și să existe un echilibru atât la victorii, cât și la înfrângeri”, a spus, potrivit site-ului oficial al clubului, Bogdan Lobonț, după primul eșec înregistrat pe teren propriu, în acest sezon, de Universitatea Cluj.

În cele opt meciuri de când stă pe banca tehnică a Universității Cluj, Bogdan Lobonț a înregistrat cinci victorii consecutive, urmate de un egal și două înfrângeri.

După 28 de etape, „U” Cluj are 57 de puncte și ar putea ajunge pe locul 5, dacă Petrolul câștigă astăzi la Aerostar Bacău (ora 15:00). Pentru echipa clujeană urmează meciul de marți, de la ora 17:30, de la București, cu Daco-Getica (locul 16, ultimul retrogradabil).

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: CJSport

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 07 Apr. 2019, 09:40 Actualizat: 08 Apr. 2019, 10:45 Campionat
Pe aceeași temă