Bogdan Andone, înaintea jocului cu Academica Clinceni: „La acest meci există un singur cuvânt pentru noi”. Antrenorul și-a schimbat poziția față de arbitraj

Marius ANGHEL 09 Mar. 2018, 14:35 Campionat
Bogdan Andone, înaintea jocului cu Academica Clinceni:

ASU Poli are din nou un meci important pe teren propriu, de data aceasta cu Academica Clinceni, sâmbătă, de la ora 12:30, în cadrul etapei a 24-a a Ligii 2. Echipa suporterilor consideră că nu mai poate face pași greșiți după ce a pierdut cu Chindia Târgoviște și nu renunță la lupta pentru locul 3.

Bogdan Andone a precizat că nu mai vrea să critice arbitrajele și și-a cerut scuze pentru ce a spus cu două săptămâni în urmă.

La acest meci, timișorenii nu vor putea conta pe Adrian Poparadu, suspendat. Echipa și-a ținut toate antrenamentele pe sintetic săptămâna aceasta, pentru a proteja gazonul de pe Știința. Andone a făcut un apel la suporteri și spune că se mai gândește la locul de baraj.

„Sâmbătă vom fi primul club din România care participă la săptămână Week of Action. Vreau să cer sprijinul suporterilor, avem nevoie de ei, va fi o vreme de primăvară. La acest meci există un singur cuvânt pentru noi: victorie. Băieții, atât individual, cât și ca echipă, trebuie să demonstreze că sunt jucători de valoare, să aibă atitudine și dorința de a câștiga meciul indiferent de condiții. Atât timp cât matematic mai sunt șanse la locul de baraj, nu vom ceda niciodată”, a precizat tehnicianul.

Și-a cerut scuze pentru criticile aduse lui Marius Omuț și insinuările că delegările se stabilesc la Cheile Grădiștei

După precedentul joc, Andone a avut un atac dur la adresa lui Marius Omuț și a modalității în care se fac delegările. Întrebat dacă se așteaptă la probleme de arbitraj cu Clinceni, Bogdan Andone a făcut pasul înapoi și a spus că nu comentează.

„Nu vreau să mai comentez ce am zis atunci. Îmi cer scuze dacă cineva s-a simțit vizat de declarațiile mele de la meci. Au fost la cald, sub presiunea meciului”, a mai spus antrenorul.

Jucătorii, montați pentru victorie. Lusamba vrea să spargă gheața

Ioan Mera e conștient că jocul cu formația de pe locul 5 va fi unul dificil. „Ne așteaptă un meci destul de greu, cu o echipă care din ce am văzut, joacă bine ofensiv, au jucători de calitate. Terenul nu ne avantajează, pentru că  destul de moale, noi suntem o echipă care pasăm destul de bine. Trebuie să câștigăm cele trei puncte. Trebuie să ne vedem de treaba noastră, să câștigăm, pentru că în prima etapă am pierdut și avem nevoie de un moral bun pentru meciurile grele care vor urma”, a spus fundașul central.

Atacantul Olivier Lusamba spune că marchează de obicei când familie e lângă el, iar săptămâna aceasta, îi are pe cei dragi aproape și speră să înscrie primul gol în alb-violet. „Cred că ne-am pregătit foarte bine, suntem foarte încrezători că ne vom revanșa pentru meciul pierdut. Mă simt bine aici, mă pregătesc bine. Niciunde nu am fost așa bine primit, totul este entuziasmant. Staff-ul, suporterii, orașul, totul este minunat. Sper să îmi ridic nivelul de pregătire, să mă apropii de 100 la sută, când terenul va fi mai bun și mă voi integra mai bine, probabil voi și marca. Sunt superstițios, și de obicei când am familia lângă mine, și marchez”, a comentat și Lusamba.

ASU Poli a căzut pe locul 7, 36 de puncte, iar Clinceniul e pe 5, cu 38. Meciul va începe sâmbătă, la ora 12:30, și e televizat de TelekomSport.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Sebastian TĂ‚TARU

Marius ANGHEL 09 Mar. 2018, 14:35 Campionat
Pe aceeași temă