Bogdan Andone a pus jocul slab al Olimpiei și CSM-ului pe seama gazonului. „Nu poți să joci pe asemenea terenuri”. Antrenorul sătmărenilor vrea oprirea campionatului

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 20 Nov. 2016, 16:17 Campionat
Bogdan Andone a pus jocul slab al Olimpiei și CSM-ului pe seama gazonului.**

Antrenorul echipei Olimpia, Bogdan Andone, a pus jocul slab al ambelor echipe în meciul dintre CSM Râmnicu Vâlcea și Olimpia Satu Mare pe seama gazonului din Zăvoi, deși acesta este unul dintre cele mai bune din eșalonul secund. În plus, nu a plouat în ultimele zile, astfel că gazonul a fost unul care să împiedice construcția jocului.

„Nu e posibil să construiești pe un asemenea teren. Aceste terenuri devin ușor, ușor, impacticabile. Noi am muncit 4 luni încercând să ne creăm o posesie, o filosofie de joc, Vâlcea încearcă și ea să joace fotbal, dar are nevoie de un teren cât mai bun posibil. Acest fotbal pe care am încercat să îl jucăm, nu mai poate fi jucat, încerci atunci să îți urmărești interesul și să duci mingea repede spre poarta adversă și să încerci să scoți ceva din fazele care ies acolo. A fost un egal echitabil, au fost câteva situații destul de periculoase de ambele părți, nu ocazii de gol, care altfel gestionate sau poate pe un teren mai bun, poate ar fi fost fructificate. Noi am fost inițiatorii proiectului de amânare a ultimelor două etape din acest an, cred cu tărie că aceste terenuri nu aduc beneficii fotbalului”, a declarat Bogdan Andone la conferința de presă susținută în Zăvoi.

Deși are în mare același lot ca sezoanele precedente, când se lupta pentru salvarea de la retrogradare, acum, Olimpia este una din protagonistele campionatului. Tehnicianul nu ia în calcul promovarea, neavând condiții de Liga 1 la Satu Mare. „Noi avem probleme tot mai delicate, le mulțumesc jucătorilor pentru dăruire și modul cum au luptat. Le-am spus și înainte de meci băieților să joace în memoria lui Didi Prodan, care a fost din Satu Mare, să îi onoreze memoria așa cum a fost el, prin luptă și dăruire, îmi pare rău de pierderea suferită. S-au cerut două penalty-uri, dar nu îmi dau cu părerea, nu cred că a fost un arbitraj intenționat într-o parte sau cealaltă. A fost un meci de luptă, Vâlcea încearcă să joace, să își creeze ocazii de gol, da la fotbal mai sunt și zile în care nu îți iese totul. Noi încercăm să creăm un grup unit, să avem o filosofie proprie, dar e dificil, în primul rând baza sportivă, condițiile de pregătire, azi am intrat pe iarbă după o săptămână în care nu am văzut-o, ne-am antrenat de sală. Am schimbat din prima zi mentalitatea la Olimpia, le-am spus că avem foarte mult de muncă, încercăm să fim o echipă agresivă, care face pressing avansat, iar pe faza de atac să încercăm să avem o construcție”, a mai spus Bogdan Andone.

Cu punctul opținut la Râmnicu Vâlcea, Olimpia a acumulat 28 de puncte în clasament și a căzut pe locul 5 după ce a fost depășită de UTA Bătrâna Doamnă (30 puncte). Miercuri, Olimpia joacă pe teren propriu cu Foresta Suceava.

Articol scris de Adi Georgescu

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 20 Nov. 2016, 16:17 Campionat
Pe aceeași temă