Bistrița a renăscut în meciul cu FCU Craiova! Noul director tehnic: „90% promovăm”

Marius ANGHEL 27 Mar. 2014, 00:31 Campionat

După aproape cinci luni și șase meciuri consecutive fără succes, Gloria, care are un nou director tehnic, a retrăit bucuria victoriei în Liga a II-a, prima din acest an, chiar dacă a jucat la un moment dat în nouă oameni. Echipa bistrițeană a decis soarta partidei în primele 35 de minute, iar rezultatul o urcă în top 6, pe loc de play-off. Urmează trei jocuri capitale, dar cel care va avea de acum încolo ultimul cuvânt în vestiar și pe bancă e optimist: „Ne batem!”.

Modificări în stafful tehnic

Gloria Bistrița și FC Universitatea Craiova s-au întâlnit miercuri în etapa a 19-a, intermediară, a Seriei 2 din liga secundă. Două echipe care la un moment dat erau umăr la umăr în fruntea clasamentului, iar acum, după un picaj amețitor, pe primele locuri de play-out, 7 și 8 înainte de această rundă. Gloria nu mai câștigase din 16 noiembrie 2013, când s-a impus tot în fața unei formații din Craiova, actualul lider CS Universitatea.

Înaintea partidei, pe banca tehnică au survenit modificări: Remus Vlad a fost numit director tehnic, Cristian Coroian, care a îndeplinit până acum această funcție, a devenit antrenor principal, iar Sandu Negrean a făcut trecerea de la principal la antrenor secund. Remus Vlad (68 de ani) a antrenat Gloria în mai multe perioade: 1990-1994, 1996-1997, 2002-2004, 2010. De numele lui se leagă cele mai mari performanțe ale formației bistrițene: promovarea în Liga I în 1990, cea mai bună clasare în Liga I (locul 3 în ediția 2002/2003), câștigarea Cupei României în 1994, prezența în finala Cupei României din 1996, egalul cu Fiorentina din Cupa Cupelor (1996). Din 2004 a fost director tehnic la Gloria, apoi a ocupat funcția de consilier tehnic al clubului. În ianuarie 2010 a revenit ca director tehnic, unde a activat până în toamna aceluiași an, apoi s-a ocupat o perioadă de echipa a doua a grupării bistrițene, care evolua în Liga a III-a.

Instrucție cu olteni, Albuț – omul păianjen

Nici nu au apucat bine spectatorii să se așeze în scaune că scorul a devenit 1-0. În minutul 2, Chițu a centrat de pe dreapta, iar Petre Goge, vrând să respingă, a trimis balonul cu capul în propria poartă. Descătușată, Gloria a mărit avantajul în minutul 26. Răzvan Radu, care ratase mai devreme o șansă bună, trăgând puțin pe lângă bară, i-a trimis în careu lui Marian Chițu, care de la 10 metri l-a învins pe Hotoboc. În minutul 35 tabela a arătat scor de neprezentare, după ce Daniel Brumă a fructificat un assist al lui Pop. Gloria a rămas în zece din minutul 37, Răzvan Radu văzând direct cartonașul roșu pentru o intervenție asupra lui Bălan. 3-0 la pauză.

A doua repriză i-a aparținut portarului Albuț, care a zădărnicit, în câteva rânduri salvator, încercările disperate ale oaspeților de a reveni pe tabelă. Punctul culminant al prestației sale a fost în minutul 73, când a apărat penalty-ul dictat pentru un fault al lui Budăcan asupra lui Cruceru și executat de Săceanu, fost component al Gloriei. Echipa bistrițeană a jucat ultimul sfert de oră în doar opt oameni, Budăcan fiind eliminat și el, pentru cumul de cartonașe galbene. Gloria mai putea marca măcar o dată, însă Jarda a trimis pe lângă după un contraatac.

VEZI mai multe POZE de la meci

3-0, 28 de puncte (golaveraj 19-16) și Gloria urcă pe 5, loc de play-off. Pe prima poziție este CS Universitatea Craiova (38 de puncte), urmată de CSM Râmnicu Vâlcea (locul 2/35 de puncte), ASA Târgu Mureș (locul 3/28 de puncte, 17-12) și Metalul Reșița (locul 4/28 de puncte, 20-17). Locul 6 este ocupat de Olimpia Satu Mare, tot 28 de puncte (18-16 golaveraj).

Remus Vlad e optimist

… despre preluarea Gloriei: „E greu să refuzi Gloria. Am avut discuții cu domnii Urs (n.r. – administrator judiciar) și Hatfaludi (n.r. – administrator special), ne-am întâlnit în ziua meciului și am acceptat funcția de director tehnic, să ducem la capăt, alături de cei doi antrenori mai tineri, munca asta cu succes. E firesc să am ultimul cuvânt și voi sta pe bancă, nu am stat acum pentru că n-am reușit în timp util să ies din corpul observatorilor și era o incompatibilitate, am stat în tribună. Dar am fost prezent înainte de joc la echipă, în pauză, am avut câteva cuvinte de îmbărbătare, meritul este al lui Coroian și Negrean, ei au pregătit jocul, eu am luat contact cu echipa înainte de partidă”

… despre meciul cu FCU Craiova: „A fost unul de luptă, de risipă de energie, tinerii au fost cei care au avut de lucru, fiecare pentru încă un jucător, pentru că am avut două eliminări, iar cei cu experiență i-au susținut și bineînțeles că au fost baza. Experiența ne-a dus la un 3-0 în primă fază norocos, dar cred că meritat pentru că efortul a fost foarte mare în opt jucători de câmp. Am găsit o echipă tânără, plină de entuziasm, cu unii jucători tineri talentați, păcat că ne lipsesc niște jucători cu experiență, sau îi avem și sunt suspendați. Nu știu ce ne vom face în etapa următoare la Reșița, pentru că avem vreo trei-patru suspendați. Mă nemulțumește acest lucru, asta ține probabil și de o stare de indisciplină, de necunoașterea regulamentului, dar le vom pune toate la punct”.

… despre reconstrucție și promovare: „Ne vom bate, pentru că obiectivul este foarte clar și de aceea am acceptat să vin, să punem cu toții umărul la realizarea lui: promovarea în Liga I. Asta presupune niște eforturi de toate felurile dar important e să avem rezultate și să ne ducem spre play-off și apoi chiar să promovăm. Jean Pădureanu a fost și rămâne o legendă, a făcut istorie, noi cei care suntem acum încercăm să ducem tradiția clubului mai departe. Cu ajutorul celor din jur, mă refer în special la oficialități, care sper să fie mai aproape de echipă și simțim ajutor substanțial.  Avem șanse mari să promovăm, din informațiile mele avem șanse de 90%, am ceva informații că unele echipe nu prea au dreptul să treacă prin Liga a II-a. Am auzit așa, de la o păsărică. Unele participă în campionat neregulamentar, așa am auzit. Nu acesta este însă criteriul nostru de a promova, ci cel al valorii, al reconstrucției unei echipe ca pe vremuri, cu jucători crescuți în centrul de copii și cu unii jucători cu experiență care să-i crească la rândul lor pe cei tineri. Lui Țegle, spre exemplu, îi prevăd un viitor frumos, e o mare promisiune”

Gloria Bistrița: Albuț – Budăcan, Fizeșan, Chibulcutean, D. Sănmărtean – R. Radu, R. Mărginean, Țegle, M. Chițu (Jarda 75) – Al. Pop (Țârcă 46), Brumă (Nalați 79). Antrenor: Cristian Coroian. Director tehnic: Remus Vlad

FC Universitatea Craiova: Hotoboc – Goge, Ciucă, Mârzeanu, Bușu – D. Stoica (V. Gheorghe 57), Săceanu – N. Nicolae, S. Popescu (F. Șerban 46), M. Roman (Cruceru 60) – Cl. Bălan. Antrenor Dragoș Bon

Text și foto: Timp online

Marius ANGHEL 27 Mar. 2014, 00:31 Campionat
Pe aceeași temă