Băcăuanii sunt setați pe răzbunări în play-off. Dacia Unirea pierde locul doi după ce a jucat aproape tot meciul cu un om în minus. Pânzaru: „Se pare că deranjăm”

Marius ANGHEL 16 Apr. 2016, 16:01 Campionat

Băcăuanilor le merge bine în play-off. După ce runda trecută au învins Rapidul în Giulești, reușind să obțină primele puncte în fața alb-vișiniilor în cea de-a treia confruntare directă din acest sezon, iată că același scenariu s-a repetat și în disputa cu Dacia Unirea. Contra brăilenilor, echipa lui Cristi Popovici pierduse în ambele jocuri din sezonul regulat, dar în play-off și-a luat revanșa. Sâmbătă dimineață, pe stadionul Letea, Sport Club a trecut cu 3-1 de Dacia Unirea Brăila, a bifat a doua victorie consecutivă în această nouă fază a campionatului și a urcat pe locul 4 în Seria I.

Meciul cu brăilenii nu a fost unul lipsit de emoții pentru Sport Club. Cu toate că oaspeții au rămas în inferioritate numerică încă din minutul 10, atunci când portarul Mitrea a fost eliminat după ce l-a faultat pe Vraciu în postura de ultim apărător, jucătorii lui Alin Pânzaru au reușit să dea lovitura în minutul 25 și să deschidă scorul prin Niță. Brăilenii au continuat să fie incisivi și cu un om în minus, vârful Onofraș fiind sacrificat pentru introducerea lui Olaru în poartă, și au mai avut două situații de a marca, la incursiunile lui Pușcașu și Frunză, însă Ureche n-a mai putut fi învins. Dumitriu a dat semnalul revenirii atunci când a ratat incredibil din opt metri, dar Grumezescu, lansat impecabil de Vraciu, n-a mai iertat și a adus egalarea înainte de pauză, în minutul 38.

La reluare, Vraciu avea să-și aducă echipa în avantaj la o faza în care a lobat mingea peste portarul Olaru, apoi Corban a stabilit scorul final în minutul 70. Băcăuanii ar fi putut totuși câștiga la o diferență mai mare de scor, însă Dumitriu, Vraciu sau Țuțu, ultimul cu șut în bară, au avut milă de brăileni și au păstrat tabela doar la 3-1.

Astfel, SC Bacău a făcut 21 de puncte, a urcat pe locul 4 în play-off, în timp ce Dacia Unirea Brăila a rămas cu 24 de puncte, a căzut pe trei și s-a distanțat la patru puncte de liderul Rapid.

Popovici: „Dacă brăilenii ar fi înscris pentru 2-0 am fi avut puterea să revenim”

„Meciul cu Dacia Unirea Brăila era unul important pentru noi, pentru a confirma jocul bun din Giulești. Nu avem gânduri de promovare, dar jucăm fiecare meci la victorie. Urmează două meciuri, cu FC Clinceni și Dunărea Călărași, în care ne putem edifica unde suntem. Am avut forță să revenim și consider că și dacă brăilenii ar fi înscris pentru 2-0 am fi avut puterea să revenim. Ar fi fost mult mai greu, dar aveam avantajul omului în plus”, a spus, citat de sportclubbacau.ro, antrenorul Sport Clubului, Cristi Popovici.

Pânzaru: „Cred că am sărbătorit prea mult victoria cu Farul „

„Cred că am sărbătorit prea mult victoria cu Farul în loc să ne pregătim pentru meciul cu SC Bacău. Totuși este anormal să delegi o brigadă de arbitri cu care noi am mai avut probleme. Vreau să văd însă caseta meciului. Se pare că deranjăm că am ajuns pe locul secund, dar îi vom chinui pe cei pe care-i deranjăm până în ultima etapă. Am întâlnit o echipă foarte bună, care are un nucleu care joacă împreună de doi-trei ani”, a spus și Alin Pânzaru, antrenorul Daciei Unirea după meciul de la Bacău.

SC BACĂ‚U        3
DACIA UNIREA BRĂ‚ILA    1

Grumezescu ”38, Vraciu ”54, Corban ”70 / G. Niță ”25

Ureche – Mihălăchioae, I. Ursu, Burcă, Giurgiu – Rz. Adăscăliței – Corban (Sahru ”81), Dumitriu (Țuțu ”76), Drugă – Vraciu, Grumezescu (Nemțanu ”67)
Antrenor: Cristian Popovici

Cr. Mitrea – Nița, L. Ivan, Ghiocel, Stănciulescu – C. Roșu (Enciu ”65), Petean (Dima ”65), Pușcașu, Frunză – Onofraș (Olaru ”11), Muscă
Antrenor: Alin Pânzaru
Eliminat: Cr. Mitrea ”10 (roșu direct)

Stadion: Letea (Bacău); Arbitru: Bogdan Ionuț Anghelinei (Galați); Asistenți: Florin Alexandru Vișan (Galați) și Daniel Vlase (Slobozia Conachi).

Foto: SC Bacău

Marius ANGHEL 16 Apr. 2016, 16:01 Campionat
Pe aceeași temă