Băcăuanii au prins aripi după victoria la scor de neprezentare cu Ceahlăul. „80 la sută suntem în play-off”

Marius ANGHEL 21 Mar. 2016, 14:39 Campionat

Se leagă victoriile. Și se țese, tot mai clar, prezența în play-off. La patru zile după ce s-a impus cu 2-1 pe terenul Farului Constanta, Sport Club Bacău a învins, de data aceasta pe teren propriu, sâmbătă, „lanterna roșie” Ceahlăul Piatra Neamț, scor 3-0. O victorie la scor de neprezentare contra unei echipe care va juca miercuri derby-ul supraviețuirii cu Oțelul. Sport Club se pregătește, în schimb, de marea confruntare din Giulești, contra liderului Rapid. Iar moralul elevilor lui Cristi Popovici este unul la cote înalte.

Ca și jocul echipei. Sâmbătă, băcăuanii, dispuși în aceeași formulă cu trei fundași, în care Belecciu a luat locul accidentatului Masella, nu au avut niciun fel de probleme contra Ceahlăului. După o ocazie imensă irosită în minutul 2, Cătălin Vraciu a urcat la rampă, trecându-și în cont o dublă. În minutul 18, Vraciu a transformat un penalty just acordat de „centralul” Eduard Ioniță la un henț în careu comis de Napoli, pentru ca la zece minute reluare, „șeptarul” băcăuan să-l învingă din nou pe Barna la o fază născută din insistența lui Burcă și continuată cu o pasă inteligentă a lui Dumitriu. Scorul final a fost pecetluit de Drugă, care a transformat impecabil, la vinclu, o lovitură liberă de la 22 metri lateral dreapta. Sport Club câștigă și majorează la cinci puncte diferența de ACS Berceni, singura contracandidată la accederea în play-off.

Popovici: „80 la sută suntem în play-off”

În urmă cu zece zile, Sport Club era la pământ. Cu doar zece la sută șanse de a prinde play-off-ul. „La cum stau lucrurile acum, suntem mai aproape de play-out și de lupta pentru evitarea retrogradării”, declara antrenorul Cristi Popovici după remiza internă cu Baloteștiul. Între timp, Sport Club a prins aripi. Le-a învins pe Farul și Ceahlăul, securizându-și locul 6. Și majorându-și substanțial șansele de a continua în play-off.

„Într-adevăr, dacă după egalul cu Baloteștiul păstrăm doar 10 la sută șanse de a prinde play-off-ul, acum, proporția a crescut spectaculos, undeva spre 80 la sută, în condițiile în care și Berceniul s-a împiedicat în fața Baloteștiului. Punctele din meciul cu Ceahlăul erau foarte importante pentru noi, mai ales după victoria de la Constanța și cred că în acest joc cu ultima clasată nu s-a pus niciun moment problema învingătoarei. Am controlat jocul de la început și până la sfârșit și suntem mulțumiți de ce am realizat”, a subliniat Popovici dupa victoria de sâmbătă cu Ceahlaul.

Tehnicianul băcăuan a precizat că va aborda la victorie ultimele două întâlniri din sezonul regulat, cu Rapid și Academica: „Întotdeauna ne-am oferit la joc și am mers pe cartea victoriei, dovadă și faptul că avem cele mai multe puncte adunate în deplasare din seria noastră și cele mai puține remize din întreg campionatul Ligii a II-a”.

Chertic: „Șansele noastre de salvare sunt mici, din păcate”

De partea cealaltă, nemțenii așteaptă meciul de miercuri cu Oțelul pentru a părăsi ultima poziție din serie, retrogradabilă direct, însă antrenorul Lidi Chertic spune că șansele ca Ceahlăul să evite în play-out să cadă în Liga 3 sunt foarte mici.

„A fost un joc mai puțin reușit din partea noastră și unul bun al echipei gazdă, pe care o felicit pentru prestație. După cum s-a prezentat astăzi, cred că echipa băcăuană e îndreptățită să joace în play-off, o formație masivă, puternică, închegată, cu relații de joc bune și în care se vede mâna antrenorului. Părerea mea e că Bacăul e o echipă de primele trei locuri. În ceea ce ne privește, șansele noastre de a evita retrogradarea sunt mici. Obiectivul nostru este de a evita ultimul loc și de a ajunge în play-out. Sper ca după meciul de miercuri, cu Oțelul, să putem ajunge mai departe în play-out, dar, după aceea, șansele noastre sunt mici, din păcate”, a spus după joc și Lidi Chertic, antrenorul secund al Ceahlăului.

SC BACĂ‚U                3
CEAHLĂ‚UL PIATRA NEAMȚ    0

Vraciu ”18 – pen., ”55, Drugă ”63

Bg. Miron (cpt.) – Belecciu, I. Ursu, Burcă – Mihălăchioae, Rz. Adăscăliței, Dumitriu (Țuțu ”68), Al. Giurgiu – Corban, Vraciu (Grumezescu ”79), Drugă (Nemțanu ”79)
Rezerve neutilzate: Ureche – Ciută, Sahru, T. Ignea
Antrenor: Cristian Popovici

Al. Barna – Cerra, Napoli, Castells, Mitrofan – V. Călin – Drăghiceanu (V. Lupei ”59), Hidalgo (Copoț-Barb ”72), Margină – Bamba (Nedelcu ”69), Bleda Rodriguez
Rezerve neutilizate: Novara – Smău, Antim, Amariei
Antrenor: Stefano Maccoppi

Stadion: Letea (Bacău); Spectatori:100; Arbitru: Eduard Ioniță 3; Asistenți: Erchian Ionus 3 și Florin Iacob 3 (toți din Constanța); Jucătorul meciului: Cătălin Vraciu 4.

Text: Deșteptarea
Foto: SC Bacău

Marius ANGHEL 21 Mar. 2016, 14:39 Campionat
Pe aceeași temă