Băcăuanii au dat lovitura în Giulești, însă nu se pot bucura. „Grija noastră e să putem continua și încheia acest sezon”

Marius ANGHEL 09 Apr. 2016, 01:58 Campionat
Băcăuanii au dat lovitura în Giulești, însă nu se pot bucura.**

Mare favorită la promovarea în Liga 1 din Seria I a Ligii 2, Rapid a început cu stângul play-off-ul și a pierdut, vineri seară, pe Stadionul Giulești, scor 1-2 cu SC Bacău.

După ce în returul sezonului regulat, acum aproximativ două săptămâni în urmă, pierduseră cu 1-5 în fața giuleștenilor, băcăuanii antrenați de Cristian Popovici au avut o evoluție cu totul și cu totul diferită în primul meci din play-off. Drugă (90+3) a dat lovitura în prelungiri și a adus moldovenilor o victorie mare, asta după ce în prima repriză Vraciu (27) a deschis scorul dintr-un penalty, iar apoi Rafa Jorda (72) a egalat. În ciuda calificătorii în play-off și a victoriei din Giulești, Sport Club trece însă printr-o perioadă foarte grea și poate urma drumul altor echipe din ligile inferioare puse la pământ de problemele financiare.

La finalul meciului, Cristian Popovici nu s-a putut bucura prea mult de victoria obținută în fața Rapidului. Antrenorul lui SC Bacău spune că echipa sa nu are cum să tragă la promovare pentru că problemele cu banii sunt prea mari. „Din păcate pentru noi, nu ne putem permite să ne gândim la promovare. Avem probleme cu banii, grija noastră e să putem continua și încheia acest sezon. De patru luni n-am mai luat niciun ban. Nu sunt bani de deplasări, nu sunt bani de barem pentru arbitri. Se punea problemă să plecăm în ziua meciului cu Rapid. Grija noastră e să facem rost de banii pentru baremurile de arbitri pentru următoarele două meciuri de acasă”, a spus Popovici după meci, la Dolce Sport. „Sunt foarte mulțumit. Eu am zis că și atunci când am luat bătaie cu 5-1 de la Rapid am dominat jocul. E o victorie de moral pentru noi care ne dă încredere pentru ceea ce urmează”, a mai declarat antrenorul băcăuanilor.

„Victoria nu e deloc surprinzătoare, fiindcă azi am fost echipa mai bună și am câștigat pe merit. E o victorie care trebuie să le dea încredere acestor copii ai noștri, care pot mai mult”, a declarat și președinteleSport Clubului, Cristian Ciocoiu.

SC Bacău în meciul cu Rapid: Bg. Miron (cpt.) – Mihălăchioae, Burcă, Masella (Belecciu 82), Al. Giurgiu – Corban (Sahru 54), Dumitriu, Rz. Adăsăcliței, Gheorghiu – Vraciu, Grumezescu (Drugă 89)
Rezerve neutilizate: Ureche – Nemțanu, And. Ignea, Țuțu
Antrenor: Cristian Popovici

După acest succes nesperat, SC Bacău acumulează 18 puncte, rămâne pe ultima poziție a play-off-ului Seriei I și e la șapte lungimi de liderul Rapid și la cinci de locul de baraj, ocupat de Dunărea Călărași. În etapa următoare, Rapid joacă la Clinceni, în timp ce SC Bacău întâlnește pe teren propriu pe Dacia Unirea Brăila.

Marius ANGHEL 09 Apr. 2016, 01:58 Campionat
Pe aceeași temă