Oficialii clubului UTA pregătesc o variantă de rezervă pentru returul campionatului, cu șanse reale de-a fi pusă însă în aplicare. Într-un moment în care componenții lotului cu care s-a pornit la drum în actualul campionat devin liberi pe bandă rulantă, utiștii încearcă să găsească soluții de rezervă, pentru ca UTA să nu rămână fără jucători în retur, dar nici să nu fie nevoiți, în condiții de criză, să investească pentru legitimarea altora.
Conform unor surse, în cursul zilei de marți a existat o discuție la nivelul oficialilor de la UTA și Atletico Arad – intermediată de autorități locale – pentru ca mai mulți jucători ai clubului privat de fotbal, juniori, să fie direcționați spre Bătrâna Doamnă pentru returul campionatului. Este posibil așadar, ca începând de joi, la antrenamentele UTA-ei să-și facă apariția juniori ai clubului Atletico Arad.
În susținerea variantei de mai sus, poate fi menționat transferul blocat al lui Bogdan Toc (jucător aflat în proprietatea Atletico Arad) la FC Drobeta Turnu Severin. Juniorul folosit de UTA în prima parte a sezonului a fost direcționat, luni, spre Drobeta Turnu Severin, iar marți a fost rechemat la Arad, fiind așteptat din această săptămână la ședințele de pregătire ale UTA-ei.
De ce ar accepta Atletico Arad o nouă colaborare cu UTA în condițiile în care cea demarată în vara anului trecut a eșuat prin neplata transferului lui Toc? Pentru că actuala colaborare a fost intermediată de autoritățile locale, iar Atletico n-ar avea decât de câștigat prin propulsarea a 7-8 jucători în lotul Bătrânei Doamne, care ar urmă să le producă o cotă, dar și să le ofere posibilitatea să debuteze în Liga a II-a.
Evident, planul de mai sus este legat de misterioșii investitori italieni, despre care există informații (neconfirmate) că nici nu există de fapt și că ar fi folosiți drept paravan pentru alți oameni de afaceri interesați în paralel de investiții în Arad și de preluarea UTA-ei. Așadar, planul de mai sus, cu juniorii de la Atletico mutați în bloc la UTA, ar urma să fie pus în aplicare numai dacă Bătrâna Doamnă va fi preluată și redresată de investitori, fie ei italieni, români sau de altă naționalitate.
Preluarea și redresarea UTA-ei presupune, doar pentru prima fază, care se încheie în 25 februarie, o injecție financiară în valoare de aproximativ 700.000 euro (cinci salarii ale jucătorilor care sunt sau vor deveni liberi și datoriile către Steaua și Marian Spiru, pentru care echipa este deja neprogramată). Fără acești bani, se alege praful de toate planurile…
Articol scris de Daniel BERAR