ASU Politehnica a câștigat in extremis la Metaloglobus, chiar în ziua în care s-a despărțit de unul dintre liderii vestiarului. Petruescu: „Legea compensației s-a întors în favoarea noastră”

Anda DELIU, Marius ANGHEL 29 Nov. 2018, 13:12 Campionat
ASU Politehnica a câștigat in extremis la Metaloglobus, chiar în ziua în care s-a despărțit de unul dintre liderii vestiarului.** Petruescu:

Într-o perioadă tulbure pentru echipa alb-violetă, cu scandaluri mocnite, ASU Politehnica a câștigat cu Metaloglobus, scor 1-0, grație unui gol marcat în prelungiri de Alexandru Cherecheș. În ziua meciului, clubul a anunțat ceea ce Liga2.ro informase în exclusivitate de marți, și anume, că Dănuț Bilia și-a reziliat contractul. Altfel, după jocul de la București, din ultima etapă a turului, Cosmin Petruescu a dat deja tradiționalele declarații de complezență.

Pe parcursul primei reprize, timișorenii au avut ocazii mai multe. După un șut al lui Herea reținut fără probleme de Dalin Munteanu, portarul gazdelor Geantă a fost pus la lucru de Plămadă. Bogdan Nicolescu a irosit și el două ocazii în contul oaspeților, cu două mingi care nu au prins spațiul porții. Gazdele au replicat printr-un șut periculos al lui Potecea, care se ducea sub transversală, însă Munteanu a intervenit la timp. Timișorenii au avut o ocazie importantă înainte de pauză, la o fază creată de Cherecheș. Apărarea adversă i-a respins șutul fundașului, mingea a ajuns la Lazea, care a tras cu forță, dar Geantă s-a interpus și de data aceasta.

Lovitura de grație, în minutul 90+1

Echipa lui Cristi Popovici a început bine repriza a doua. Valentin Andrei a încercat și el să îl bată pe Dalin Munteanu, dar fără succes, iar Potecea nu a prins spațiul porții la un nou atac. Timișoara a avut replica ei, dar Geantă l-a blocat pe Plămadă, iar Bedea a tras peste poartă. În minutul 87, Herea a oferit o centrare bună, însă colegii Potecea și Niculae s-au încurcat între ei. Cum ocaziile irosite se răzbună, așa a fost și de data aceasta, iar în minutul 90+1, Alexandru Cherecheș a marcat cu un șut de la 14 metri și a stabilit scorul final.

Bilia a plecat de la club, Petruescu e mândru de victorie

Chiar în ziua jocului, Bilia își rezilia contractul cu ASU Politehnica. Sursele Liga2.ro spun că jucătorul intrase în animozități cu antrenorul Cosmin Petruescu și managerul sportiv Marius Cociu. Pe site-ul oficial, comunicatul clubului nu a explicat absolut deloc nici măcar cine a cerut rezilierea.

În schimb, au apărut declarații seci ale lui Petruescu despre meci, fără nicio referire la plecarea lui Bilia. „Din punctul meu de vedere, e o victorie meritată, muncită, pentru care am transpirat serios, în ciuda temperaturilor foarte scăzute. Sunt mulțumit de joc, dar în primul rând de atitudinea pe care au avut-o băieții noștri și, bineînțeles, de rezultat. Era normal să sperăm până la ultima fază a jocului. Au fost meciuri în care am pierdut puncte pe final, dar, de data aceasta, legea compensației s-a întors în favoarea noastră. Îi felicit pe băieți pentru atitudine, pentru joc și, firește, pentru rezultat!”, a declarat antrenorul Politehnicii.

Cu 24 de puncte, ASU Politehnica a urcat pe locul 11. Duminică, vor juca la liderul Chindia Târgoviște, iar echipa rămâne cantonată la Snagov. Cu 21 de puncte, Metaloglobus a căzut pe locul 13. Duminică primește vizita celor de la „U” Cluj.

METALOGLOBUS BUCUREȘTI – ASU POLITEHNICA TIMIȘOARA   0-1
Alexandru Cherecheș 90+1′

Rob. Geantă – Bg. Panait, Sava, Negotei (Buzea 46′), C-tin. Costache – Ov. Herea, Val. Andrei – Vl. Vlad (Ghenovici 82′), Șt. Niculae, Mino Sota – Potecea
Rezerve neutilizate: Anca Trip – Pham-Huy, Culda, Riza, M. Albert
Antrenor: Cristian Popovici

D. Munteanu – Jurj, Mera, Scutaru, Cherecheș (Dr. Cojocaru 90+3′) – Lazea, Nicolescu – Bedea, Bozian (Miholca 75′), Schieb – I. Plămadă (Coadă 90+2′)
Rezerve neutilizate: Borbei – Ghinescu, Gașpar
Antrenor: Cosmin Petruescu

Stadion: Metaloglobus (București); Arbitru: Omar Cristian Dumitrică (Craiova); Asistenți: Ciprian Iovu și Iulian Cătălin Brînză (ambii din Botoșani).

Articol scris de Anda DELIU

Anda DELIU, Marius ANGHEL 29 Nov. 2018, 13:12 Campionat
Pe aceeași temă