ASU Poli scârțâie după începutul de sezon plin de speranțe. Timișorenii au pierdut acasă cu nou-promovata Metaloglobus. „Nu reușim să gestionăm anumite momente ale jocului”

Marius ANGHEL 24 Aug. 2017, 18:17 Campionat

După două victorii în debutul noului sezon, 3-2 la Brăila și 2-1 acasă cu FC Argeș, pentru ASU Poli startul frumos de campionat s-a oprit și problemele din cadrul lotului au început să iasă la iveală. A urmat înfrângerea cu 0-2 la Târgoviște și cea de ieri, pe teren propriu, cu Metaloglobus, scor 0-2. Un eșec greu de suportat pentru timișoreni și pentru antrenorul Bogdan Andone. Cu doar șase puncte acumulate în primele patru etape, alb-violeții sunt pe locul 12 din 20.

La finalul jocului cu bucureștenii, unul în care ASU Poli a avut posesia, însă a fost „lovită” pe contraatac, Andone a vorbit despre problemele care persistă pe faza defensivă, dar și despre lipsa de inspirație a jucătorilor săi în momentele-cheie ale jocului. „A fost un meci controlat în totalitate, din minutul 1, de la prima acțiune de atac, până în minutul 90. Din păcate, suferim la aceleași capitole, la fundașii centrali și la postul de portar. Practic, am primit gol în fiecare etapă. Și cu Metaloglobus, și la Târgoviște, din două șuturi am primit două goluri. Cu Piteștiul, la fel, la primul lor șut am primit gol. Nu știu ce aș putea face eu, ca antrenor, pentru ca adversarul să nu tragă deloc la poartă. Nu reușim să gestionăm anumite momente ale jocului. Pe faza de atac nu avem determinarea necesară să fructificăm ocaziile pe care ni le creăm. Am avut ocazii extraordinar de mari, după faze cursive, iar pe faza defensivă nu reușim să fim pragmatici, să rupem jocul, să facem un fault tactic… Primul gol a fost identic cu al doilea, ambele pe contraatac. Nu am ce să le reproșez băieților, per total au făcut un joc foarte bun, dar cele două momente au fost prost gestionate, iar acest lucru s-a văzut pe tabela de marcaj”, a declarat Andone, citat de Druckeria.

„În fața porții îți trebuie răutate, determinare, să faci sacrificii”

Pe lângă nemulțumirile ce privesc portarii și fundașii, antrenorul Politehnicii nu a avut, după jocul cu Metaloglobus, cuvinte de laudă nici pentru atacanții săi. „Degeaba duci mingea în fața porții dacă nu ai determinarea de a marca, de a trage la poartă, de a finaliza repede. Lucrăm zilnic aceste faze de atac, dar acolo, în fața porții, îți trebuie răutate, determinare, să faci sacrificii, să faci o alunecare, să bagi capul în talpa adversarului… Gestionarea anumitor momente ale jocului face diferența între jucătorii de Liga 1 și cei de Liga a 2-a, sau între cei de Liga 1 și cei de Champions League. Dacă reușești să le gestionezi, ești la nivel mare, dar dacă de fiecare dată iei decizia greșită, îți e teamă să faci un fault sau să bagi capul într-un duel cu adversarul, ești la nivelul la care ești… Detaliile fac diferența în fotbal”, a mai spus Andone.

Negocierile cu Tânc au căzut

Stafful tehnic al formației timișorene continuă să caute un fundaș central care să accepte condițiile de la ASU Poli, asta după ce negocierile cu Andrei Tânc au intrat în impas, iar în cazul sârbului Borislav Topic, încrengăturile birocratice și legislative întârzie legitimarea.

„Cu Tânc a căzut definitiv, iar Topic are nevoie de unele acte de la emigrări, va mai dura în cazul lui destul de mult, pentru că s-au schimbat legile”, a spus Andone.

Echipa folosită de Andone în meciul cu Metaloglobus: Gakos – Motreanu, Bilia, Mera (cpt.), Taub – Poparadu – I. Plămadă, Krausz, C. Predescu, Sorescu – Bădăuță. Au mai intrat Ghinescu și M. Staicu.

Sâmbătă, de la ora 11:00, ASU Poli joacă lângă București, la Clinceni, cu Academica, echipă care în intermediară a câștigat cu Pandurii.

Foto: Sebastian TĂ‚TARU (Mediafax foto)

Marius ANGHEL 24 Aug. 2017, 18:17 Campionat
Pe aceeași temă