ASU Poli, încrezătoare înaintea ultimei deplasări din acest an, chiar dacă e pe terenul Mioveniului, a doua clasată. ”Mergem să luăm cele trei puncte și să fim noi cei fericiți la final”

Anda DELIU, Marius ANGHEL 28 Nov. 2019, 14:31 Campionat
ASU Poli, încrezătoare înaintea ultimei deplasări din acest an, chiar dacă e pe terenul Mioveniului, a doua clasată.** ''Mergem să luăm cele trei puncte și să fim noi cei fericiți la final''

ASU Poli va juca sâmbătă, de la 11:00, oră deloc pe placul suporterilor timișoreni, la Mioveni, iar echipa a plecat de joi spre județul Argeș. Octavian Benga a decis că este important să nu mai apară accidentări, deoarece anul acesta urmează alt meci oficial acasă, cu Pandurii. Antrenorul alb-violeților știe că va fi un joc greu contra formației clasate pe locul 2 în Liga 2, dar are încredere că pot continua seria pozitivă din ultima perioadă.

Octavian Benga are numai cuvinte de laudă pentru CS Mioveni, următorul adversar

Octavian Benga spune că a știut de la început de campionat că CS Mioveni va fi o forță în Liga 2. „Întâlnim o echipă care nu întâmplător este pe locurile fruntașe. În mare proporție, lotul de jucători evoluează de mult timp împreună, este o echipă sudată, au jucători de calitate, este o echipă foarte bine balansată pe toate compartimentele. Au fotbaliști care au evoluat în Liga 1, Dean Beța, Măzărache, Hergheligiu. Juniorii lor sunt buni, nu se vede că sunt juniori. Au un joc care poate pune probleme oricărei echipe și locul lor este pe deplin meritat. Asta nu înseamnă că mergem la Mioveni și cei de acolo vor avea un meci ușor. Prin mijloacele noastre vom încerca să aducem punct sau puncte. Mă așteptam de la începutul campionatului, chiar le spuneam unor antrenori din Liga 2. Mioveniul nu este o surpriză, este o echipă foarte bună, are un joc în viteză, sunt îndemânatici. Alături de UTA este principala favorită la promovare”, e de părere antrenorul Politehnicii.

Ioan Mera: „Secretul pentru cea mai bună apărare este că suntem un grup unit”

Vor lipsi sigur pentru acest meci Manea, Schieb, dar și Dros, suspendat. Mera și Axente fac deplasarea, dar sunt incerți. Axente are o contractură, iar Mera are probleme cu o unghie.

„Ne așteaptă cel mai greu meci din ultima perioadă. Mioveniul este o echipă bună, au jucători cu experiență. Ei acasă joacă un fotbal agresiv, direct pe poartă. Va fi un meci destul de dificil, dar noi mergem acolo să luăm cele trei puncte și noi să fim cei fericiți la final. Secretul pentru cea mai bună apărare este că suntem un grup unit. Jucătorii tineri ascultă jucătorii cu experiență și asta cred că face diferența față de alte echipe”, spune Ioan Mera, care speră ca echipa sa să rămână și după jocul de la Mioveni cea mai bună în privința golurilor primite.

Timișorenii au doar 10 goluri încasate în primele 18 meciuri, fiina urmată de liderul UTA, cu 12 goluri încasate. CS Mioveni a marcat la ultimul joc cinci goluri cu Turris-Oltul (scor 5-2), pe care l-a desfășurat marți.

Alexandru Cherecheș: „Mergem la Mioveni încrezători să câștigăm”

Alex Cherecheș e de aceeași părere cu Mera. „Suntem conștienți și noi că vom întâlni o echipă bună la Mioveni. Probabil, una dintre formațiile care sunt cel mai în formă. Au în componență jucători cu experiență, care au activat la nivelul Ligii 1, dar asta nu nu ne sperie. Noi mergem la Mioveni încrezători să câștigăm și să continuăm parcursul bun din ultimele etape”, a spus Cherecheș, care a mai adăugat că nu se gândește neapărat la o revanșă după meciul pierdut cu Mioveniul în prima etapă.

Cu 34 de puncte acumulate în tur, CS Mioveni e pe locul 2. ASU Poli e pe locul 9, cu 25 de puncte. Meciul de la Mioveni are loc sâmbătă, la ora 11:00.

În meciul tur, CS Mioveni a câștigat cu 1-0 meciul cu ASU Poli, pe „Dan Păltinișanu”, prin golul marcat de Andrei Hergheligiu în minutul 59.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Politehnica Timișoara

Anda DELIU, Marius ANGHEL 28 Nov. 2019, 14:31 Campionat
Pe aceeași temă