ASU Poli a încheiat anul cu o înfrângere, dar pe un loc promițător. Bogdan Andone a făcut radiografia primei părți de campionat și a vorbit de șansele la promovare

Marius ANGHEL 10 Dec. 2017, 11:56 Campionat

Seria pozitivă de cinci victorii a celor de la ASU Politehnica s-a terminat la Pitești, sâmbătă, în etapa a 21-a, acolo unde au pierdut cu 2-0 cu FC Argeș. Timișorenii au avut superioritate numerică, dar Bogdan Andone e de părere că asta nu mai contează dacă echipa e condusă. Totuși, tehnicianul e mulțumit căPoli iernează pe locul 5 În Liga 2 și spune că și în această iarnă se va lucra ca multe lucruri să se facă mai profesionist la formația suporterilor timișoreni.

Andone a vorbit și de oboseala de pe final de an, care a dus la gafele comise. „Nu sunt prea multe de spus… După un început bun de joc din partea noastră, am primit primul gol pe o neatenție colectivă, la prima fază lucrată a lor, pentru că au mai avut o lovitură liberă executată de Năstăsie și respinsă de portarul nostru. Apoi am încercat să reintrăm în joc, dar eu cred că meciul s-a jucat în primele 15 minute, când am avut câteva șanse foarte mari de a marca. S-a acumulat și o stare de oboseală, fizică și mentală. E final de an, venim după foarte multe meciuri jucate, nu mai puțin de 23, într-un interval relativ scurt. S-a adunat și oboseala drumurilor lungi din deplasări… Nu am reușit să ne ridicăm la nivelul nostru obișnuit, din păcate, și nu am gestionat bine meciul de astăzi. În fotbalul de astăzi, o superioritate numerică atunci când ești condus nu te mai ajută foarte mult. Mai ales pe un teren greu și o echipă care se agață cu zece jucători sub linia mingii. E greu să îți creezi situații de gol… Jucătorii au încercat, nu am ce să le reproșez, dar din păcate nu a fost o zi bună pentru noi, nu am făcut un meci prea bun și nu am reușit să luăm măcar un punct”, a spus antrenorul despre meci.

A doua parte de campionat bună, cu un lot „subțire”

Tehnicianul originar din județul Alba, din Aiud, s-a declarat mulțumit de cea a realizat ASU Politehnica. „Au fost foarte mulți jucători nou-veniți, stafful a fost nou-venit, a fost o perioadă de acomodare pentru toată lumea. Iată că acum suntem la +6 la adevăr, cred că foarte puțină lume s-ar fi așteptat la acest lucru. Jucătorii, stafful și suporterii poate nu s-ar fi așteptat să fim atât de sus. Am reușit o a doua parte a turului foarte bună, în care am pierdut doar azi și la Snagov. Dar cum am spus, s-a acumulat foarte multă oboseală, au fost deplasări foarte lungi, deci a fost extrem de dificil pentru noi. Lotul a fost subțire din punct de vedere numeric, un grup mic de jucători a dus greul campionatului. Per total, a fost un sezon de toamnă bun spre foarte bun și cred că suporterii noștri și cei din jurul echipei cred că pot fi mulțumiți de ceea ce s-a realizat”, a precizat antrenorul bănățenilor.

„Toată lumea se gândește la promovare”

Bogdan Andone a adus în discuție și visul de promovare al echipei, unul pentru care a spus că mai trebuie să se facă schimbări în iarnă. „E normal, toată lumea se gândea la promovare… Asta e firea omului, și noi, și suporterii, și jucătorii ne-am făcut niște calcule. Dar e dificil… Suntem o echipă în creștere, în reconstrucție și mai avem nevoie de multe lucruri pentru a ajunge la nivelul unei echipe care să emită pretenții de Liga I. Lucrurile se pot schimba însă încetul cu încetul, pentru că și din vară s-au schimbat multe lucruri în bine. S-a renovat vestiarul băieților, încercăm să facem un cadru de refacere, cu bazin de apă caldă și apă rece, lângă vestiar. Încercăm să ne apropiem cât mai mult de fotbalul profesionist, de nivelul Ligii I și condițiile de acolo, pentru ca apoi să ne facem o strategie pentru a duce și echipa în prima divizie”, a conchis Andone.

După 21 de etape desfășurate în acest sezon al Ligii 2, ASU Politehnica se află pe locul 5, cu 36 de puncte, cu 11 victorii, 3 egaluri, 7 înfrângeri și golaveraj 29-23.

Artiscol scris de Anda DELIU

Marius ANGHEL 10 Dec. 2017, 11:56 Campionat
Pe aceeași temă