ASA și-a amânat fiesta promovării. Falub: „Am pierdut nemeritat”

Marius ANGHEL, Mihai VEREȘ 26 May. 2014, 15:52 Campionat
ASA și-a amânat fiesta promovării.** Falub:

În etapa a VII-a din play-off-ul seriei a II-a din Liga II de fotbal, ASA Târgu Mureș a pierdut, sâmbătă seara, pe teren propriu, cu 0-1 în fața echipei CSM Râmnicu Vâlcea și a ratat promovarea din punct de vedere matematic.

Mureșenii au primit un gol la mai puțin de un minut de la primul fluier și nu au reușit să înscrie până la finalul partidei. La o minge lungă trimisă pe stânga, bâlbâită în fața porții lui Stăncioiu, care a respins și el un șut, balonul a ajuns la Geantă, care a trimis în plasa mureșenilor. Imediat, gazdele au replicat, dar Matache a ieșit bine la centrarea lui Verdeș, lovitura de cap a lui Ndoye a fost respinsă în bară de portarul vâlcean, care a respins și șutul la pătrunderea lui Voiculeț, sau cel al lui Hora. Altele au trecut departe și repriza s-a încheiat 0-1.

Asalt fără orizont, promovarea se joacă

Repriza secundă s-a reluat cu asaltul la poarta vâlceană, dar oaspeții au avut în minutul 53 șansa unei intercepții care putea deveni fatală și un șut al lui Iancu, reținut de portarul mureșenilor. ASA a continuat asaltul, dar Ndoye a trimis milimetric lângă din lovitură liberă, Amauri peste, sau a fost blocat în momentul șutului. Dominarea fără orizont continuă și în minutele 77-78 panica din careul vâlcean se încheie după mai multe șuturi blocate cu unul în plasa laterală. Erau minute în care Stăncioiu se afla singur în jumătatea proprie, la 30-40 metri de poarta de care nu se mai apropia nimeni. Masați în propriul careu, oaspeții au reușit să reziste eroic și au obținut cele trei puncte care le mai dau șanse teoretice la promovare.

Miercuri, etapă intermediară, în care ASA, cu doar un punct avantaj în fruntea clasamentului, evoluează la CSU Craiova, care a scos definitiv din cursă Gloria Bistrița, victorie în deplasare cu 3-1. Vâlcenii s-au apropiat la 5 puncte de ASA, 4 de CSU și joacă acasă cu Metalul Reșița, care a pierdut surprinzător pe teren propriu cu FC Olt Slatina, scor 0-1.

ASA: Stăncioiu- Al. Dan, Vârtic, Heil, Sepsi, Ndoye, Hora, Voiculeț (”82 Huiban), Bumba (”46 Candrea), Amauri, Verdeș (”75 Buhăescu)
CSM: Matache- Samson, Pârvulescu, I. Stoica, Briceag, Deaconescu, Cârstoiu (”70 Todea), Geantă, Ad. Popa (”84 Ed. Stoica), N”Kongue, Codin (”55 Iancu)

Lincar revine cu CSM și își ia revanșa

Antrenorul vâlcenilor, Erik Lincar, este cel care a fost prezent la Târgu Mureș ultima oară cu CS U Craiova, după care a părăsit banca doljenilor în urma egalului din tur, scor 1-1. De această dată, tehnicianul a reușit o revanșă, obținând trei puncte în urma unei partide care a stricat sărbătoarea mureșenilor.

„Mă bucur că am reușit să obținem cele trei puncte, cu care ne-am consolidat locul trei. Adevărat, astăzi am avut și noroc. Sincer, speram să reușim, dacă nu primim repede gol, să dăm noi acolo, în repriza a doua, prin minutul 75. Ne-am apărat 93 de minute și am atacat un minut, atâta cât trebuia. La uma urmei, important este rezultatul care rămâne. Nu este ușor când dai gol în primul minut în fața unei echipe cu jucători buni și să reușești să aperi rezultatul. ASA și-a creat multe ocazii rarisime, dar și noi am avut ocazii de a închide tabela. Știm că nu avem prea multe șanse, dar e bine să fim acolo, în spatele celor două echipe din față. Data trecută le-am spus băieților mei că au caracter și astăzi au dovedit acest lucru. Suntem o echipă, un spirit, asta contează cel mai mult, acesta a fost adevăratul spirit oltenesc”, a declarat la finalul partidei antrenorul vâlcenilor, Erik Lincar.

Adrian Falub: „Atacanții mai au de dat pentru echipă”

Afectat, dar nu demoralizat pentru eșec, antrenorul ASA, Adrian Falub a catalogat eșecul cu CSM Râmnicu Vâlcea mai degrabă neșansă și consideră că atacanții echipei sale au rămas datori.

„Foarte multe nu sunt de spus după acest eșec. Cred că nu am făcut un joc rău și am pierdut nemeritat. A fost un meci pe care l-am pornit practic de la 0-1, am primit gol la prima fază a meciului. Singurul lucru care ne-a lipsit a fost golul. Am controlat partida 80 de minute, ne-am creat ocazii, dar n-am reușit să marcăm. Am avut și absențe importante la jucătorii de sub 21 de ani, obligatoriu pe teren, care au evoluat nerefăcuți, la fel și alții, care abia au revenit după accidentări, pe care ne străduim să-i recuperăm. Vâlcea a fost o echipă pragmatică, a avut și noroc, dar a știut să gestioneze avantajul. Mergem înainte, promovarea se joacă poate până în ultima etapă, până există șanse, chiar teoretice. La noi, cred că atacanții mai au de dat pentru echipă. Nu este normal să duci de 50 de ori mingea în careul advers și să nu dai gol”, a spus Adrian Falub.

Articol scris de Mihai VEREȘ

Marius ANGHEL, Mihai VEREȘ 26 May. 2014, 15:52 Campionat
Pe aceeași temă