Apostu: „Conjunctură nefericită pe care ne-o asumăm cu toții”

Marius ANGHEL 14 Oct. 2013, 15:18 Campionat
Apostu:** „Conjunctură nefericită pe care ne-o asumăm cu toții

La Craiova, UTA a trecut la sistemul cu două vârfuri, unul dintre acestea fiind experimentatul Bogdan Apostu. „Personal, mă simt mai bine cu un alt fotbalist lângă mine în atac. Avem mai multă consistență pe faza ofensivă, însă antrenorul este singurul care decide cum face echipa”, a menționat utistul, care de multe ori venea la 30-40 de metri de poarta adversă pentru a intra în joc.

„M-am sacrificat cât am putut pentru echipă. Am coborât în câteva rânduri după mingi la mijlocul terenului, am încercat să duc cât mai mult balonul spre careul advers, am dat și centrări, păcat că nu am apărut mai mult la finalizare. Încep să mă simt din ce în ce mai bine din punct de vedere fizic, am o anumită vitalitate pe care am câștigat-o în meciurile disputate până acum. Era bine să ne punem la punct cu pregătirea fizică în vară, cred că acum aveam mai multe puncte în clasament”, consideră Apostu.

Fotbalistul s-a referit și la arbitrajul lui Dragoș Istrate și nu a vorbit în termini prea dulci. „Au fost unele decizii incredibile ale arbitrului. Faza la  care am fost secerat din spate și nu ni s-a dat nici măcar fault, darmite cartonaș jucătorului advers, m-a lăsat fără cuvinte. Gazdele au primit și un penalty gratuit, dar până la urmă trebuie să vedem și greșelile noastre. Practic, meciul a început de la 0-1 pentru noi, nu avem voie să facem astfel de concesii. E și ghinion, nu cred că am fi pierdut dacă nu primeam gol în primele minute. Eu zic că am fost echipa ce a făcut jocul, a avut o posesie mai bună și ocazii mai multe și clare”, a adăugat atacantul.

Privind spre următoarele etape, Bogdan Apostu susține că UTA va scoate cel puțin un egal cu liderul campionatului. „E groasă rău, un punct și ultimul loc în clasament. Nu avem voie să rămânem acolo, dar pentru asta trebuie să strângem rândurile și să lucrăm din ce în ce mai mult. După părerea mea, e o conjunctură nefericită pe care ne-o asumăm cu toții și de care trebuie să trecem împreună. Vă dau în scris că nu pierdem cu Bistrița, dar și că vom marca. Jucăm acasă, vom avea atitudine și mai bună, ne bazăm și pe sprijinul suporterilor, eu zic că va ieși bine”, a încheiat fostul „vârf” al Universității Cluj, care în numai în câteva luni a trecut de la revelația returului în Liga 1 la formația de pe ultimul loc în eșalonul secund.

Sursa: Sport Arad

Marius ANGHEL 14 Oct. 2013, 15:18 Campionat
Pe aceeași temă