Antrenorul UTA-ei mizează pe calitatea și experiența jucătorilor săi pentru derby-ul cu ASU Poli. „Avem nevoie de mai mult echilibru”

Marius ANGHEL 12 Oct. 2017, 19:12 Campionat
Antrenorul UTA-ei mizează pe calitatea și experiența jucătorilor săi pentru derby-ul cu ASU Poli.**

Fără victorie de opt meciuri în campionat, derby-ul Vestului o găsește pe UTA în cea mai slabă postură a sa de când a promovat în Liga 2. Arădenii erau considerați favoriți la promovare, însă după 11 etape se află pe un incredibil loc retrogradabil, la cinci puncte sub rivala ASU Poli. Însă toate aceste statistici negative pot fi depășite de motivația jucătorilor lui Cristian Todea înaintea unui astfel de derby așteptat un campionat întreg.

Pe lângă motivație, Todea crede că determinarea, calitatea și experiența jucătorilor UTA-ei vor fi alte atuuri pentru a obține o victorie duminică, pe „Dan Păltinișanu”, în jocul cu ASU Poli. Antrenorul echipei arădene e convins de acest lucru, cu toate că până acum elevii săi o puteau face și în precedentele jocuri din campionat.

„Probabil, avem nevoie de mai mult echilibru. Am încercat deja mai multe formule de echipă și niciuna dintre ele nu a dat satisfacție totală. La Snagov, am jucat cu doi «închizători», Polgar și Asani, și am ajuns destul de greu la poarta adversă, cu toate că nu am riscat aproape nimic în apărare. Cu Pandurii, au jucat Jorza și Cârstocea, care au avut un aport ofensiv important, dar am fost vulnerabili în spate. Trebuie găsită o cale de mijloc, dar păstrată o linie și anume aceea a unui joc de posesie, de pase, care să ducă mingea pe jos atacanților. Dacă am avea un vârf sau două înalte, am putea avea și varianta mingilor lungi, la bătaie, dar așa trebuie să ținem mingea pe iarbă și să încercăm să exploatăm cât mai mult calitățile fotbaliștilor din lot. Dar, cunoșteam toate aceste probleme, mi le asum și mă concentrez pe găsirea celei mai bune formule. Trebuie să avem consistență pe ambele faze ale jocului”, a spus, citat de Sport Arad, în conferința de presă de astăzi, antrenorul Cristian Todea.

Tehnicianul utist speră ca revenirea din meciul cu Pandurii să-i fi capacitat mai mult pe susținătorii arădeni după această serie neagră de rezultate și să-i facă să vină în număr cât mai mare în deplasarea de la Timișoara.

„Îmi pare rău că nu am câștigat duminica trecută, dacă reușeam să întoarcem scorul și să câștigăm s-ar fi creat o și mai mare emulație, am fi înviat și mai mult spiritul UTA-ei pentru meciul de la Timișoara. Dar, chiar și așa, sunt sigur că avem destui suporteri alături de noi. Cunosc destulă lume la Arad, am și eu destui prieteni care se uită pe calendar la început de sezon să vadă când jucăm cu Poli. Așadar, e un meci în care suporterul din Arad e necondiționat alături de UTA”, a mai declarat Todea.

Meciul ASU Poli – UTA, ce contează pentru etapa a 12-a a Ligii 2, se desfășoară duminică, de la ora 15:30, pe stadionul „Dan Păltinișanu” din Timișoara. UTA e pe locul 16, cu 11 puncte, iar ASU Poli e pe locul 9, cu 16 puncte.

 

Marius ANGHEL 12 Oct. 2017, 19:12 Campionat
Pe aceeași temă