Antrenorul Politehnicii vorbește despre meciul cu Chindia ca despre cel mai important din istoria clubului. Partida va avea loc pe un teren afectat de ploi

Marius ANGHEL 23 Feb. 2018, 11:14 Campionat
Antrenorul Politehnicii vorbește despre meciul cu Chindia ca despre cel mai important din istoria clubului.** Partida va avea loc pe un teren afectat de ploi

ASU Politehnica Timișoara joacă, sâmbătă, pe teren propriu, la reluarea Ligii a 2-a cu unul dintre adversarii la promovare, Chindia Târgoviște. Timișorenii nu au probleme mari de lot și văd acest meci ca pe un examen foarte important prin perspectiva faptului că alb-violeții doresc să ajungă în Liga 1 la final de sezon. Un lucru este cert: terenul va fi destul de moale, în urma ploilor abundente căzute la Timișoara.

În privința terenului, antrenorul Bogdan Andone e de părere că terenul noroios va dezavantaja ambele formații. „Este un meci foarte important, poate ar fi fost bine să avem câteva meciuri de acomodare înainte. Poimâine este primul meci din retur, tot timpul în acest meci se poate întâmpla orice. Trebuie să fim concentrați pe toată durata meciului, să avem o atitutidine pozitivă. Dacă vom face lucrurile cum trebuie sunt sigur că vom câștiga meciul. Cred că terenul nu va avantaja niciuna din echipe. Ambele sunt echipe cărora le place să construiască, să joace un fotbal ofensiv. Eu sper să profităm de avantajul terenului propriu. Chiar dacă e o vreme urâtă, sper ca suporterii să vină în număr cât mai mare, iar diferența să o facă chiar ei”, a precizat Andone.

Promovarea se joacă la meciul de sâmbătă?

Chindia a rămas o echipă puternică, chiar și fără Honciu și Ispas. Dâmbovițenii s-au întărit cu Daniel Florea și Octavian Morariu. Tocmai din acest motiv, deoarece oaspeții sunt pe locul 3, cu 42 de puncte, iar Timișoara e pe 5, cu 36, Andone și-a făcut deja calculele.

„E poate unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a clubului, de la reînființare. E un moment extrem de important pentru că în funcție de ce vom face sâmbătă, vom vedea ce putem face în acest retur. Eu cred că dacă vom câștiga sâmbătă, vom avea șanse reale chiar la locul doi”, a mai spus tehnicianul.

Scutaru a ajuns inamicul numărul unu pentru fostul coleg Florea

Cristian Scutaru, noul fundaș al Politehnicii, a jucat deja de două ori împotriva Chindiei sezonul acesta, în tricoul UTA-ei. La a treia întâlnire va da piept cu fostul coleg Daniel Florea, pe care trebuie să-l blocheze.

„E un meci destul de dificil, noi ne-am pregătit mai mult pe terenuri sintetice. Acum a cam plouat și terenul va fi destul de dificil. Târgoviște este echipa mai tehnică, să spun așa. I-am văzut de două ori cu UTA, le cunosc bine stilul de joc. Sper să câștigăm sâmbătă. Pe Florea voi încerca să-l încurc cât mai mult”, a spus Scutaru.

Deian Sorescu e optimist și crede că Poli poate câștiga dacă echipa respectă tactica. „Va fi un meci greu, dar dacă vom respecta ce ne cere domnul antrenor, cu siguranță vom ieși cu capul sus de pe teren. Noi pregătim orice meci la victorie. Orice joc are importanța lui, dar acum avem nevoie și de puncte”, a declarat jucătorul de bandă.

Meciul dintre ASU Poli și Chindia se dispută sâmbătă, de la ora 12:00, pe stadionul Știința.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Emanuel Titus ILIEȘI / Druckeria

Marius ANGHEL 23 Feb. 2018, 11:14 Campionat
Pe aceeași temă