Antrenorul Politehnicii propune un jucător la naționala de tineret. „Merită la ce calități are și ce perioadă traversează în momentul de față”

Marius ANGHEL 13 Nov. 2017, 13:26 Campionat

Bogdan Andone și ASU Politehnica rămân pe locul 7 în Liga 2 după succesul cu 2-0, de duminică, de pe teren propriu, cu Luceafărul Oradea, după un meci în care Deian Sorescu (20 de ani) a dat un gol și o pasă de gol. Talentul jucător de bandă a fost din nou numărul unu în echipa sa, iar antrenorul Timișoarei consideră că merită convocat la naționala de tineret a României. Altfel, Andone a avut un meci interesant împotriva fostului coleg de cameră de la Rapid, Cristian Dulca.

După încheiera partidei desfășurate pe stadionul Știința, Andone a lăudat tot primul „11” al echipei sale, iar pe Sorescu i l-a propus lui Daniel Isăilă.

„Am întâlnit cea mai în formă echipă din această parte a sezonului, cu trei victorii consecutive. O echipă foarte bună, puternică, cu jucători de calitate, cu un antrenor foarte bun. Vreau să-i felicit pe băieți, care au dat dovadă de o atitudine extraordinară după o noapte nedormită. Mă bucur pentru jucătorii cu experiență, Ignea, Poparadu, Predescu, Mera, Bilia care și-au revenit extraordinar, iar cei tineri care au jucat cu ei, începând de la Dur-Bozoancă în poartă, Giuricici într-o poziție nouă, au făcut un meci extraodinar de bun, cu Raul Krausz, cu Sorescu, care merită să fie convocat la lotul U21 la ce calități are și ce perioadă traversează în momentul de față, Plămadă, care e într-o creștere de formă. Mă bucur pentru ei că au gestionat bine finalul de meci și că avem o săptămână de liniște”, a spus Andone de meci.

Duel al orgoliilor pe bancă, arbitrul „căzut la mijloc”

Bogdan Andone și-a dorit foarte mult să îl învingă pe fostul său coleg de la Rapid, Cristi Dulca, care a fost și selecționer la U21. Antrenorul născut în Aiud și-a manifestat nervii de pe bancă, de unde a protestat mult la adresa arbitrajului lui Robert Avram. La final, a spus despre presiune de a juca împotriva lui Dulca.

„Cu Cristi am fost colegi trei ani, avem o relație foarte bună și în acea perioadă ne-am înțeles foarte bine. Îl respect, este un băiat extraordinar, a antrenat și naționala de tineret, a făcut treabă bună la Oradea. E o presiune foarte mare, el își dorește să câștige, eu la fel. Pentru ei era o șansă să se lege de partea superioară a clasamentului, pentru noi, să betonăm acest loc 7”, a spus Andone.

Deian Sorescu, cu gândul la un transfer

Vara trecută, Deian Sorescu a dat probe de joc al Esbjerg, în liga a doua din Danemarca, acolo unde joacă și fostul utist Adrian Petre, dar nu a fost reținut. Fotbalistul a zâmbit când a fost întrebat dacă are o ofertă și a recunoscut că e tentat să plece.

„Mă bucur pentru mine personal, dar, în același timp, și pentru echipă. A fost un meci greu, de luptă, după un drum foarte lung. Ne-am asigurat un loc în primele 10, este important pentru noi. E greu să joci cu un om în minus. Noi, astăzi, am jucat mai puțin cu mingea, a fost mai mult un meci de luptă, cred că s-a văzut și de pe margine. Am avut nevoie de victorie și cele trei puncte sunt la noi. Aștept oferte din iarnă, momentan nu am, dar aștept”, a precizat fotbalistul de 20 de ani.

Pe transfermarkt.de, Sorescu are acum o cotă de 50.000 de euro. Site-ul german l-a evaluat cel mai bine în 21 decembrie 2016, la suma de 100.000 de euro. Lungul litigiu cu ACS Poli l-a scos însă o perioadă din circuit.

5 goluri are marcate Deian Sorescu în acest sezon de Liga 2 pentru ASU Politehnica, cu Academica Clinceni (3-2), CS Moveni (1-0), Olimpia Satu Mare (2-0), Știința Miroslava (1-0) și Luceafărul Oradea (2-0). Mijlocașul e golgheterul echipei, fiind urmat de Alexandru Bădăuță (4 goluri), Raul Krausz, Cornel Predescu și Carol Taub (toți trei cu câte 2 goluri).

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Gabriel Brezeanu și Leczki Jozsi (ambii Mediafax foto)

Marius ANGHEL 13 Nov. 2017, 13:26 Campionat
Pe aceeași temă