Andone avea alte așteptări atunci când semna cu Energeticianul: „În momentul în care am venit…” Antrenorul are pretenții pentru pauza de iarnă, dar nu exclude nici despărțirea

Energeticianul a înregistrat, sâmbăta trecută, după 0-2 la Târgu Jiu cu Pandurii, a treia înfrângere în șapte meciuri de când este antrenată de Bogdan Andone și continuă să fie o echipă de mijlocul clasamentului, chiar dacă pretențiile finanțatorului Nicolae Sarcină erau de a se reuși promovarea. Două victorii și două egaluri sunt celelalte rezultate obținute sub conducerea fostului antrenor al Metaloglobusului.

La finalul meciului cu Pandurii, Andone a admis că lăsase Metaloglobus, în urmă cu o lună și jumătate, pentru a putea lupta pentru promovare cu Energeticianul. Calculele sale nu s-au potrivit însă. „Sincer, așteptările mele erau mai mari. În momentul în care am venit, speram să intru în iarnă chiar de pe locul 3 sau măcar cât mai aproape de locul 3. După înfrângerea cu Clinceni s-a decis să se renunțe la unii jucători de valoare, cu experiență, care aduceau un plus de calitate în jocul nostru. Jucătorii rămași sunt de mare caracter, dar mai au mult de muncă. Sper să terminăm cu bine aceste patru etape, iar în iarnă vom face strategia de viitor”, a spus Bogdan Andone.

Totuși, Andone a lăsat să se înțeleagă că ar putea pleca de la Energeticianul dacă nu vor fi aduși jucători, dacă nu cu experiență, măcar ca stil de joc conform cerințelor lui. „Mai trebuie doi-trei jucători cu experiență, care să fie scheletul echipei, să dea calitate și încredere, dar și tineri, care vor să se afirme, să facă pasul mai sus. Ca antrenor, ești mereu cu bagajele făcute, în special la o echipă care e patronată de o persoană fizică, nu de primărie. Fiecare patron are bugetul, ideile și dorințele lui. Vedem ce va fi din iarnă”, a conchis Andone.

În acest sezon, nou-promovata Energeticianul este echipa din Liga 2 cu cele mai multe schimbări pe banca tehnică. A început cu Cristian Dulca, cel care a fost pe bancă și în momentul promovării, apoi l-a avut interimar pe George Zima, iar Marin Tudorache a stat pe bancă doar două jocuri, ca imediat să fie înlocuit de Bogdan Andone.

După 17 etape, Energeticianul se află pe locul 9, cu 24 de puncte, cu 15, 14, respectiv 13 puncte mai puțin decât liderul Chindia, Petrolul, respectiv Sportul Snagov. În ultimele patru meciuri pe care le mai are de disputat în 2018, echipa de la Petroșani le va întâlni pe Metaloglobus București (a), Chindia Târgoviște (d), Luceafărul Oradea (d) și ASU Politehnica Timișoara (d).

Articol scris de Mircea OGLINDOIU
Foto: Pandurii Târgu Jiu

Pe aceeași temă