Alexandru Pelici, supărat și gânditor după înfrângerea cu Argeșul: „Speram la mai mult, dar asta este. Cu toții suntem vinovați”. Ce a reproșat echipei și conducerii clubului

Anda DELIU, Marius ANGHEL 01 Dec. 2019, 08:40 Campionat

Meciul pierdut cu 1-2 acasă, cu Campionii FC Argeș, în prima etapă a returului, l-a afectat serios pe antrenorul Ripensiei. Alexandru Pelici a fost supărat și nu doar pe evoluția din acest joc. Acesta a lăsat să se înțeleagă că e dezamăgit și de conducerea clubului, deși s-a exprimat mai „cosmetizat”.

Alexandru Pelici nu știe ce să le mai facă jucătorilor să nu greșească: „E al nu știu câtelea meci”

Alexandru Pelici a punctat că meciul cu piteștenii s-a pierdut din cauza greșelilor personale. „Din păcate, se încheie seria aceasta a invincibilității (n.r. – Ripensia avea om meciuri consecutive fără înfrângere). Ne doream foarte mult să terminăm cu un rezultat bun. Din păcate, nu am reușit. Asta este. Strângem rândurile, mai avem o etapă de jucat și apoi urmează vacanța. Două goluri primite foarte ușor, pe greșeli personale. Îmi pare rău că nu am reușit să aducem bucurie suporterilor. Mergem la Buzău să încercăm, așa cum am încercat peste tot unde am fost, să recuperăm punctele. În momentul în care trebuie să faci marcaj și știi cu cine trebuie să stai… E al nu știu câtelea meci în care luăm goluri pe greșeli de genul acesta. Nu știu cum se pot corecta greșelile acestea personale. E lipsă de responsabilitate. Facem greșeli la rând, o ieșire hazardată din poartă pe sub minge, a lui Ștefi (n.r. – portarul Ștefan Dobre)… Dar lucrurile acestea se întâmplă. Din păcate, noi când avem șansa nu reușim să câștigăm. Etapa trecută am fi meritat să câștigăm. Astăzi nu știu dacă meritam să pierdem. Clar nu meritam să câștigăm, dar cred că un egal ar fi fost mai echitabil. Dar, din nou, am fost taxați în urma greșeilor personale, la fel cum s-a întâmplat de multe ori în acest tur de campionat. Sunt foarte dezamăgit. Speram la mai mult, dar asta este. Mergem înainte. Cu toții suntem vinovați. În frunte cu mine, bineînțeles, în momentele acestea. Mai e o etapă, tragem linie, vedem ce va fi în iarnă”, a precizat Pelici.

„Burdeț s-a speriat. Nu pare să fie atât de grav precum s-a spus în primul moment”

Bănățenii au rămas din minutul 82 fără Burdeț, accidentat când Pelici epuizase schimbările. „Am riscat, am făcut schimbările mai repede. Chera avea cartonaș galben, îmi era teamă să nu ia al doilea galben. Îmi trebuia jucător sub vârstă în teren și atunci l-am băgat pe Călin. Am făcut două schimbări în același timp, și pe Fotescu proaspăt acolo ca și aripă. Din păcate, accidentare lui Burdeț a făcut ca Zaluschi să facă pasul înapoi, lângă Călin, și s-a ușurat misiunea lui FC Argeș cel puțin în ultimele 10-12 minute. Burdeț s-a speriat, a făcut o entorsă. Probabil o să facă și o radiografie, dar, din ce spunea maseurul, nu pare să fie atât de grav precum s-a spus în primul moment”, a explicat antrenorul.

S-a rupt relația Pelici – conducere?

Întrebată dacă e îngrijorat că echipa rămâne în zona periculoasă a clasamentului deși echipa nu mai pierduse demult, Pelici a trimis mici „săgeți” către conducere.

„Nu suntem singurii. U Cluj e la egalitate de puncte cu noi și cred că au mai multe meciuri fără înfrângere ca și noi și sunt tot pe acolo. Se joacă, acest campionat se joacă. E foarte disputat, trebuie să fim conștienți că e nevoie de fiecare punct. Mai multă responsaiblitate. Fiecare dintre noi să facă mai mult, începând cu conducerea clubului, cu toată lumea. Tot ce ține de fotbal. Începând de sus în jos și de jos în sus, toți trebuie să facem mai mult ca să reușim în acest an”, a punctat Pelici.

La ultimele două conferințe de presă premergătoarea jocului, Pelici nu a mai apărut, iar după declarațiile la final de meci, antrenorul a urat presei „Sărbători fericite”.

„E important să nu-ți pierzi capul după o serie bună”

Ripensia joacă aproape etapă de etapă cu portar Under 19. Dobre a avut o prestație mai ezitantă cu argeșenii, dar Pelici spune că să ai între buturi un tânăr nu i se pare o strategie riscantă. „E o regulă pe care federația a impus-o tocmai pentru a ieși în față jucătorii tineri. E un jucător pe care noi l-am găsit aici, în care cu toți am crezut și credem în continuare că va ajunge un portar bun. Cu toții am spus, trebuie să facă mai mult, de la portar la atacant. Din momentul în care ne pregătim, cum intrăm în joc, atitudine cu care intrăm șamd. Astăzi nu am avut nici măcar atitudinea corectă față de joc. E adevărat, terenul a fost greu, dar a fost greu și pentru FC Argeș, nu doar pentru noi. Cu portar sub vârstă în poartă am promovat și cu Voința Sibiu, și cu Hermannstadt. Contează valoarea individuală și, în primul rând, caracterul. E important să nu-ți pierzi capul după o serie bună”, a mai precizta antrenoul Alexandru Pelici.

După 20 de etape, Ripensia ocupă locul 14 în Liga 2, cu 23 de puncte, la doar două puncte peste Concordia Chiaja, ocupanta ultimului loc retrogradabil. Echipa ilfoveană a stat în această rundă.

În ultima etapă programată în acest an, Ripensia joacă sâmbătă, de la ora 11:00, la Buzău, cu SCM Gloria.

Rezumatul meciului:

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Leczki JOZSI / Mediafax Foto

Anda DELIU, Marius ANGHEL 01 Dec. 2019, 08:40 Campionat
Pe aceeași temă