Alexandru Pelici s-a recunoscut învins de UTA, pe care o vede deja promovată: „Nu se mai pune problema”

Anda DELIU, Marius ANGHEL 29 Feb. 2020, 18:13 Campionat

Ripensia a înregistrat în acest an două meciuri terminate cu același scor, 3-0. Prima dată, weekendul trecut, a fost un succes pe teren propriu cu Metaloglobus, iar acum, astăzi, a fost o înfrângere la Arad, cu UTA. Deși jucătorii echipei timișorene au avut câteva ocazii mari contra liderului, majoritatea în repriză a doua, prin Alexandru Popovici și Urvanțev, nu au dat senzația în niciun moment că pot încurca UTA. Alexandru Pelici a apreciat că arădenii au meritat victoria.

Antrenorul timișorean a punctat că poată doar diferența a fost cam mare pentru echipa din Arad. „A fost un joc disputat. Cred că a fost un joc plăcut ochiului pentru cei care au venit la teren. E o victorie meritată. Am avut și noi șansele noastre pe care nu le-am fructificat. Diferența s-a făcut la execuții. Noi încercăm să acumulăm puncte, să ieșim din zona aceea a clasamentului. Poate diferența de scor e un pic cam mare, am avut și noi șanse să înscriem, au fost câteva greșeli personale, dar se întâmplă. Mergem mai departe”, a precizat Pelici la finalul partidei desfășurate pe arena Motorul.

Jocul mai deschis decât în tur a dus la alt rezultat

În tur, Ripensia s-a impus cu 2-1 la Timișoara. Pelici a explicat de ce acum a fost cu totul altceva. „Noi am încercat să jucăm, să ne creăm ocazii. Nu am venit să facem anti-joc. Am avut ocazii la 0-0, la prima lovitură liberă. Din păcate, nu am dat pe poartă. Ei, la prima minge pentru Buhăcianu, au reușit să înscrie. Am avut și la 1-0 șansa să intrăm iarăși în joc, apoi s-a făcut 2-0. Și la acest scor am avut ocazii prin Urvanțev și Popovici, de două ori. Atunci (n.r. – în tur) a fost puțin diferit, a intrat tot ce era de intrat și ne-am limitat să facem un joc defensiv destul de bun. Astăzi am avut momente de joc când am avut posesia, am încercat să construim prin atac pozițional, nu doar pe tranziție pozitivă”, a explicat Pelici.

Pelici o vede pe UTA deja promovată

Tehnicianul Ripensiei spune că siguranța din jocul UTA-ei îl face să fie convins că arădenii nu mai pot face pași greșiți în lupta pentru promovare.

„Din punctul meu de vedere, nu se mai pune problema pentru promovarea în privința UTA-ei. Are o experimare bună, apetit ofensiv bun, atacanți care înscriu. Nu cred că vor fi probleme”, a mai adăugat Pelici.

După acest eșec, Ripensia a rămas cu 27 de puncte și a căzut pe locul 13. Runda viitoare urmează să joace pe teren propriu, sâmbătă, de la ora 11:00, cu Dunărea Călărași.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Leczki JOZSI / Mediafax Foto

Anda DELIU, Marius ANGHEL 29 Feb. 2020, 18:13 Campionat
Pe aceeași temă