Alexandru Pelici nu o consideră pe Ripensia favorită în meciul cu „lanterna” ACS Poli: „Sper ca jocul să se desfășoare în limitele fair-play-ului și cel mai bun să câștige”

Anda DELIU, Marius ANGHEL 21 Feb. 2019, 12:22 Campionat

Ripensia va juca în prima rundă a anului 2019 într-o deplasare foarte scurtă, până pe terenul lui ACS Poli, din cartierul Fabric. Alexandru Pelici recunoaște că și-ar fi dorit mai multe întăriri, dar, în același timp, spune că pregătirea a fost una bună. Chiar și așa, antrenorul știe că meciul cu „lanterna roșie” a Ligii 2 va fi dificil, deoarece adversarul e o echipă complet schimbată.

Pelici se așteaptă la meciuri foarte disputate până la finalul sezonului. „Suntem înaintea unui mini-retur, a unui campionat foarte disputat, atât în zona de sus, cât și în zona de jos. Probabil este unul dintre cele mai atractive campionate din ultimii ani de la Liga a 2-a. Vom avea un mini-retur de foc, cu echipe care s-au întărit foarte bine, cu antrenori foarte buni. Mi-aș fi dorit să nu se întâmple jocul cu ACS în prima etapă. Nu sunt foarte multe lucruri pe care le putem ști despre Poli. Așa că nu se poate vorbi despre o analiză a jocului și a jucătorilor care au venit la Poli, decât poate luați individuali. Ca o analiză colectivă, ar trebui să treacă câteva jocuri să putem să avem imagini și să ne dăm seama”, a declarat antrenorul Ripensiei.

Timișoreanul spune că pregătire pe plan local și în Antalya a decurs bine. „Sperăm să facem noi un joc bun, consistent, să punem probleme, așa că nu ne rămâne decât să ne concentrăm pe jocul nostru, să facem un joc bun. Presiunea în mod normal este Poli. Ei au nevoie de victorie obligatoriu pentru a începe cu dreptul, cum ne dorim și noi. Ne-am pregătit bine, pentru asta am făcut două cantonament. Suntem optimiști în perspectiva începerii campionatului și vom vedea ce va fi. Ne dorim să fim inspirați în alcătuirea primului 11, a primului 18 și toți cei care vor intra în teren să-și facă treaba cât mai bine și noi pe bancă, la fel. Să reușim să citim cât mai repede ce va juca Poli”, a punctat Pelici.

Roș-galbenii au un singur absent pentru acest joc. George Monea este suspendat o etapă. Pelici speră că meciul să fie unul cu fair-play. „Întotdeauna jocurile între echipe din același oraș nasc orgolii. Cu siguranță va fi un joc disputat. Sper să se desfășoare în limitele fair-play-ului și cel mai bun să câștige”, a spus Pelici.

Stoica a semnat, Pelici mai așteaptă jucători

Ripensia l-a legitimat și pe Adrian Constantin Stoica, dar Pelici mai vrea câteva transferuri. „Stoica este jucătorul nostru. Mi-aș mai fi dorit să aducem doi-trei jucători. Dacă se va putea bine, dacă nu, vom încerca să o scoatem la capăt cu lotul pe care îl avem la dispoziție. Căutăm jucători liberi de contract, ne dorim să mai luăm doi-trei jucători. Vom vedea dacă se va putea”, a mai spus Pelici înaintea primului meci oficial din 2019.

Înaintea desfășurării etapei a 22-a, Ripensia e pe locul 12 în liga secundă, cu 25 de puncte. ACS Poli e pe locul 20, cu 10 puncte. Partida dintre cele două echipe timișorene are loc pe stadionul Electrica, sâmbătă, de la ora 11:00.

Articol scris de Anda DELIU

Anda DELIU, Marius ANGHEL 21 Feb. 2019, 12:22 Campionat
Pe aceeași temă