Alexandru Pelici, așa cum rar vorbește după un meci: „Nu e posibil așa ceva, trebuie să ne fie rușine tuturor”. Ce spune după eșecul cu ACS Poli și cum a comentat arbitrajul

Anda DELIU, Marius ANGHEL 24 Feb. 2019, 09:01 Campionat

Ripensia a reușit să ia din nou bătaie de la ACS Poli, la scorul de 1-0. Alexandru Pelici a fost supărat după meciul disputat sâmbătă, primul oficial din 2019, și a pomenit inclusiv faptul că elevii săi nu se pot considera deja salvați de la retrogradare. Și-a certat jucătorii pentru ratările nepermise din atac, dar și pentru coșmarul oricărui antrenor: gol primit din corner.

Pelici știe că Ripensia poate intra ușor în „hora” retrogradării. „Cel puțin prima repriză, un joc la mâna hazardului și a celui care putea să stea mai bine în picioare. Un meci urât, care s-a deschis în a doua repriză. Diferența a făcut-o o fază fixă, pe un asemenea teren era clar că fazele fixe sunt foarte importante. Deși noi am avut numeroase faze fixe, nu am putut să le fructificăm. Poli a fructificat una dintre ele și cam așa s-a scris istoria acestui joc. Felicitări Poli și mult succes în continuare. Nouă nu ne rămâne decât să muncim mai mult, pentru că e rușinos să ajungi să-ți creezi atâtea situații în fața porții și să iei deciziile pe care le luăm. Am luat gol dintr-o fază în care fiecare știa foarte bine de cine trebuia să răspundă, de omul direct. Dar se pare că suntem suficient de responsabili în asemenea momente și asta ar trebui să ne dea de gândit. Pentru că așa cum am spus-o, nu suntem salvați”, a spus antrenorul după jocul cu ACS Poli.

„Toți suntem vinovați”

Pelici a punctat concret care au fost marile gafe. „Încercăm să lucrăm mai mult la antenamente. Dar, până la urmă, de 20 de metri spre poartă, sau finalizarea acțiunii, nu cred că o poate dicta nimănui. Nu poți să șoptești nimănui cum să finalizeze o acțiune. Dacă ar fi o problemă la psihic, ar trebui să joace alt post, nu atacanți. Din păcate, suferim. Ratăm foarte, foarte mult, incredibil. A avut Mansour singur, Dumiter de două ori singur. Luăm gol din fază fixă unde fiecare știe cu cine trebuie să stea, doar că ne e greu să stăm. Nu e posibil așa ceva, trebuie să ne fie rușine tuturor. Nu trebuia să pierdem acest meci. Nu meritam să-l pierdem, pentru că, din punctul meu de vedere, deși am jucat în deplasare, am fost echipa care a am condus ostilitățile și am dictat ritmul jocului. Am avut o posesie bună, ne-am creat situații. Trebuia să scoatem mai mult din jocul acesta. Plecăm cu mâna goală, e un început cu stângul și trebuie să ne fie rușine pentru asta, începând cu mine. Toți suntem vinovați”, a precizat „Pelicanul”.

Fără critici dure pentru arbitrajul lui Codrea

Pelici a jucat cu jucătorii U21 în poartă și în linia de mijloc. Pe lângă ratările lui Dumiter, și Vlad Chera a făcut multe greșeli. Antrenorul l-a ținut pe teren tot meciul și spune că i-a apreciat și puținele realizări. „Chera a dat o centrare de gol pentru Dumiter și a colaborat foarte bine cu Adi. În momentul în care l-aș fi schimbat pe Chera trebuia să schimb tot cu junior sub vârsta și nu aveam aceeași poziție în teren, trebuia să fac o modificare în cadrul echipei”, a spus Pelici despre Chera.

Pelici a fost destul de blând, dar ferm, și despre gafa arbitrului băimărean Cristian Codrea, care nu a sancționat un henț clar în careu, la scorul de 0-0, comis de Sergio Uyi. „Impecabil, mai puțin penalty clar pentru noi înaintea golului lor. Și probabil dacă s-ar fi dat penalty, s-ar fi dat și al doilea cartonaș galben la jucătorul de culoare, fundașul central. Penalty clar, poată să spună oricine orice. Se vede clar cum se duce cu mâna, are intenția să joace. În rest, impecabil”, a spus Pelici despre arbitraj.

Laude pentru adversar

În stilul său fair-play, Alex Pelici a lăudat unii jucători de la ACS Poli. „Au jucători de calitate, buni. Dar probabil că suferă, pentru că pe finalul jocului s-a văzut că s-au retras. S-au mulțumit și cu rezultatul, dar nici nu au putut să mai iasă de acolo. Atacantul Sidorenco mi-a plăcut mult. Fundașul central, Paramatti, bun. Dinu Moldovn în poartă, a dat siguranță, a fost stâpân pe el, a dictat bine. Jucători cu valoare individuală bună. Nu știu cum stau cu pregătirea și cât vor duce. Jocul asta probabil că l-au dus, pentru că a fost primul, și cu sufletul. Se va vedea în trei-patru etape. Să dea Dumnezeu să ne salvăm toate trei din Timișoara”, a adăugat timișoreanul.

După înfrângerea cu ACS Poli, Ripensia a rămas cu 25 de puncte și se situează tot pe locul 12. În etapa următoare joacă acasă, pe „Dan Păltinișanu”, cu UTA.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Emanuel Titus ILIEȘI și Leczki JOZSI / Mediafax foto

Anda DELIU, Marius ANGHEL 24 Feb. 2019, 09:01 Campionat
Pe aceeași temă