Alexandru Pelici a prelungit „vacanța” la Ripensia. Opinia antrenorului despre reluarea Ligii 2 și de ce nu exclude varianta anulării campionatului aflat în curs

Anda DELIU, Marius ANGHEL 17 Mar. 2020, 15:43 Campionat
Alexandru Pelici a prelungit

Ripensia Timișoara a făcut, vinerea trecută, ultimul antrenament, după care echipa a primit liber până astăzi, marți, când s-a luat decizia de a prelungi perioada fără sesiune de pregătire. Acum, roș-galbenii au liber până cel târziu luni. Alexandru Pelici nu crede că se va relua prea repede competiția Ligii 2 și spune că echipa sa ar avea nevoie de o perioadă de antrenament înainte de primul meci oficial după această pauză forțată luată din cauza pandemiei de coronavirus. Antrenorul nu exclude nici varianta anulării campionatului.

Ripensiștii au plecat toți la domiciile lor, iar cei trei moldovenii, gemenii Andrei și Valerii Macrițchii și Ivan Urvanțev, sunt în Republica Moldova. Alexandru Pelici speră ca dacă se reia Liga 2, să există o perioadă doar pentru antrenamente.

„Am decis să prelungim până luni, dar, cel mai probabil, va mai dura, mai ales că există interdicția accesului în săli de fitness și la terenul de antrenament. Nu cred că se va relua campionatul mai devreme de luna mai. Teoretic, jucătorii se antrenează acasă, dar nu poate fi vorba de antrenamente tactice. Dacă se ajunge la două săptămâni, se pierde toată pregătirea. Ar fi nevoie de două săptămâni de pregătire, pentru ca echipele să-și reintre în ritm, iar această perioadă să fie stabilită oficială, pentru a avea acces și la sălile de fitness”, a spus Alexandru Pelici pentru Liga2.ro.

Adrian Popa, în recuperare după o accidentare. Dar n-are acces la o sală de sport

Reamintim că, în Timișoara, în urma unei decizii a primăriei, de duminică, sălile de fitness și orice fel de club sportiv nu mai pot funcționa, pentru a preveni răspândirea coronavirusului.

Dintre ripensiști, singurul accidentat și care face recuperare este Adrian Popa. Pelici spune că jucătorul nu e afectat de absența accesului la o sală de sport.

„El face mai mult recuperare cu exerciții cu elastice, nu greutăți. Are programul de la Adrian Gherovăț, kinetoterapeutul nostru”, a spus Pelici.

Pelici spune că decât să se joace fără spectatori, mai bine se anulează competiția!

Alexandru Pelici nu exclude nici varianta anulării campionatului Liga 2.

„Da, nu exclud. Este posibil. Fotbalul este până la urmă un fenomen social. Decât să se joace celelalte meciuri fără spectatori, doar ca să fie bifate… Eventual, s-ar putea juca o etapă sau două fără public, dacă se reia”, a precizat, pentru Liga2.ro, Alexandru Pelici.

Cu 28 de puncte acumulate în 24 de etape, Ripensia este pe locul 13 în Liga 2, la patru puncte peste ultima poziție retrogradabilă, ocupată de Concordia Chiajna.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Sebastian TĂ‚TARU / Mediafax Foto

Anda DELIU, Marius ANGHEL 17 Mar. 2020, 15:43 Campionat
Pe aceeași temă