Alexa și-a revenit din starea de euforie după succesul cu UTA și își atenționează jucătorii după seria continuă de cinci victorii: „E bine să rămânem modești”

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 19 Sep. 2017, 13:29 Campionat
Alexa și-a revenit din starea de euforie după succesul cu UTA și își atenționează jucătorii după seria continuă de cinci victorii:**

Dunărea Călărași pare a fi cea mai în formă echipă a momentului în campionatul Ligii 2. După un început slab de sezon, în care a înregistrat două eșecuri și un egal, Dunărea l-a numit antrenor pe Dan Alexa, iar de atunci merge din victorie în victorie, fiind singurul club din eșalonul secund care are o serie de cinci succese consecutive, chiar mai mult și decât liderul AFC Hermannstadt, care are patru.

După CS Balotești (2-1), CS Afumați (1-0), Sportul Snagov (1-0) și Olimpia Satu Mare (5-1), în weekendul trecut i-a venit rândul UTA-ei Arad (1-0) să piardă contra Dunării. Singurul gol al meciului a fost marcat de Marian Drăghiceanu (76′), însă, în ciuda diferenței mici de pe tabela de marcaj, călărășenii s-au impus mai lejer la Șiria. Cu acest succes, Dunărea s-a apropiat și mai mult de echipele aflate pe podium, e pe locul 4, cu 16 puncte, cu cinci mai puțin decât Hermannstadt și cu unul decât Ripensia și ASA Târgu Mureș.

Euforit după succesul cu UTA, atunci când a declarat că arădenii mai au șanse mici la promovare și a dedicat victoria suporterilor timișoreni și galeriei Politehnicii Timișoara, Dan Alexa s-a mai calmat între timp și le recomandă elevilor săi să rămână modești pentru că drumul spre Liga 1 e lung.

„Cred că nici cel mai înflăcărat suporter ori persoană din club nu și-ar fi imaginat seria asta de cinci jocuri câștigătoare atunci când începi slab. Am fost convins însă că putem câștiga primele patru. Jucătorii care au venit s-au încadrat bine și reprezintă un plus pentru echipă. Sigur, mai avem mult de muncă. E bine să rămânem modești pentru că în acest moment lumea ne vede ca pe o echipă care trage la promovare și nu doar declarativ”, susține Dan Alexa pe site-ul oficial al Dunării.

„Am obținut a cincea victorie consecutivă. Am învins un nume important din fotbalul românesc. Construim performanță și asta necesită mulți bani. Autoritățile locale sunt alături de noi și le mulțumim pentru sprijin. Însă avem nevoie și de mediul privat, de sponsori care să vină alături de noi și să ne susțină. Suntem pe un trend ascendent și sper să continuăm pe acest drum cât mai mult. Oamenii de afaceri din municipiul și județul Călărași au la dispoziție suficiente premise de a ni se alătura în drumul nostru spre Liga 1″, a spus și președintele Dunării, Florin Brișan, după victoria cu UTA.

În următoarea etapă, Dunărea are un nou test greu, contra unei alte pretendente la promovare. Sâmbătă, de la ora 11:00, la Călărași vine Pandurii Târgu Jiu, echipă care se situează pe locul 9, cu 12 puncte, cu patru mai puțin decât Dunărea, însă care în acest start de sezon a arătat că joacă mai bine în deplasare decât pe teren propriu, la Motru. Gorjenii nu au câștigat niciun meci acasă, însă, în schimb, în deplasare au obținut un egal și apoi au câștigat următoarele trei jocuri.

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 19 Sep. 2017, 13:29 Campionat
Pe aceeași temă