Alexa reîntâlnește primul adversar pe care l-a avut atunci când a preluat Dunărea. Călărășenii au joc greu cu CS Afumați: „La noi este cheia”

Marius ANGHEL 08 Mar. 2018, 15:44 Campionat
Alexa reîntâlnește primul adversar pe care l-a avut atunci când a preluat Dunărea.** Călărășenii au joc greu cu CS Afumați:

La finalul săptămânii se reia campionatul Ligii 2, iar cel mai important meci al etapei a 24-a este întâlnirea dintre ocupantele locurilor 1, respectiv 4. Liderul Dunărea Călărași primește vizita celor de la CS Afumați, diferența de puncte dintre cele două echipe fiind de nouă puncte.

Antrenorul Dunării, Dan Alexa, consideră că partida cu ilfovenii va fi una dificilă, însă trebuie câștigată. „Vom întâlni, sâmbătă, o echipă bună care trage la locul de baraj. Acum câteva zile a câștigat în fața Astrei Giurgiu cu 1-0, iar în prima etapă din acest s-a impus clar cu 4-1. E o echipă foarte bună a Ligii a 2-a. În consecință, va fi un meci greu, dar pe care trebuie să-l câștigăm. Cred că la noi este cheia meciului. Este important să abordăm jocul cu seriozitate și să avem multă determinare pentru că sunt trei puncte puse în joc și sunt foarte importante pentru noi”, a spus Alexa, citat de site-ul oficial al Dunării.

Liderul își face griji în privința stării terenului de joc. „Contează foarte mult și starea terenului în modul de abordare a unui joc. Suntem o formație care ne preocupă fotbalul și cred că un teren bun ne avantajează și CS Afumați e o echipă care joacă fotbal, căreia îi place să aibă posesie. Atunci când a câștigat, a făcut-o într-o manieră clară. Repet, Afumați e una din echipele bune ale campionatului”, a mai spus antrenorul liderului Ligii 2, care nu va putea pe o serie de jucători importanți: „Ne lipsesc la acest joc Cristi Pușcaș, suspendat, Silviu Pană și Bodo Kanda sunt accidentați. Va lipsi, de asemenea, și Marian Drăghiceanu, un jucător important pentru noi. S-a accidentat la meciul cu Hermannstadt din cauza terenului. Dar sunt alții care-i pot înlocui cu succes. Am încredere în ei. Avem un lot de jucători de valori apropiate”.

Brișan: „Obligatoriu trebuie să învingem”

Și președintele Dunării, Florentin Brișan, mizează pe o victorie cu CS Afumați și își face griji în privința suprafeței de joc. „Am trecut cu bine peste ultima furie a iernii. Sperăm ca la ora meciului cu CS Afumați terenul să arate bine. Marți era o baltă imensă, însă nădăjduim că până sâmbătă, suprafața de joc să fie optimă. Îi așteptăm pe suporterii noștri în număr cât mai mare. Sperăm să le oferim o nouă bucurie. Obligatoriu trebuie să învingem ca să rămânem acolo sus”, a declarat Brișan.

În meciul tur, Dunărea, cu Dan Alexa la debutul pe banca tehnică, a câștigat la Afumați cu 1-0, prin golul din penalty al lui Valentin Alexandru, marcat în minutul  43.

Acum, jocul dintre Dunărea Călărași și CS Afumați se dispută sâmbătă, de la ora 12:30, pe stadionul „Ion Comșa” din Călărași.

Marius ANGHEL 08 Mar. 2018, 15:44 Campionat
Pe aceeași temă