Alexa o ia în serios pe FC Bihor: „Nu a jucat rău nici când a pierdut”

Alexa o ia în serios pe FC Bihor:**

ACS Poli joacă vineri pe teren propriu cu FC Bihor un meci pe care e obligată să-l câștige pentru a nu pierde contactul cu liderul Metalul Reșița. Tehnicianul Dan Alexa se așteaptă ca elevii săi să pună presiune și să câștige în fața trupei orădene, care s-a chinuit în startul campionatului. Totodată „Chirurgul” spune că nu desconsideră echipa lui Alex Pelici și recunoaște că elevilor săi le lipsește omogenitatea.

Alexa a fost coleg cu Pelici și spune că apreciază modul în care luptă echipele pregătite de timișorean, dar vrea neapărat un succes vineri. „Ne aflăm în fața unui meci important, am venit după o perioadă în care am stat. Am avut două săptămâni la dispoziție. Întâlnim un adversar care în ultimele două jocuri au obținut două puncte, cu echipe care și-au anunțat candidatura, Vâlcea și Reșița. Au un antrenor pe care-l cunosc bine și pe care îl respect, am și jucat cu el în echipă. E o echipă organizată și vine bine motivată. Trebuie să punem presiune pe ei și să câștigăm, când avem ocazii să nu mai ratăm… E o echipă care nu a jucat rău nici când a pierdut. Cheia e la noi. E important să ne impunem ritmul. Sperăm ca în meciul cu Hunedoara să fi reparat mai multe aspecte, echipa suferă foarte mult la omogenitate, calitate avem, îmi doresc o schimbare și în atitudinea jucătorilor, pentru că la Reșița acest aspect a lăsat de dorit. Avem mare nevoie de cele trei puncte”, a declarat Dan Alexa.

„Chirurgul” a recunoscut că Pelici are dreptate când spune că alb-negrii nu sunt foarte omogeni. „Alex are dreptate, suferim la omogenitate… FC Bihor e o echipă care se luptă pentru salvare, e o echipă cu probleme, de aceea Pelici e de apreciat, îi ține motivați. E o echipă care dacă nu joci și nu impui ritmul poți avea probleme. Echipele lui de obicei sunt echipe care sunt motivate și foarte organizate. Îmi amintesc de Sibiu. Sigur Bihorul va fi la fel”, a precizat Alexa.

Tehnicianul timișorenilor nu știe dacă se va putea baza pe nou sositul Rody, a cărui carte verde trebuie să sosească. De asemenea Petre încă nu e apt, deși a început antrenamentele cu echipa. O altă absență e cea a lui Gabriel Cânu, care e suspendat după cartonașul roșu de la Reșița.

Keita: „Știam că o să vină și rândul meu”

Cu siguranță în lotul gazdelor se va regăsi însă Souleymane Keita, mijlocaș care a arătat calitate în startul sezonului deși nu jucase prea mult în Liga 1. „E un joc foarte important pentru noi, orice meci e important când e vorba de promovare. Am rămas profesionist, m-am antrenat cum trebuie, știam că o să vină rândul meu, am vorbit cu Mister. A venit rândul ca să joc și am arătat că puteam să fiu un jucători improtant și sper să ajut echipa”, a spus Souleymane Keita.

ACS Poli – FC Bihor se dispută vineri, de la ora 17.30, pe arena „Dan Păltinișanu”, în runda a 7-a a Ligii a II-a.

Sursa: Sport9

Pe aceeași temă