Alexa: „Nu întâmplător Mioveniul a eliminat Dinamo și Astra, cu atât mai valoroasă e victoria de azi. Am meritat-o”

ACS Poli a trecut vineri seară, în etapa a 12-a a Ligii 2, prima a returului, de „sperietoarea” granzilor din Cupa României, CS Mioveni, scor 1-0, și și-a asigurat pentru cel puțin încă o etapă poziția de lider în Seria 2. Dan Alexa s-a arătat încântat că elevii săi au reușit să învingă formația pregătită de bunul prieten Claudiu Niculescu. „Chirurgul” a fost eliminat de arbitrul Marcu pe finalul întâlnirii, dar spune că nu se teme de o suspendare drastică.

„O victorie foarte importantă, am întâlnit una dintre echipele bune. Nu întâmplător Mioveniul a eliminat Dinamo și Astra, cu atât mai valoroasă e victoria de azi. Am meritat-o. Am arătat consistență împotriva unei echipe bine organizate, de aceea țin să-l felicit pe Claudiu Niculescu, se vede că e lucrată echipa. Astăzi am avut puține spații, s-au apărat pe aproape tot parcursul partidei. Am avut răbdare, am mai avut două-trei ocazii clare, la pauză le-am spus că împotriva unor echipe bune ai nevoie de o singură șansă. Mă bucur că facem și faza defensivă bine. Sunt trei puncte importante, acum Mioveni e la zece puncte de noi, le e greu să se apropie, erau pentru mine printre principalele contracandidate”, a declarat Dan Alexa.

Partida s-a jucat și pe margine, acolo unde cei doi foști colegi de la Dinamo au fost permanent energici. „Cum se spune: cele 90 de minute nu se iau în considerare, e prietenul meu și așa va rămâne. Îl știu de mult timp”, a precizat „Chirurgul”, a cărui reacție de pe finalul întâlnirii îl va costa probabil o etapă de suspendare. „Nu-mi aduc aminte, am intrat în teren, am depășit spațiul de multe ori. Eram nervos că Trandu a vrut să dea mingea în aut, iar cei de la Mioveni nu au returnat-o, dar având în vedere trecutul meu, îl înțeleg și pe Clau”, a glumit Alexa. Acesta nu se teme că va avea parte de o suspendare exemplară, precum au pățit-o unii omologi: „Nu cred, pentru că imediat după ce m-a eliminat am avut o reacție corectă. Nu am jignit pe nimeni…”, a conchis Dan Alexa.

ACS Poli a rămas lider și are patru puncte avans față de Metalul Reșița, care primește sâmbătă replica Fortunei.

Articol scris de Cornel BIHOLARI (Sport9.ro)
Foto: Sebastian TĂ‚TARU

Pe aceeași temă