Alexa, mulțumit după remiza cu FC Hermannstadt. „Am întâlnit o echipă foarte bună. E un rezultat bun, care ne menține pe primul loc”. Ce crede despre faza penalty-ului

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 26 Feb. 2018, 23:36 Campionat

Dunărea Călărași s-a menținut pentru a treia oară ca lider în campionatul Ligii 2, în acest sezon, în 22 de etape desfășurate până acum, după ce duminică a remizat pe teren propriu, scor 0-0, cu a doua clasată FC Hermannstadt, echipă aflată la un punct în spate. Chiar dacă a jucat acasă, în fața a circa 3.000 de spectatori, echipa călărășeană nu a făcut un meci strălucit, fiind în mare parte dominată de adversari.

La final, antrenorul Dan Alexa s-a declarat mulțumit de rezultatul obținut de jucătorii săi, considerându-l echitabil. În plus, penalty-ul dictat de arbitru în minutul 18 pentru FC Hermannstadt spune că a fost inexistent.

„Legat de aspectul jocului, o primă repriză dominată de Sibiu. Au avut șanse importante, dar până la acel penalty inexistent am controlat jocul. Apoi Hermannstadt a avut o perioadă foarte bună până la pauză, noi bifând trei situații bune de a marca. În repriza a doua nu ne-au mai pus probleme, am fost mult mai prezenți și cred că partea secundă ne-a aparținut. Până la urmă e un rezultat echitabil! Am întâlnit o echipă foarte bună a Ligii a 2-a, o echipă întărită, foarte bine organizată. Știam că o să fie un joc în care nu ai posibilitatea să ai foarte multe ocazii. Știm cu toții că Sibiul se axează foarte mult pe faza defensivă. Până la urmă, un rezultat echitabil, un rezultat bun, care ne menține pe primul loc”, a spus Alexa la conferința de presă.

„Vreau să rămân în istoria acestui oraș”

După jocul cu Hermannstadt, Alexa a transmis că nu este tentat să o preia pe Dinamo pentru a o conduce în play-out-ul Ligii 1, ci vrea să rămână la Călărași să promoveze și să intre în istoria orașului.

„Îmi pare rău de ceea ce se întâmplă la Dinamo. Știți foarte bine că, față de Rapid, față de Dinamo simt, așa, o slăbiciune. Am jucat acolo, am făcut performanță la Dinamo. La momentul ăsta tot ceea ce mă interesează e să promovăm cu Dunărea Călărași și să rămân în istoria acestui oraș pentru că astfel de momente sunt rare într-o carieră” , a declarat Alexa, care, de când a preluat Dunărea, este neînvins în campionatul Ligii 2. În 19 meciuri a obținut 15 victorii și 4 egaluri.

Despre mesajul primit de la suporteri: „E normal să fiu apreciat”

Altfel, la derby-ul cu FC Hermannstadt, suporterii Dunării au avut un mesaj special pentru Dan Alexa. Fanii prezenți la tribuna a 2-a au afișat un banner cu dedicație pentru antrenor. „Cu Dan Alexa spre promovare, Dunărea Călărași e cea mai tare!”, a fost mesajul pe care l-a văzut o țară întreagă.

La conferința de presă, Alexa le-a mulțumit fanilor. „Mă simt foarte bine aici. Simt căldura suporterilor, chiar este unul dintre locurile unde sunt foarte apreciat. Dar cred că și eu am avut tot timpul o atitudine corectă. Și rezultatele, aduceți-vă aminte când am venit aici echipa era pe penultimul loc, se vorbea de salvarea de la retrogradare. E normal să fiu apreciat, și eu îi respect enorm pentru că îi simt că sunt aproape de mine, le mulțumesc și tocmai de asta o promovare, să aducem o bucurie acest județ, acestui oraș, ar fi excepțională. Și suporterii noștri, și aici nu vorbesc doar de galerie, care este inimoasă și este alături de noi și în deplasări, cât a tuturor oamenilor din Călărași, simt și ei că este un moment în care se poate face performanță. Practic ar fi unica în toată istoria acestui club și e normal ca toată lumea să marșeze”, a spus Dan Alexa.

După 22 de etape, Dunărea Călărași e lider în campionatul Ligii 2, cu 50 de puncte, cu unul mai mult decât FC Hermannstadt și cinci față de Chindia. În weekend ar trebui să joace în deplasare la CS Balotești, însă meciul ar putea fi amânat din cauza vremii potrivnice.

Foto: fb Dunărea Călărași

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 26 Feb. 2018, 23:36 Campionat
Pe aceeași temă