Alexa își asumă înfrângerea cu SC Bacău, însă dă vina și pe arbitraj. „E de o viață la același stadiu și asta s-a văzut”

Marius ANGHEL 09 Apr. 2016, 01:33 Campionat
Alexa își asumă înfrângerea cu SC Bacău, însă dă vina și pe arbitraj.**

Rapid București a pierdut, vineri seară, scor 1-2, pe teren propriu, primul meci din play-off-ul ligii secunde, cu SC Bacău, iar antrenorul Dan Alexa a susținut că își asumă vina pentru acest insucces, dar a criticat în termeni duri arbitrajul lui Robert Dumitru.

„E o înfrângere dureroasă. Acea victorie cu 5-1 contra lor nu a arătat realitatea din treren. Nu vreau să îmi caut scuze, sunt principalul vinovat și sunt supărat pentru asta. Am încercat să motivez jucătorii, dar nu am reușit. În zece oameni am fi meritat chiar să câștigăm, dar am luat gol la ultima fază”, a spus Dan Alexa, la flash-interviul de după partidă, pentru DigiSport.

Antrenorul rapidist a reclamat un henț comis de jucătorul Bacăului la faza în care George Ganea a faultat în careu, iar Robert Dumitru a dictat lovitură de la 11 metri pentru formația moldavă. Alexa a contestat și eliminarea lui Kusnir, din repriza a doua, la care a cerut roșu direct al patrulea oficial, Marius Chițu.

„Nu pot să nu mă iau de arbitrajul lui Dumitru. Henț clar la primul gol, dar e de o viață la același stadiu și asta s-a văzut. La penalty e henț clar. De eliminare nu comentez, pentru că nu a vrut să dea roșu, dar a intervenit al patrulea arbitru”, a încheiat antrenorul Rapidului.

Cum a jucat Rapid în meciul cu SC Bacău: Drăghia (cpt.) – Kusnir, Avrămia, Fran Cruz, Fota – Trandu, R. Costin, I. Popa (Martin 57) – G. Ganea (Tudoran 46), NKoyi (Rafa Jorda 46), V. Morar
Rezerve neutilizate: Botaș – Raiciu, Luque, N. Vasile
Antrenor: Dan Alexa
Eliminat: Kusnir 79 (roșu direct)

După acest eșec, FC Rapid rămâne cu 25 de puncte în clasament și poate fi depășit sâmbătă de Dunărea Călărași, în cazul în care aceștia își câștigă meciul de pe teren propriu cu FC Academica Clinceni. De partea cealaltă, SC Bacău are acum 18 puncte și rămâne tot pe ultima poziție a play-off-ului Seriei I.

În etapa următoare, Rapid joacă la Clinceni, în timp ce SC Bacău întâlnește pe teren propriu pe Dacia Unirea Brăila.

Articol scris de Andrei PAL (Mediafax)

Marius ANGHEL 09 Apr. 2016, 01:33 Campionat
Pe aceeași temă