Alexa, încă nemulțumit de jocul echipei: „Dacă nu le dai 2-0 ai probleme”

Alexa, încă nemulțumit de jocul echipei:**

Antrenorul lui ACS Poli era mulțumit de victoria echipei sale împotriva Unirii Târlungeni, dar nu și de unele momente din jocul elevilor săi. Timișorenii s-au impus doar cu 1-0 și au riscat să fie egalați, motiv pentru care Dan Alexa consideră că nu toți elevii săi și-au făcut datoria.

La fel ca în ultimele amicale, precum și în după jocul de la Piteși cu Mioveniul, „Chirurgul” și-a analizat echipa cu plusuri și minusuri. „Era jocul care mă așteptam să fie, o echipă ultra defensivă. Din păcate nu am reușit să dam gol să ne desprindem în prima repriză. Am avut ocazii și în a doua. Putea și Bărbuț să închidă jocul la acea ocazie cu poarta goală. Puteam să nu câștigăm, Tărlungeni a avut o ocazie la acea bară. Așa se întâmplă cu genul acesta de echipe, care se apără, joacă simplu. Dacă nu le dai 2-0 ai probleme. Sunt mulțumit de prima repriză, cu ocazii, posesie. Sunt nemulțumit de anumite momente, de unii jucători. A venit și teama cu scurgerea timpului, am fost și eu fotbalist și știu cum e când ai avantaj fragil. Am terminat meciul la noi în careu. Echipa poate să mai crească, aștept mai mult de la unii”, a declarat Dan Alexa.

Tehnicianul lui ACS Poli consideră că oaspeții au fost foarte defensivi, apărându-se cu toată echipa. „Tărlungeniul a jucat și acasă așa cu FC Olt, asta fac, închid culoarele. Ei pot profita de situații, așa a fost și la ocazia lor de azi. Toate echipele se vor apăra împotriva noastră. Mă bucură cele trei puncte în perspectiva jocului de la Vâlcea. Echipa a jucat, a avut posesie, siguranță în apărare, ca ritm… nu poți avea ocazii în fiecare minut. Au jucat contra unei echipe cu zece jucători în apărare”, a precizat Alexa.

Atacanții timișoreni încă nu au reușit să marcheze în noul sezon, dar „Chirurgul” nu se arată foarte îngrijorat: „Stavric poate mai mult. Și Szekely s-a zbătut. Vine cartea verde a lui Pedro Henrique și atacanții pe care-i avem sunt buni, au nevoie de gol”.

În absența lui Belu, Alexa a mizat pe veteranul Silviu Bălace în banda dreapta. „Mulțumit, aveam de ales între Scutaru, Todorov, Cânu, Neagu. Știam că joacă cu doar doi atacanți care încearcă să obțină orice. Decât să fac două schimbări mai bine fac una, Motreanu e încă prea tânăr. Balace e un jucător important, la fel ca Trandu care nu a fost în prima rundă”, a conchis Alexa cu referire la ideea de a-l muta pe „Nedved” în banda dreaptă.

După două runde în B, ACS Poli are maximum de puncte, șase, și urmează să joace la mijlocul săptămânii viitoare în Cupa României, la Pâncota, cu Șoimii.

Sursa: Sport9
Foto: Sebastian TĂ‚TARU

Pe aceeași temă