Alexa îl învinge pe Răchită, Dunărea face încă un pas spre Liga 1! Călărășenii au condus din primele minute, dar descătușarea a venit în prelungiri

Marius ANGHEL 18 Mar. 2018, 10:50 Campionat
Alexa îl învinge pe Răchită, Dunărea face încă un pas spre Liga 1!** Călărășenii au condus din primele minute, dar descătușarea a venit în prelungiri

Dunărea Călărași și-a consolidat și mai mult poziția de lider în clasamentul Ligii 2 după meciul de sâmbătă, de pe teren propriu, din etapa a 25-a, cu Sportul Snagov, însă victoria împotriva echipei ilfovene, scor 2-0, nu a fost chiar simplă. Echipa lui Dan Alexa s-a descătușat în fața celei conduse de Valeriu Răchită abia în ultimul minut, pe parcursul jocului, în special în a doua parte, Dunărea având câteva situații în care a tremurat să nu fie egalată.

Meciul de sâmbătă de la Călărași, dintre Dunărea și Sportul, a început cu oaspeții în atac și cu o mare ocazie de gol. Huiban (1) a primit în marginea careului, într-o poziție bună de gol, însă a avut un șut ratat, trimis destul de mult pe lângă bara din stânga. A fost doar un impuls, fiindcă, după zece minute, liderul Ligii 2 avea prima mare șansă de a deschide scorul. După o centrare dintr-un corner de pe dreapta, mingea recentrată la bara a doua a fost șutată de Șandru, din săritură, la colțul scurt, chiar în brațul lui Bogdan Stancu, care se afla foarte aproape și cu spatele la fază. S-a cerut penalty în loc de corner, însă arbitrul a decis că jucătorul ilfovenilor nu a fost de vină. Dar situația ușor conflictuală a fost uitată rapid, fiindcă din lovitura de colț a ieșit primul gol al partidei.

Henț pe linia careului mutat în afară

S-a centrat din nou din corner, acum de pe stânga, Cristian Pușcaș (12) a urcat la prima bară, a câștigat duelul aerian și a trimis printre brațele lui Florin Iacob, pe centrul porții. Ba chiar meciul putea fi tranșat în minutul 25, atunci când același Pușcaș a mai înscris încă o dată cu capul, tot după o centrare din corner, însă centralul a anulat reușita, deoarece Țenea faultase în atac.

Până la pauză, Dunărea ar fi trebuit totuși să primească o lovitură de pedeapsă, însă, de această dată, arbitrii au apreciat greșit faza. La o minge bâlbâită în fața careului lui Florin Iacob, Borțoneanu (31) a deviat în brațul lui Șerban, care a făcut henț chiar pe tușa de 16 metri, însă nici centralul și nici tușierul de pe acea parte nu au observat acest lucru, iar călărășenii s-au ales doar cu o lovitură liberă razat cu linia careului. Una irosită cu multă ușurință de Șandru, care a tras din acea poziție ideală mult peste transversală.

Golgheter rămas fără simț al golului, mare emoție pe final și gol al descătușării în prelungiri

În partea secundă a jocului, diferența de scor putea fi majorată lejer de Valentin Alexandru (58), însă golgheterul Dunării și-a pierdut între timp simțul golului. După un contraatac în viteză, cu Stoica avansat în flancul drept și o centrare la bara a doua, Alexandru a trimis prea lejer cu capul, din 8 metri, peste transversală, fiind sigur de execuția sa pe care probabil o vedea în vinclul colțului lung. Apoi a fost rândul lui Valentin Munteanu (69) să irosească șansa unui nou gol pentru lider. La capătul unei combinații frumoase de pase, Munteanu a scapat singur înspre poartă de la mijlocul terenului, cu Vlădoiu în spate, care l-a incomodează cât să nu-l faulteze, iar mijlocașul a reluat din cădere, din 12 metri, peste.

De partea cealaltă, cea mai mare situație de gol a Sportului s-a consumat în minutul 75. Atunci, Danciu a respins din fața porții, din fața lui Costache, și a evitat egalarea, asta după ce Bustea pătrunsese în careu, trecuse de toți adversașii ieșiți în cale și împinsese mingea pe lângă Iacob, cât să treacă linia.

În final, descătușarea Dunării s-a produs în chiar ultimul minut al jocului. După un corner al Sportului, Lungu a boxat în față la Bogdan Stancu, care a vrut să-l fenteze pe Preoteasa, însă călărășeanul l-a deposedat și i-a trimis în față lui Munteanu. Valentin Munteanu (90+4) a scapă singur de la mijlocul terenului, l-a driblat în fața careului pe portarul Florin Iacob și apoi a trimis din 9 metri în plasă, stabilind scorul final.

Alexa: „Liga a 2-a este imprevizibilă”

Antrenorul Dan Alexa spune că Liga 2 nu este deloc o competiție ușoară.

„Multă lume crede că Liga a 2-a este ușoară. Dar nu e așa. Este imprevizibilă. Sunt echipe capabile să-ți pună probleme. Important e ca noi să fim foarte serioși. Cred cu tărie că în momentul acesta suntem determinați și avem foarte multă agresivitate ca să putem câștiga orice joc, chiar dacă, uneori, nu jucăm un fotbal spectaculos. Dar importante sunt punctele. Tocmai de aceea trebuie să păstrăm cadența și să ne mărim distanța față de cele două principale urmăritoare ale noastre”, a spus antrenorul liderului campionatului.

Cu această nouă victorie, Dunărea a ajuns la 21 de meciuri consecutive fără înfrângere în campionat, a făcut 56 de puncte și s-a distanțat la șase puncte de FC Hermannstadt, care astăzi joacă pe teren propriu cu Pandurii. Etapa viitoare, călărășenii vor câștiga la „masa verde”, fiindcă trebuiau să joace cu Olimpia.

De partea cealaltă, Sportul a rămas cu 30 de puncte și cu poziția a 10-a, iar sâmbăta următoare, de la ora 12:30, primește vizita Daciei Unirea Brăila.

DUNĂ‚REA CĂ‚LĂ‚RAȘI – SPORTUL SNAGOV   2-0
Cristian Pușcaș 12′, Valentin Munteanu 90+4′

C. Lungu (cpt.) – Țenea, Bg. Șandru, Dobrosavlevici, Mendy – Cr. Pușcaș (Sil. Pană 82′), P. Iacob – Al. Stoica (Preoteasa 70′), Cip. Rus, Val. Munteanu – Val. Alexandru (Spehar 74′)
Rezerve neutilizate: Gab. Popa – Bg. Manole, Bg. Vasile, Tomozei
Antrenor: Dan Alexa

Fl. Iacob – Vlădoiu, Lică, I. Șerban, Bg. Stancu – Al. Radu (cpt.)(Tazouti 46′), Borțoneanu (D. Munteanu 74′) – S. Costache (I. Ilie 80′), Ferfelea, Bustea – Huiban
Rezerve neutilizate: Anca-Trip – Gab. Nedelcu, Bg. Oancea, Neață
Antrenor: Valeriu Răchită

Stadion: Central „Ion Comșa” (Călărași); Arbitru: Eduard Ioniță (Constanța); Asistenți: Doru Zamfir (Slatina) și Mihăiță Necula (București).

Articol scris de Marius ANGHEL

Marius ANGHEL 18 Mar. 2018, 10:50 Campionat
Pe aceeași temă