Alexa e mulțumit de succesul clar din debutul play-off-ului. Ce a spus Csik despre evoluția slabă a Olimpiei

Alexa e mulțumit de succesul clar din debutul play-off-ului.** Ce a spus Csik despre evoluția slabă a Olimpiei

ACS Poli a învins Olimpia Satu Mare fără probleme în prima rundă din play-off. 3-0 a fost scorul unei victorii conturate încă din minutul 65. Tehnicianul timișorenilor, Dan Alexa, e încântat în sfârșit de rezultatul și evoluția jucătorilor săi, dar crede în continuare că elevii săi trebuie să fie atenți la contracandidatele Reșița și Mioveni.

„Sunt mulțumit, o victorie clară. Știam ce ne așteaptă. Satu Mare nu a avut nimic de pierdut… Pe lângă goluri am avut multe alte ocazii. Ne dă siguranță această victorie. Trebuie să fim mai serioși, se joacă. Reșița și Oltul sunt contracandidatele noastre. Mioveniul mai greu, pentru că nu a bătut. E o mulțumire moderată, deja mă gândesc la următorul meci”, a declarat Dan Alexa.

Timișorenii au avut o primă repriză mai modestă decât cea secundă, explicabil pentru antrenorul amfitrionilor: „E meci de play-off. Se apropie finalul campionatului, nu e ușor să știi că fiecare moment poate conta. Aveam nevoie de victoria asta, una concludentă. Nu am niciun fel de exuberanță, avem meci în șase zile, Mioveniul e o echipă foarte grea. Mă bucură evoluția unor jucători care evoluaseră mai puțin bine”.

Deși a intrat din nou din postura de rezervă, printre cei care au impresionat cel mai mult la bănățeni a fost Cătălin Doman. „Doman e în creștere, își pune amprenta, poate mult mai mult. Am avut momente cand am fost mulțumit, când nu de el. E un jucător iubit de lume, ați văzut reacțiile, poate să joace mai bine. Doman a stat totuși un an. Are toată încrederea mea. E un jucător adus de mine și se pregătește serios, mă bucură atitudinea lui. Elek a marcat. E cea mai bună evoluție a lui Pedro în retur”, a adăugat „Chirurgul”.

„Mai sunt nouă finale. Nimic nu s-a schimbat. La 2-0 echipa a jucat cu dezinvoltură, a făcut și spectacol. Dacă vom juca tot așa sunt convins că se vor umple și tribunele…”, a conchis Alexa.

Timișorenii, lideri detașați la opt puncte în Seria a II-a, au avut doar câteva sute de fani în încăpătoarele tribunele arenei „Dan Păltinișanu”:

Csik, zgârcit la vorbă

Ex-polistul Tiberiu Csik nu a avut prea multe de spus după înfrângerea suferită de elevii săi. Antrenorul Olimpiei Satu Mare dă vina pe lipsa de motivație a jucătorilor săi. „3-0 fără drept de apel. Încerc acum la fiecare meci să-I motivez pe băieți. Obiectivul e îndeplinit, am intrat în primele șase, mai trebuie să demonstreze că sunt fotbaliști. Să aibă replici. Eu zic că e rușinos, am mai avut meciuri cu locul 1. Cam asta e diferența, ăsta e adevărul. Au cel mai bun lot. Timișoara merită să aibă echipă în LigaI. Păcat că nu au avut continuitate”, s-a rezumat să spună Tiberiu Csik.

Articol scris de Cornel BIHOLARI (Sport9.ro)

Pe aceeași temă