Albert Voinea, la primul hat-trick din carieră. Atacantul a renăscut la Ripensia, după ce o perioadă se lăsase de fotbal: „E o zi specială.” Cui i-a dedicat golurile

Anda DELIU, Marius ANGHEL 21 Oct. 2019, 12:52 Campionat

În vară, Ripensia a schimbat în totalitate atacul, dacă e să ne referim la jucătorii care sunt vârfuri de careu. Au venit la formația roș-galbenă Albert Voinea, Marius Staicu și Denis Golda, iar dintre ei, de departe, până acum cel mai în formă a fost Voinea. Jucătorul născut în Oltenia a fost o mare speranță la juniori, dar, ulterior, a avut probleme în carieră, și pe fondul unor accidentări.

Albert Voinea (26 de ani) a reușit trei din cele șapte goluri ale echipei sale în meciul cu Daco-Getica, câștigat duminică de Ripensia cu 7-2. „Nu ne așteptam să începem cu un dezavantaj de un gol. Aici se vede grupul nostru, că începe, ușor-ușor, să se închege un vestiar puternic. Am reușit să ne adunăm, să ne sprijinim, și totul a decurs cum ne așteptam”, a precizat atacantul.

Fotbalistul spune că echipa s-a regrupat după egalul de la Târgu Jiu. „Am reușit să trecem peste și să ne continuăm drumul, pentru că aveam foarte mare nevoie de aceste trei puncte. Campionatul e foarte greu, dar cred că un vestiar puternic ne poate duce în primele zece”, a precizat Voinea, care ultima dată a jucat în Liga 3, la ACS Dumbrăvița.

Primul hat-trick la aproape 27 de ani

De altfel, pentru Voinea, care pe 6 decembrie împlinește 27 de ani, a fost primul hattrick din carieră. „E primul meu hat-trick la seniori. Am avut destul de multe duble, dar niciodată nu am reușit să dăm trei. Chiar mă bucur. E o zi specială. Vreau să dedic reușita familiei mele, dar în special fetiței mele, și mă bucur să-i fac o bucurie”, a precizat Voinea.

În cariera sa, atacantul a trecut pe la Pandurii, Gloria Bistrița, Damila Măciuca, CSU Craiova, Metalul Reșița, Șoimi Pâncota, CSM Râmnicu Vâlcea, Unirea Tărlungeni, Energeticianul, CNS Cetate Deva, ACS Dumbrăvița și Ripensia. În 2017, Voinea nu a avut echipă și a fost plecat la muncă în străinătate.

Atacantul l-a lăudat și pe Vlad Chera, juniorul care l-a ajutat cu pase pentru realizarea hat-trik-ului. „Mă bucur că acum am reușit să și finalizăm o astfel de fază și să se termine cu gol. Un copil foarte bun, calitate umană foarte bună, un coleg de nădejde. Îi doresc multă sănătate și să aibă succes în carieră”, a precizat Voinea.

Voinea a primit șansa de a juca din nou la Liga 2, la Ripensia, după o perioadă de inactivitate și legitimări la Liga 3. Jucătorul i-a mulțumit lui Alexandru Pelici. „Îi mulțumesc foarte mult pentru încrederea acordată din prima zi când am venit aici. Eu nu îi pot mulțumi decât prin evoluții. Încredere mai mare decât a mă baga în teren și de a-și pune toată încredere în mine, nu cred că există”, a adăugat Voinea.

8 goluri a marcat Albert Voinea în acest sezon de Liga 2, în care are 13 prezențe în 13 etape, în 11 dintre meciuri fiind titular la Ripensia

Laude prentru Voinea și Chera

„Felicitări lui, bravo lui, pentru asta l-am adus. Am crezut în el. Am lucrat cu el la Vâlcea și fiind golgheter la Dumbrăvița anul trecut, mi-am dat seama că locul lui nu e acolo și merită încă o șansă. A fost un jucător de echipa națională în tinerețe și nu se poate să nu fi uitat fotbalul. Acum este în primii cinci golgheteri. Bravo lui, să o țină tot așa, să dea goluri. Trebuia să o bage în poată la Pandurii. Trebuia să fi dat unul acolo și aveam 3 puncte astăzi”
Alexnadru Pelici, antrenorul Ripensiei, după hat-trick-ul reușit de Albert Voinea în meciul cu Daco-Getica

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Sebastian TĂ‚TARU / Mediafax foto

Anda DELIU, Marius ANGHEL 21 Oct. 2019, 12:52 Campionat
Pe aceeași temă