AFC Hermannstadt va avea, în premieră, galerie la meciul cu ASU Poli. „Este elementul de care aveam nevoie ca să fim o echipă împlinită”

Marius ANGHEL 08 Sep. 2017, 12:20 Campionat
AFC Hermannstadt va avea, în premieră, galerie la meciul cu ASU Poli.**

Președintele clubului sibian AFC Hermannstadt, Teodor Birț, a salutat, într-o conferință de presă organizată joi, inițiativa suporterilor de a se constitui într-o galerie pentru a sprijini echipa. Pentru prima dată la un meci din Liga 2, Hermannstadt va fi încurajată din tribună, în mod organizat, de fani.

Astfel, spectacolul în tribunele stadionului „Municipal” la jocul de sâmbătă, 9 septembrie, de la ora 16:00, este asigurat, formația vizitatoare, ASU Poli Timișoara, venind la Sibiu însoțită, de asemenea, de o galerie numeroasă.

„Începând cu jocul de sâmbătă vom avea galerie. Este un lucru deosebit! Galeria este elementul de care aveam nevoie ca să fim o echipă împlinită. Este cunoscut faptul că, în unele momente mai dificile, încurajările din tribune sunt binevenite. Galeria contribuie, în mare măsură, la atmosfera spectacolului de pe teren, pentru că jocul de fotbal ar trebui să fie, până la urmă, un spectacol pentru cei care-l urmăresc, lăsând la o parte rezultatul sportiv. Ne bucurăm că am reușit să-i convingem pe iubitorii de fotbal care doresc să facă parte din această galerie. Sunt convins că vor fi alături de noi, că ne vor susține, iar acest lucru se va vedea pe teren și în rezultatele pe care le vom avea. (…) Întâlnim un adversar de tradiție în fotbalul românesc. Jucăm cu Poli Timișoara, echipă care va veni însoțită de fani. Probabil, la nivelul Ligii 2, Poli Timișoara are cea mai numeroasă galerie, iar suporterii o însoțesc peste tot, în toate deplasările”, a declarat Birț.

„E greu să ajungi sus, dar și mai greu e să te menții”

Oficialul grupării de pe „Municipal” a mai remarcat saltul făcut de „alb-roșii” în fotoliul de lider al clasamentului Ligii 2, dar totodată a spus că această clasare îi obligă și mai mult pe jucători și cei din stafful tehnic. „Începând cu etapa trecută suntem liderul acestei competiții. Din punctul nostru de vedere, este un lucru foarte bun, dar care totodată ne obligă în continuare să ne menținem acolo. Pentru mine este foarte clar că este greu să ajungi sus, dar este și mai greu să te menții. Din această cauză încercăm, pe cât posibil, să nu ne îmbătăm cu acest miraj al locului întâi. Din contră, să încercăm să tratăm fiecare joc cu maximă seriozitate astfel încât să dovedim că dacă am ajuns acolo nu a fost o îmtâmplare, din contră, a fost rodul muncii jucătorilor și antrenorilor deopotrivă, a adăugat președintele AFC Hermannstadt.

Alex Pelici, suspendat două etape

La mijlocul acestei săptămâni, antrenorul principal Alexandru Pelici și-a aflat pedeapsa pentru eliminarea din meciul cu UTA Arad, din etapa a 5-a. Tehnicianul a fost suspendat de Comisia de Disciplină a Federației Române de Fotbal pentru două etape.

Președintele Teodor Birț consideră că decizia comisiei respective a FRF este puțin exagerată, având în vedere că Pelici e la prima abatere de acest gen, dar a adăugat că nu va fi făcută contestație, iar antrenorul principal va urmări din tribună și meciul cu ASU Poli Timișoara după ce în cel cu Pandurii Târgu Jiu a stat ispășit o etapă de suspendare.

„Comisia de Disciplină l-a suspendat două etape pe antrenorul principal (n.r. – Alexandru Pelici), astfel încât și la meciul de sâmbătă va trebui să stea în tribună. Asta e decizia celor din comisie… A fost prima lui abatere, și-a cerut scuze imediat după meci, dar dacă dânșii au considerat că așa merită… Avem deplină întredere în Florin Berța și în Eugen Beza. Sunt convins că vor reuși să îi impulsioneze de pe margine pe jucători, iar Alex Pelici va pregăti la fel de bine meciul, ca și pe celelalte. Este vorba de încadrarea pe care au considerat să o aplice cei din comisie. La încadrarea respectivă pedeapsa e de două etape, plus amendă”, a mai spus Birț.

Berța: „Suntem pe un drum bun, dar totodată suntem conștienți că încă nu am realizat nimic”

Florin Berța, antrenorul cu portarii, care a reprezentat stafful tehnic în conferința de presă de ieri, i-a felicitat pe jucători pentru prestația din etapa precedentă, când AFC Hermannstadt a câștigat cu 3-1 la Motru meciul cu Pandurii Târgu Jiu. Totodată, Berța a avut cuvinte de laudă la adresa lui Horațiu Moldovan, portarul care a debutat cu această ocazie în Liga 2. „Felicit echipa! Suntem pe un drum bun, dar totodată suntem conștienți că încă nu am realizat nimic. Băieții sunt cu un moral foarte bun, simțim asta la antrenamente. Sunt motivați, iar asta nu poate decât să ne bucure și să ne dea încredere pentru următoarele etape. Îl felicit și pe Horațiu pentru debutul de la Motru. A dat dovadă de maturitate, chiar dacă a fost primul lui joc la acest nivel, a declarat Berța.

Moldovan: „Sper să o ținem tot așa, pe o pantă ascendentă, să ne menținem pe primul loc”

Despre meciul cu Pandurii și debutul în Liga 2 a vorbit și Horațiu Moldovan: „A fost un joc bun pentru noi. Victoria e importantă. Mă bucur pentru debutul în Liga 2. Sper să o ținem tot așa, pe o pantă ascendentă, să ne menținem pe primul loc. Cu Pandurii am avut puține emoții, la început, dar mi-au trecut repede. Sunt jucător profesionist. De asta sunt plătit, să îmi fac datoria de fiecare dată când se apelează la mine”.

Neagu: „Sper să ne menținem pe primul loc”

Un alt component al lotului echipei AFC Hermannstadt, Cosmin Neagu, este bucuros pentru faptul că are, în sfârșit, drept de joc. Vârful de atac este convins că echipele pe care le vor întâlni de acum încolo sibienii se vor mobiliza și mai mult având în vedere că vor juca împotriva liderului.

„M-am bucurat pentru că, în sfârșit, am putut juca. Am stat destul de mult timp deoparte, doar m-am antrenat. Mi-a fost destul de greu. Cel mai important este că echipa câștigă, avem victorii, avem continuitate. (…) Suntem pe primul loc, iar adversarii pe care-i vom întâlni în meciurile următoare se vor mobiliza mai mult, vor încerca să abordeze altfel meciurile cu noi… Dar o e motivație în plus pentru noi. Vom încerca să câștigăm, acesta e obiectivul nostru meci de meci. Sper să ne menținem pe primul loc”, a spus Neagu.

AFC Hermannstadt și ASU Politehnica Timișoara se întâlnesc sâmbătă, de la ora 16:00, pe stadionul „Municipal” din Sibiu într-un meci contând pentru etapa a 7-a a Ligii 2. Echipa sibiană este lider, cu 15 puncte din 18 posibile, iar bănățenii, cu 12 puncte, ocupă locul 4.

Înregistrarea integrală a conferinței de presă o puteți urmări mai jos:

Marius ANGHEL 08 Sep. 2017, 12:20 Campionat
Pe aceeași temă