AFC Hermannstadt nu concepe să facă vreun pas greșit cu Dacia Unirea Brăila. Neagu, față în față cu fosta sa echipă: „E un meci mai aparte pentru mine”

Marius ANGHEL 21 Oct. 2017, 10:13 Campionat

AFC Hermannstadt revine în etapa a 13-a pe teren propriu pentru întâlnirea cu Dacia Unirea Brăila. Partida va avea loc duminică, 22 octombrie, de la ora 11:30, pe stadionul Municipal din Sibiu și aduce față în față ocupanta primului loc cu cea situată pe 12.

Antrenorul principal al sibienilor, Alexandru Pelici, a declarat, înaintea acestui meci, că este important ca jucătorii săi să obțină toate cele trei puncte pentru a rămâne în fotoliul de lider. „Ne dorim să obținem o nouă victorie pentru a ne menține pe primul loc. Se anunță un joc dificil, la fel ca toate celelalte de până acum, dar vom face tot posibilul să luăm toate cele trei puncte. Brăila este una dintre echipele care a marcat mult în acest sezon. Este adevărat însă că a și primit multe goluri”, a spus Pelici.

Tehnicianul liderului a mai adăugat că singura absență pentru acest joc este cea a fundașului central Ionuț Stoica. „Răzvan Dâlbea și Robert Boboc revin după ce au fost suspendați pentru cumul de cartonașe galbene la partida cu ASA Târgu Mureș. Un alt jucător care a ratat meciul din etapa trecută, Sabin Lupu, este refăcut. Va lipsi, în schimb, din cauza unor probleme medicale, Ionuț Stoica”, a mai spus antrenorul echipei AFC Hermannstadt.

Neagu își reîntâlnește foștii coechipieri

Pentru Cosmin Neagu, jucător transferat în această toamnă chiar de la Dacia Unirea Brăila, partida de duminică este una specială. Atacantul își dorește ca, la final, să sărbătorească alături de suporterii sibieni un nou succes.

„Este un meci mai aparte pentru mine, pentru că voi juca împotriva fostei mele echipe. Îmi doresc să obținem o nouă victorie pentru a ne menține în fruntea clasamentului. Față de sezonul precedent, când am îmbrăcat tricoul echipei din Brăila, în lotul actual se mai regăsesc doar șapte sau opt jucători, restul sunt noi. Îi așteptăm pe suporteri în număr cât mai mare la stadion, să ne susțină la fel cum au făcut-o și în precedentele meciuri. Cu toții ne dorim să obținem încă un succes, pentru a le face fanilor o duminică plăcută”, a spus Neagu, care a fost golgheterul Daciei Unirea în sezonul trecut, iar despărțirea de club nu s-a produs în condiții tocmai amiabile după ce a fost ofertat de sibieni.

Ambele echipe care se vor afla față în față duminică, pe stadionul Municipal sin Sibiu, au remizat în etapa precedentă. Sibienii au terminat la egalitate meciul disputat, marți seara, la Târgu Mureș, cu ASA, scor 2-2. Tot cu 2-2 s-a încheiat și partida de la Brăila dintre Dacia Unirea și CS Mioveni. Brăilenii au condus cu 2-0 la pauză, dar au fost egalați în repriza secundă.

Înaintea acestui duel, AFC Hermannstadt ocupă primul loc în clasamentul Ligii 2, cu 29 de puncte, în vreme ce Dacia Unirea Brăila este pe locul 12, cu 15 puncte.

Echipa secundă, la primele puncte obținute în deplasare în Liga 3

În altă ordine de idei, echipa a doua a clubului sibian, pregătită de cuplul Bogdan Piko – Iulian Merintean, a obținut, vineri, o victorie extrem de importantă în etapa a 9-a a Ligii 3. AFC Hermannstadt II s-a impus cu scorul de 3-0 pe terenul Centrului Național de Pregătire Timișoara, prin golurile lui Ilie Solomon (33) și Andreas Bratu (45+1, 49). Acesta este al doilea succes consecutiv al sibienilor în campionat.

Totodată, victoria cu C.N.P. Timișoara i-a adus echipei sibiene primele puncte obținute în deplasare, în Liga 3. După opt meciuri jucate în nouă etape, AFC Hermannstadt II are 10 puncte și ocupă locul 10 în Seria a 4-a.

Marius ANGHEL 21 Oct. 2017, 10:13 Campionat
Pe aceeași temă