AFC Hermannstadt își face griji în privința terenului pe care va disputa meciul cu penultima clasată din Liga 2: „Am fi vrut să jucăm la Iași”

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 14 Sep. 2017, 11:21 Actualizat: 14 Sep. 2017, 11:22 Campionat
AFC Hermannstadt își face griji în privința terenului pe care va disputa meciul cu penultima clasată din Liga 2:  „Am fi vrut să jucăm la Iași”

După meciurile disputate în compania unor echipe cu pretenții din eșalonul secund, UTA Arad (2-0), Pandurii Târgu Jiu (3-1) și ASU Poli (1-0), confruntări din care a ieșit cu toate punctele, AFC Hermannstadt întâlnește, în următoarele două etape, ultimele două clasate. Sâmbătă, 16 septembrie, de la ora 11:00, echipa sibiană joacă la Uricani, cu Știința Miroslava, ca apoi să o întâlnească, pe teren propriu, pe Foresta Suceava.

Antrenorul Alexandru Pelici a declarat, înaintea plecării spre localitatea ieșeană, că și-a sfătuit jucătorii să abordeze meciul cu Știința la fel ca pe celelalte. Tehnicianul consideră că, dacă vor trata întâlnirea cu maximă seriozitate, „alb-roșii” se pot întoarce cu „punct sau puncte” de la Miroslava.

Pelici e de părere că ieșenii vor fi motivați și de faptul că întâlnesc liderul Ligii 2 și crede că un adversar al jucătorilor săi ar putea fi suprafața de joc, Știința primind în cele din urmă acceptul să joace pe teren propriu, duce ce FRF le-a omologat stadionul din comuna Uricani. Până acum, Știința și-a desfășurat jocurile de acasă pe stadionul „Emil Alexandrescu” din Iași.

„E un meci care se anunță dificil și datorită faptului că ar putea apărea o ușoară relaxare. Sperăm să rămânem cu picioarele pe pământ. E singurul lucru de care mă tem. Cu siguranță cei de la Miroslava vor încerca să câștige punctele puse în joc, dată fiind situația lor în clasament și eșecul usturător din etapa precedentă, de la Mioveni. Ne așteptăm la o replică dârză din partea lor. Știința a transferat, săptămâna trecută, încă trei jucători, dintre care doi au și debutat la Mioveni. În plus, și-a completat stafful tehnic cu doi oameni care se ocupă de pregătirea fizică. În al treilea rând, am fi vrut să jucăm la Iași, așa cum Știința a jucat cu Clinceniul și cu celelalte echipe, până acum. S-a hotărât ca ei să se mute acasă, la Miroslava, unde au disputat jocurile înainte. Sperăm să găsim un teren bun, pe care să putem juca. Acestea sunt lucrurile de care ne temem. Sperăm ca, la ora jocului, terenul să se prezinte în condiții bune, să fie o suprafață pe care să putem juca, să ne putem face jocul nostru obișnuit”, a declarat antrenorul Alexandru Pelici, care revine cu această ocazie pe banca echipei sibiene după cele două etape de suspendare.

Tehnicianul echipei AFC Hermannstadt a completat și că pentru meciul cu Știința Miroslava are la dispoziție întreg lotul.

Hergheligiu joacă aproape de casă

Fundașul Radu Crișan, unul dintre jucătorii folosiți meci de meci de antrenorul Alexandru Pelici, a declarat, cu această ocazie, că se înțelege la fel de bine atât cu Ionuț Stoica, cât și cu Cătălin Pîrvulescu, cei doi coechipieri cu care a făcut până acum pereche în centrul defensivei. „Mă înțeleg bine cu amândoi. Mă bucur că joc și îmi doresc să rămânem pe primul loc, sper să continuăm tot așa”, a spus Crișan, jucător împrumutat de la Astra Giurgiu.

Pentru Andrei Hergheligiu, singurul lucru mai special e că va evolua aproape de casă. Hergheligiu e originar din Iași, dar nu a îmbrăcat tricoul adversarei de sâmbătă a celor de la AFC Hermannstadt. „Nu e un meci special pentru mine. Singurul lucru pentru care ar putea fi special e că mă apropii de casă. Îi cunosc pe câțiva dintre jucătorii Științei, dar doar atât”, a spus Hergheligiu.

AFC Hermannstadt este liderul clasamentului Ligii 2 după 7 etape, cu 18 puncte, în vreme ce Știința Miroslava se situează pe 19, cu 4 puncte.

Echipa a doua a clubului sibian evoluează vineri, 15 septembrie, de la ora 17:00, pe stadionul „Obor”, cu CS U Craiova II, în cadrul etapei a 4-a a Ligii 3. Intrarea este liberă.

Înregistrarea integrală a conferinței de presă o puteți urmări mai jos:

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 14 Sep. 2017, 11:21 Actualizat: 14 Sep. 2017, 11:22 Campionat
Pe aceeași temă