AFC Hermannstadt, de nerecunoscut la Satu Mare. Olimpia a câștigat ușor în fața sibienilor. Reacțiile antrenorilor

Marius ANGHEL 24 Aug. 2017, 12:41 Campionat

Intermediara nu le-a priit sibienilor, nici deplasarea la Satu Mare! Fără greșeală în primele trei etape din Liga 2, AFC Hermannstadt a fost de nerecunoscut miercuri, în meciul cu Olimpia. Echipa lui Alexandru Pelici nu a avut reacție în meciul cu sătmărenii și a pierdut cu 2-0. De partea cealaltă, Olimpia a câștigat primul meci pe teren propriu în acest sezon, a ajuns la două victorii în patru etape, a acumulat 7 puncte și a urcat pe locul 11, la egalitate cu alte cinci echipe care se înșiră pe locurile 6-11.

Echipa sibiană a fost învinsă cu scorul de 2-0 de Olimpia, ambele goluri fiind marcate în prima repriză, de Vasile Pop (18′), din penalty, și Ciprian Brata (45′). În urma acestui rezultat și a celorlalte din cadrul etapei intermediare, AFC Hermannstadt a rămas cu 9 puncte și se menține pe locul 3, dar s-a depărtat la trei puncte de liderul Ripensia Timișoara.

Trupa lui Tibor Selymes a început nesperat de bine meciul în fața adversarului clasat pe locul trei. Olimpia a deschis scorul după doar 18 minute de joc, Vasile Pop învingându-l din penalty pe singurul internațional de tineret din Liga 2 Cătălin Căbuz. După o învălmășeală în careul oaspeților, Brata a fost faultat din spate și arbitrul a dictat lovitură de pedeapsă. Înainte de fault, Brata a apucat să șuteze, dar un fundaș advers a respins de pe linia porții.

Ulterior, sibienii au încercat să revină în joc și au dominat. Lusamba a respins însă în corner lovitura liberă executat de Neacșa (36) și tot acesta din urmă a executat o nouă fază fixă periculoasă, dar a trimis pe lângă buturile lui Muntean. Lusamba (43) a avut apoi șansa să majoreze scorul atunci când, cu noroc, a scăpat singur cu goalkeeperul, însă stranierul a fost ajuns din spate și a fost deposedat. Mai exact a fost Ciprian Brata (45+1), care a făcut 2-0 cu un șut plasat după ce a fost găsit excelent de Vasile Pop.

În partea a doua a jocului sibienii au irosit doar două ocazii de gol, în ultimele 10 minute au fost nevoiți să joace în inferioritate după o accidentare groaznică a lui Ștefan Blănaru, abia intrat pe teren, astfel că AFC Hermannstadt a fost nevoită să se recunoască învinsă pentru prima dată de la promovarea în Liga 2. Necșulescu (55) a irosit cea mai importantă situație de a înscrie, după lovitura de colț executată de Lupu trimițând mingea cu capul doar în bară. Mai apoi, Căpitanul Daniel Tătar (75) a luat o acțiune pe cont propriu, a trecut de doi adversari, a centrat în careu, iar din 14 metri Lupu a tras puternic, pe jos, dar Muntean a reținut.

Puțin pentru un meci de Liga 2 care a și fost televizat, cu mult mai slab decât partida de miercuri seară dintre Ripensia și ASA Târgu Mureș.

Selymes: „Ne-am ambiționat mai mult după înfrângerea de la Mioveni”

La final, antrenorul echipei învingătoare, Tibor Selymes, a declarat că meciul cu sibienii a fost câștigat deoarece jucătorii săi s-au ambiționat mai mult decât în partidele precedente. „A fost un meci în care ne-am ambiționat mai mult după înfrângerea aceasta de la Mioveni. În plus eu cred că față de meciul trecut am avut o atitudine foarte foarte bună și am avut puțin mai mult curaj. A fost o primă repriză bună, iar în a doua ne-am retras prea mult și nu cere nimeni să te retragi. Asta vine de la faptul că nu avem omogenitate, sunt copii care nu au prea multe jocuri în picioare. Toată echipa a muncit foarte mult și foarte bine, golurile au venit cum a trebuit. Am jucat contra unei echipe foarte puternice, foarte bine pusă în teren, cu jucători cu experiență și foarte puternici. Am reușit să câștigăm și asta este foarte important”, a declarat, citat de Satu Mare online, antrenorul Olimpiei, Tibor Selymes.

Pelici: „Am făcut o primă repriză slabă, greșeli personale mari pe faza defensivă”

De partea cealaltă, Alexandru Pelici a dat vina pentru această înfrângere pe greșelile mari ale jucătorilor săi din defensivă. „Am venit cu gândul să luăm punct sau puncte, dar am făcut o primă repriză slabă, greșeli personale mari pe faza defensivă. Au fost cele două acțiuni unde cei doi jucători de valoare, Vasile Pop și Ciprian Brata și-au spus cuvântul. Am intrat cu 2-0 la pauză, am încercat să schimbăm pe parcus, am avut șansa să intrăm în joc la ocaziile mari pe care ni le-am creat în a doua repriză. Și în prima repriză am avut două situații mari de a înscrie, n-am reușit, asta e”, a declarat antrenorul formației AFC Hermannstadt, Alexandru Pelici.

OLIMPIA SATU MARE – AFC HERMANNSTADT  2-0
Vasile Pop 18′ – pen., Ciprian Brata  45+1′

Fl. Muntean – Duruș, Fl. Mureșan (cpt.), Hlinca, Copaci – R. Rus (Szasz 85′), Ayoub (D. Lukacs 46′) – V. Pop, Miholca, Brata (Bura 90+4′) – Lusamba
Rezerve neutilizate: Șuta – Cocean, Ben Khalifa, Jurj
Antrenor: Tibor Selymes

Căbuz – D. Tătar (cpt.), I. Stoica, Ct. Pîrvulescu, Pamfile – Dumitriu (Șt. Blănaru 77′), Necșulescu – Al. Neacșa (R. Crișan 46′), Bg. Rusu, Monea (S. Lupu 46′) – Ad. Cârstean
Rezerve neutilizate: Moldovan – Cristiu, I. Popa, Boboc
Antrenor: Alexandru Pelici

Stadion: Olimpia (Satu Mare); Arbitru: Florin Mihai Marcu (Oradea); Asistenți: Ciprian Iovu și Iulian Cătălin Brînză (ambii din Botoșani).

În etapa a 5-a, AFC Hermannstadt joacă pe stadionul „Municipal” din Sibiu cu UTA Arad, sâmbătă, 26 august, de la ora 12:30, în timp ce Olimpia joacă sâmbătă, de la ora 11:00, la CS Balotești.

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: Satu Mare online

Marius ANGHEL 24 Aug. 2017, 12:41 Campionat
Pe aceeași temă