Aer de la Aerostar. „U” Cluj a câștigat la limită, 3-2, cu ultima clasată, într-un meci cu emoții pentru trupa lui Adrian Falub

Deplasările și nicidecum partidele de pe teren propriu au reprezentat problemele lui „U” Cluj în debutul acestui campionat. Clujenii au avut din nou meci acasă în ceea ce a reprezentat normalitatea rezultatelor într-un sezon în care principala favorită la promovare a început mai greu decât se așteptau fanii. Meciul de luni seară cu Aerostar Bacău trebuia să însemne o nouă victorie și apropierea la două puncte de locul doi, promovabil direct.

Planul lui Falub părea că funcționează perfect. Sepsi a centrat, Ichim s-a făcut de râs cu preluarea, iar golgheterul Gavra (5) a marcat la coțul lung. Același Gavra (12) putea să facă rapid 2-0, dar n-a nimerit poarta după un contraatac. Apoi au început să conteze și băcăuanii în joc. Kofi (21) a făcut henț în propriul careu, dar nici arbitrul, nici tușierul nu au văzut că infracțiunea a fost după linie, iar clujenii au scăpat. Goga, revenit în primul „11”, a încercat să marcheze din lovitură liberă, dar portarul Hărăguță (23) l-a ghicit, pentru ca apoi „U” Cluj să încaseze primul gol pe teren propriu în Liga 2. Cordoș și Abrudan s-au făcut și ei de râs. Primul a fost ridiculizat de Hurdubei, iar apoi fostul fundaș de la FCSB a luftat și Buhăcianu (26) s-a bucurat de „cadou”. 1-1 și clujenii trebuiau să o ia de la capăt.

Egalul avea să dureze doar trei minute. O bâlbâială după un corner, o minge respinsă disperat de portarul Hărăguță a ajuns la Kofi Twumasi (29), iar ganezul a marcat cu un șut bombă la colțul lung.

Repriză cu emoții pentru „Șepcile roșii”

A fost 2-1 la pauză, iar clujenii au primit și doza de noroc care le-a permis să rămână în avantaj. Buhăcianu (62) a scăpat singur cu portarul după o gafă imensă a lui Takacs, dar s-a încurcat în driblinguri și n-a putut marca, iar Vraciu l-a prins pe același portar Dur-Bozoancă (70) în zi mare și acesta i-a parat șutul de la 20 de metri.

Scăpați de marile ocazii băcăuane, clujenii au primit certitudinea victoriei de la Takacs. O torpilă sub transversală de la 20 de metri l-a făcut inutil pe Hărăguță (76). Chiar și așa, elevii lui Falub n-au scăpat de un final tensionat. Kofi a mai lovit o dată mingea cu mâna în careu, s-a dictat penalty, iar Vraciu (86) a făcut 3-2.

Au fost șapte minute cu emoții pentru „U” Cluj, cu tot cu prelungiri, dar până la urmă au reușit o nouă victorie, chiar dacă la limită, cu ultima clasată. Echipa lui Falub are 12 puncte, toate din meciuri jucate pe teren propriu. Aerostar a rămas cu unul singur.

UNIVERSITATEA CLUJ – AEROSTAR BACĂ‚U   3-2
Cristian Gavra 5′, Kofi Twumasi 29′, Rareș Takacs 76′ / Valentin Buhăcianu 26′, Cătălin Vraciu 86′ – pen.

Dur Bozoancă – Takacs, Abrudan, Andr. Cordoș, Sepsi (Taub 66′) – Gab. Giurgiu (cpt.), K. Twumasi – Hordouan (Căpușă 83′), Goga (Oct. Ursu 70′), D. Dumitrescu – Gavra
Rezerve neutilizate: Albuț – Cr. Ene, Greu, M. Coman
Antrenor: Adrian Falub

Hărăguță – Alin Mutu, Al. Ichim, Mihăeș (cpt.)(Căinari 78′) – Ardei, I. Chirilă (Rz. Adăscăliței 74′), Sahru, Chirilescu – Hurdubei (Andr. Pavel 69′) – Buhăcianu, Vraciu
Rezerve neutilizate: Fl. Muntean – D. Munteanu, Mihălăchioae, Alin Florescu
Antrenor: Cristian Popovici

Stadion: Cluj Arena (Cluj-Napoca); Arbitru: Mircea Ardelean (Arad); Asistenți: Casian Băla (Arad) și Călin Cimponeriu (Lugoj).

Pentru cele două echipe urmează acum meciuri în turul 4 al Cupei României. Ambele joacă joi, de la ora 16:30. Aerostar merge la Miercurea Ciuc, pentru întâlnirea cu Csikszereda, în timp ce „U” ajunge în comuna Recea din Maramureș, pentru duelul cu ACS Fotbal Comuna Recea.

În campionat, în etapa a 7-a, Aerostar joacă duminică, de la ora 11:00, pe teren propriu, cu Luceafărul Oradea, în timp ce Universitatea Cluj o întâlnește tocmai luni, de la ora 18:00, la Pitești, pe FC Argeș.

Articol scris de Vlad MĂ‚CICĂ‚ȘAN
Foto: fb FC Universitatea Cluj

Pe aceeași temă