Adrian Petre scrie istorie la UTA cu golul victorios cu Sepsi. Tânărul atacant arădean a doborât un vechi record

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 18 Apr. 2017, 13:35 Actualizat: 18 Apr. 2017, 13:36 Campionat

UTA Bătrâna Doamnă a întrerupt o serie de trei meciuri fără victorie la momentul oportun. Dacă Sepsi OSK Sfântu Gheorghe ar fi plecat cu cel puțin un punct de la Șiria, misiunea arădenilor în lupta pentru promovare devenea aproape imposibilă.

Omul ce a decis partida a fost golgheterul regăsit al „Bătrânei Doamne”, care a doborât și recordul lui Călin Mariș. Până sâmbătă, „Căli-gol” a fost cel mai prolific marcator postrevoluționar al „Bătrânei Doamne”, cu 22 de reușite datate din sezonul 1998-1999. „Într-adevăr, golul are o valoare dublă, atâta timp cât echipa a câștigat trei puncte cruciale, dar a și scris istorie. Îmi lipsea foarte mult o reușită, nu eram obișnuit să nu marchez aproape o lună de zile. Dar, și mai mult mi-au lipsit victoriile echipei mele, iar cea de azi era foarte foarte importantă. Nu aveam nici măcar varianta egalului în fața unei contracandidate directe la primele locuri. Iar partida a fost extrem de grea, de complicată, mă bucur că am putut să-mi ajut colegii și să-i fac fericiți pe suporteri chiar împotriva lui Sepsi și înainte de Paști”, a spus atacantul de 19 ani la finalul disputei cu echipa din Covasna.

Dintre cele 23 de goluri din această stagiune, patru au fost marcate cu capul și al doilea consecutiv pentru Petre. După Tănase, la Mioveni, centrarea a aparținut tot unui junior, coleg de generație al golgheterului arădenilor. „Se poate spune că ne simțim mai bine, doar am crescut împreună, avem atâtea meciuri în spate. Chiar cred că meritul pentru golul de azi este 75% al lui Albert (n.r. – Stahl). Îl cunosc de când era mic, are calități excelente, știam că ne va ajuta mai repede sau mai târziu. Îi trebuia doar puțină încredere, prin reușite de genul celei de azi”, a adăugat tânărul utist.

Încasând al patrulea cartonaș galben al sezonului în meciul cu Sepsi, Adi Petre va absenta de la meciul din „fieful” liderului. „A fost un avertisment asumat, adversarii ar fi plecat pe un contraatac periculos dacă nu opream atunci jocul. Oricum, nu stă echipa în mine, avem destui fotbaliști care pot face diferența. Trebuie să continuăm pe linia rezultatelor pozitive, altfel victoria de azi nu mai are aceeași valoare”, a concluzionat cel mai bun marcator al „Bătrânei Doamne”.

CITEȘTE și: Stahl: „Cel mai frumos meci din viața mea, simțeam că Petre va fi acolo pentru a finaliza”

Sursa: Sport Arad
Foto: UTA Media Design

 

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 18 Apr. 2017, 13:35 Actualizat: 18 Apr. 2017, 13:36 Campionat
Pe aceeași temă