Adrian Mihalcea, mai „italian” decât antrenorul italian al Ceahlăului. Dunărea a trecut la limită de nemțeni

Marius ANGHEL 27 Feb. 2016, 19:48 Campionat
  • Adrian Mihalcea a bifat o victorie la limită, muncită, italiană, în primul meci oficial de când a preluat banca tehnică a Dunării Călărași. Adversara, Ceahlăul Piatra Neamț, a părut o echipă schimbată în bine, cu jucători străini destul de tehnici, pregătiți de un tehnician italian, Stefano Maccoppi.

 

Liderul Seriei 1 a Ligii 2, Dunărea Călărași, a câștigat cu scorul de 1-0 meciul de sâmbătă, din etapa a 19-a, cu Ceahlăul Piatra Neamț, ultima clasată. Partida a fost destul de disputată, în ciuda faptului că s-a marcat doar un singur gol. Practic, călărășenii au câștigat meciul în primele zece minute, atunci când golgheterul Valentin Alexandru și-a trecut în cont prima reușită din acest an. Spre finalul primei părți a jocului, Sergiu Popescu le-ar fi putut aduce liniștea mai devreme suporterilor călărășeni dacă balonul trimis de el cu capul, din șase metri, nu ar fi trecut puțin peste transversala lui Barna.

În partea secundă au început emoțiile pentru Dunărea. Gabi Preoteasa a fost trimis la vestiare de centralul partidei pentru un fault inutil asupra unui fundaș advers, astfel că va rata marele meci de săptămâna viitoare cu Rapid București. Până la final, oaspeții au încercat să-i atace poarta lui Cezar Lungu, dar fără succes pe tabela de marcaj.

Pentru Dunărea acest rezultat este unul foarte bun, având în vedere linia de clasament. Călărășenii rămân pe primul loc și se pregătesc acum de derby-ul cu Rapid. Giuleștenii joacă abia mâine, însă au parte de un adversar dificil, FC Academica Clinceni.

De reținut faptul că Dunărea și-a îndeplinit cele două obective schimbate în decursul a câtorva luni, și anume menținerea în acest eșalon și calificarea în play-off. Călărășenii lui Mihalcea au acum de îndeplinit un al treilea obiectiv în acest sezon: promovarea!

DUNĂ‚REA CĂ‚LĂ‚RAȘI        1
CEAHLĂ‚UL PIATRA NEAMȚ    0

V. Alexandru ”8

C. Lungu – Țenea, Bg. Panait (cpt.), M. Popescu, M. Mureșean – S. Matei, Vînă (Al. Stoica ”62), Preoteasa, Alami – Vădrariu (Sg. Popescu ”57), V. Alexandru (M. Chițu ”87)
Rezerve neutilizat: G. Popa – Bumbac, V. Andrei, V. Balint
Antrenor: Adrian Mihalcea
Eliminat: Preoteasa 56 (cumul de cartonașe galbene)

Al. Barna (cpt.) – Cerra, Ortega, Napoli, P. Galan – Gonzalez, Mendy (Drăgiceanu ”82), Lupei (D. Nedelcu ”71), Mitrofan – B. Gomis (Bamba ”64), Margină
Rezerve neutilizate: Cîmpianu – Copot-Barb, V. Călin, Pintilie
Antrenor: Stefano Maccoppi

Stadion: Municipal (Călărași); Spectatori: 1.500; Arbitru: Eduard Ioniță 3 (Constanța); Asistenți: Petruța Iugulescu 3 (Târgoviște) și Mihaela Țepușă 3 (București);  Jucătorul meciului: Valentin Alexandru 3.

Articol și foto de Cătălin NIȚU (Ediția.ro)

Marius ANGHEL 27 Feb. 2016, 19:48 Campionat
Pe aceeași temă