Adrian Mihalcea a debutat pe banca Mioveniului cu o victorie zdrobitoare. Antrenorul spune că nu are niciun merit: „În două zile nu puteam să schimb multe”

Marius ANGHEL 11 Sep. 2017, 12:34 Campionat

La primul meci cu antrenorul Adrian Mihalcea pe banca tehnică, CS Mioveni a câștigat clar, cu 5-1, sâmbătă dimineață, jocul din etapa a 7-a a Ligii 2 contra ieșenilor de la Știința Miroslava. Galben-verzii s-au distrat pur și simplu cu un adversar modest care nu prea a contat în joc, însă în evoluția echipei argeșene s-a văzut o schimbare în bine după înlocuirea lui Florin Marin cu Mihalcea. Jocul a fost mult mai direct pe poartă, centrările din lovituri libere și cornere au acum adresant și finalizare și au apărut șuturile de distanță. 

Partida de sâmbătă a început cu o ocazie mare a oaspeților, la care portarul Croitoru s-a remarcat și a reținut mingea reluată cu capul din 2 metri de Crișan. Aceasta a fost singura intenție ofensivă a moldovenilor din prima repriză, galben-verzii fiind apoi la conducerea jocului. În minutul 12, Năstăsie a deschis scorul din pasa lui Florescu, iar trei minute mai târziu, Florescu a fost aproape de gol, însă portarul a fost la post la șutul său surprinzător din lovitură liberă. În minutul 23, Florescu îl servește ideal și pe Ayza, care majorează diferența pe tabelă cu o lovitură de cap din 3 metri. Au urmat apoi ocazia mare a lui Pirtea, care nu a putut înscrie, deși a scăpat singur cu portarul, dar și șutul violent de la distanță în bară al lui Andor.

În minutul 32, în urma unei combinații de mare efect, cu pase din prima între Florescu, Ayza și Năstăsie ultimul înscrie al doilea său gol. Repriza se încheie cu ocaziile mari ale lui Năstăsie și Andor, portarul oaspeților remarcându-se de fiecare dată.

Repriza a doua a început cu golul lui Florescu, reușita încununându-i o evoluție bună în această partidă. A urmat apoi un sfert de oră în care, mai întâi, Pirtea a ratat din nou o ocazie mare, Marin, de la oaspeți, a trimis și el milimetric pe lângă cu capul, iar Florescu trage un șut slab de la 20 metri. În minutul 72, oaspeții reduc din handicap prin Marin, care apare bine în 6 metri și reia cu latul în poartă.

Până la finalul meciului, argeșenii au mai ratat alte două ocazii mari prin Iamandi și Pirtea, ambii nereușind să-l învingă pe portar, deși au scăpat singuri pe partea dreaptă. Meciul se încheie cu golul lui Ene, care, mai întâi, recuperează în careul advers după care driblează și apoi trage fără speranțe pentru portar.

Victoria de sâmbătă este prima a Mioveniului cu Mihalcea pe bancă și vine într-un moment cum nu se poate mai nimerit, după două partide în care galben-verzii suferisesă înfrângeri și coborâseră în clasament. Ieșenii demonstrează încă o dată în acest campionat al Ligii 2 că sunt încă nepregătiți pentru acest eșalon.

Cosmin Năstăsie, golgheterul Ligii a 2-a

Cosmin Năstăsie a devenit, sâmbătă, golgeterul Ligii a 2-a după ce a marcat două goluri în poarta Științei Miroslava. Atacantul Mioveniului are 8 reușite în șapte partide, tot atâtea goluri având și Mediop de la Ripensia Timișoara. Năstăsie a marcat două goluri cu Afumați, trei cu Satu mare, unul cu UTA și alte două cu Știința.

„E meritul jucătorilor și al lui Florin Marin!”

Adrian Mihalcea a fost sincer la finalul partidei și a declarat că el nu are niciun merit în victoria clară obținută de CS Mioveni în fața Științei. „Nu cred că am vreun merit la această victorie. În două zile nu puteam să schimb eu multe. Meritul este în totalitate al jucătorilor și al lui Florin Marin. Am văzut automatisme și relații de joc pe care eu în două zile nu puteam să le antrenez”, a spus Mihalcea.

Florescu, gol și două pase de gol

Eduard Florescu a făcut un joc foarte bun sâmbătă. Mijlocașul care îndeplinește și regula jucătorului Under 21 a pasat la primele două goluri ale echipei, apoi a pornit combinația din care s-a marcat golul trei. Într-un final, Florescu și-a încununat evoluția și cu un gol, el marcând la începutul reprizei secunde. Florescu a fost schimbat în minutul 71 cu Ene, atacantul marcând și el un gol.

A folosit cinci juniori

Și Adrian Mihalcea s-a declarat un adept al promovării tinerilor. Antrenorul a folosit în acest meci cinci jucători sub 21 de ani. Astfel, tehnicianul a început meciul cu Tirică, Pirtea și Florescu, iar după pauză, i-a mai introdus pe teren și pe Iamandi și Rareș Lazăr. Toți cinci au ieșit în evidență și au făcut un meci foarte bun.

Schimbări terminate la pauză

Antrenorul oaspeților, Cristian Ungureanu, a încercat să schimbe din mers lucrurile în echipa sa atunci când scorul căpăta proporții. Acesta a efectuat încă din minutul 28 două schimbări, Căinari și Nemțanu luându-le locul lui Săvoaia și Taciuc. Apoi, la pauză, atacantul Marin a intrat și el în locul lui Sandu. Această ultimă înlocuire s-a dovedit a fi benefică, Marin (foto jos, în dreapta) marcând golul de onoare în meciul de la Mioveni.   

CS MIOVENI – ȘTIINȚA MIROSLAVA   5-1
Cosmin Năstăsie 12′, 32′, Roberto Ayza 23′, Eduard Florescu 49′, Daniel Ene 90′ / Alexandru Marin 72′

F. Croitoru – Tirică, Gugu, Ichim, Ed. Stoica – Mîrzeanu (Iamandi 66′) – Pirtea, Ed. Florescu (D. Ene 71′), Andor, Ayza (cpt.)(R. Lazăr 53′) – C. Năstăsie
Rezerve neutilizate: Sima – Trașcu, Burnea, Andr. Neagoe
Antrenor: Adrian Mihalcea

R. Avram – Cerneuțanu, Mateciuc, R. Crișan, G. Maxim – Săvoaia (Căinari 28′), Căruță, Ed. Sandu (Al. Marin 46′), Asăvoaiei, Buhăcianu – Taciuc (Nemțanu 28′)
Rezerve neutilizate: Turiță – Curchi, Seb. Bucur, Botezatu
Antrenor: Cristian Ungureanu

Stadion: Orășenesc (Mioveni – Argeș); Spectatori: 1.000; Arbitru: Marius Nechita Chioran (Cluj-Napoca); Asistenți: Iulian Szekely (Cluj-Napoca) și Joszef Peter (Sfântu Gheorghe).

Articol scris de Silviu MIHAI
Foto: CS Mioveni

Marius ANGHEL 11 Sep. 2017, 12:34 Campionat
Pe aceeași temă