Adrian Falub, foarte supărat după ce „U” Cluj a pierdut cu Politehnica: „Nu avem starea de spirit potrivită, ceea ce e nepermis la o echipă care vrea să promoveze”

Marius ANGHEL 27 Aug. 2018, 10:44 Campionat

În deplasare, „U” Cluj a dezamăgit în acest sezon de fiecare dată. După ce a pierdut la Chindia Târgoviște, scor 1-2, formația ardeleană a cedat și pe terenul lui ASU Politehnica, la Timișoara, cu 0-1. „Șepcile roșii” au început greoi, au ratat nepermis în a doua parte a primei reprize, iar în partea a doua a jocului au pus prea puțină presiune.

Falub a vorbit despre o problemă de atitudine și de gestionare a fazelor de atac în preajma careului advers. „Am pierdut un meci pe care nu ar fi trebuit să-l pierdem. Din păcate, am început jocul prost, e al doilea meci în deplasare în care nu avem starea de spirit potrivită, ceea ce nu e permis la o echipă care vrea să promoveze. Am luat un gol stupid. Ca posesie și ca modalitatea de a ataca am controlat jocul. Din păcate, nu am putut fi periculoși. Ne-am creat două ocazii în repria a doua. Și dacă am fi înscris, la cum am jucat, maximum obțineam un rezultat de egalitate. În repriza secundă am avut două ocazii, la început și apoi la șutul lui Giurgiu, am controlat ca posesie. Tot ce ajungea în ultima treime însă… Vârfurile noastre nu știu să folosească nici centrările, nici pasele. Până la 20 de metri am dus mingea așa cum ne-am propus, dar acolo ne-a lipsit claritatea, pasa decisivă, o acțiune individuală”, a punctat tehnicianul clujenilor după meciul de duminică.

Antrenorul lui „U” vede campionatul ligii secunde echilibrat și spune că echipa sa a subestimat adversarul

Falub e convins că toate formațiile care se luptă pentru promovare se vor împiedica. „Campionatul a strâns. Mai e nevoie de patru-cinci etape, până când se vor vedea echipele care se vor desprinde. Toate vor pierde puncte, după părerea mea. Nu va fi nicio echipă care va câștiga toate meciurile. Campionatul va fi echilibrat. Sunt convins că jucătorii mei au subestimat adversarul. Poli a jucat ca și până acum, doar că a marcat un gol prima. Au doi fundași centrali puternici, ne-a fost greu să ne strecurăm printre ei. Este al doilea meci în deplasare pe care îl tratăm superficial”, a explicat, supărat, Adrian Falub.

Laude pentru galerii

Chiar dacă pe „Dan Păltinișanu” au fost maximum 1.500 de spectatori, de data aceasta a fost un meci cu galerii pentru ambele formații. Cei de la „U” au cântat tot meciul pentru favoriții lor, iar timișorenii au afișat și mesaje de susținere pentru protestatrii loviți de jandarmi la evenimentele din data de 10 august. „Și noi și Poli avem o galerie frumoasă. E frumos să joci așa un meci, mai ales să-l și câștigi”, a mai spus antrenorul clujean.

Clasată abia pe locul 9, cu 6 puncte, „U” Cluj joacă în următoarea etapă pe teren propriu, cu Luceafărul Oradea (locul 11 cu 5 puncte).

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Leczki JOZSI (Mediafax foto)

Marius ANGHEL 27 Aug. 2018, 10:44 Campionat
Pe aceeași temă