Adrian Falub, după ce „U” Cluj s-a impus in extremis cu Concordia: „Un pas important înainte.” George Florescu: „Echipele mari câștigă și în urma unor jocuri mai puțin reușite”

Marius ANGHEL 14 Nov. 2019, 17:55 Campionat
Adrian Falub, după ce

„U” Cluj a câștigat din nou în fața propriilor spectatori, după o serie de trei meciuri consecutive în care a obținut doar remize. Miercuri după-amiază, în etapa a 17-a a Ligii 2, formația clujeană a trecut cu 2-1 de Concordia Chiajna, însă victoria a venit într-un mod dramatic, cu goluri marcate în minutele de final.

Condusă la pauză în urma unui penalty acordat extrem de ușor de arbitrul Rareș Vidican și transformat de Alexandru Albu (41), dar cu un om în plus din minutul 67, după eliminarea lui Eugen Nica, Universitatea Cluj a reușit să înscrie în minutele 88 și 90+2, prin George Florescu și Kay, și să obțină trei puncte care să o mențină deasupra locurilor retrogradabile.

Adrian Falub: „Am pierdut o singură dată în 11 meciuri, iar asta ar trebui să aprecieze câțiva dintre cei care nu au crezut în noi până la sfârșit”

Antrenorul Universității Cluj, Adrian Falub, a apreciat prestația din a doua repriză a jucătorilor săi, după cea execrabilă din prima parte, și a spus că victoria este meritată. Despre penalty-ul acordat de arbitru, Falub spune că nu a fost.

„Am reușit o a doua repriză foarte bună, în care am dominat adversarul și am avut ocazii clare, iar victoria e pe deplin meritată. Am sperat până în ultimul minut, dar am știut că va veni și răsplata, după o primă parte execrabilă, în care nu am fost suficient de motivați și puteam să plătim scump. Îi felicit pe jucătorii mei, sunt trei puncte extrem de importante în economia clasamentului.

La Takacs nu a fost fault, deci nici penalty. A fost o decizie pe care arbitrul a întors-o, pentru că inițial el a dictat aut pentru noi, după care lovitură de pedeapsă pentru Concordia, deși jucătorul nostru nu a atins adversarul. Așa am văzut de pe margine. Am pierdut o singură dată în 11 meciuri, iar asta ar trebui să aprecieze câțiva dintre cei care nu au crezut în noi până la sfârșit. Dacă nu reușeam să câștigăm astăzi, am fi rămas foarte aproape de zona retrogradării. Acest succes reprezintă un pas important înainte. Ne bucurăm astăzi, dar de mâine reluăm antrenamentele, pentru că avem o deplasare lungă și foarte grea la Turnu Măgurele”, a spus Falub după meci, citat de fcuniversitateacluj.ro.

Îngrijorat de accidentarea lui Carol Taub: „Mi-e foarte frică să nu aibă o fisură de metatarsian”

Acesta a comentat și starea lui Carol Taub, care a fost accidentat în minutul 29 de Lucian Ion, fază în care jucătorul Chiajnei a văzut doar cartonaș galben.

„Starea lui Taub cred că este foarte gravă și consider că s-ar fi impus cartonaș roșu la acea fază. Mi-e foarte frică să nu aibă o fisură de metatarsian, însă va face o radiografie în zilele următoare și vom vedea diagnosticul”, a spus Falub.

George Florescu: „Era tot ce mi-am dorit: să marchez un gol și să câștigăm”

Revenit în lot după ce n-a vrut să facă deplasarea la meciul cu Rapid, după un conflict cu antrenorul, George Florescu a început jocul cu Concordia Chiajna ca rezervă, însă a intrat pe teren în prima repriză, profitând de accidentarea lui Taub. Mijlocașul a marcat în minutul 88 și a readus „U” Cluj în meci pentru a obține victoria.

„Era tot ce mi-am dorit: să marchez un gol și să câștigăm, ceea ce s-a și întâmplat. Mă bucur pentru mine, pentru echipă și pentru Adi Falub, care a dat dovadă de un caracter deosebit. Am avut o discuție foarte sinceră cu el, sunt fericit că totul s-a rezolvat. Câteodată echipele mari câștigă și în urma unor jocuri mai puțin reușite. La fel a fost și astăzi, după o primă repriză modestă făcută de noi.

În partea secundă evoluția noastră s-a schimbat în totalitate, am dominat, iar în final a venit o victorie binemeritată. Acel penalty nu ne-a demoralizat, dar am simțit că va fi mai greu să luăm toate punctele. Dacă oaspeții înscriu primii, se pun pe două linii și e mult mai dificil să îi desfaci și să te impui. Am avut norocul de a reveni și sperăm ca acesta să fie un nou început pentru Universitatea. Adi Falub ne-a felicitat, a fost extrem de bucuros, ne-am dorit cu toții această victorie. Nu contează cum jucăm atât timp cât câștigăm. Putem să practicăm un joc mult mai bun decât cel pe care l-am arătat contra Concordiei, e adevărat, dar victoriile aduc liniște, încredere. Suporterii au fost lângă noi și împotriva Rapidului, într-un număr foarte mare, victoriile le dau și lor moral. Cu siguranță îi vom avea alături și la Turnu Măgurele”, a spus și George Florescu la conferința de presă.

Cu 21 de puncte acumulate în 16 meciuri jucate în 17 etape, „U” Cluj a urcat pe locul 10. În runda următoare, Universitatea joacă duminică, de la ora 16:30, în deplasare la Turnu Măgurele, cu Turris Oltul.

Foto: Viorel MUSCĂ‚

Marius ANGHEL 14 Nov. 2019, 17:55 Campionat
Pe aceeași temă